Sesamtofukatsu op rijst met groene erwten
Tofu, bedekt met krokante broodkruimels en vergezeld door een zoetzoute saus met bieslook, steelt de show in dit recept. Het smaakt heerlijk met rijst en krijgt extra karakter door groene erwten en pittige granaatappelpitjes.
Ingrediënten
Saus:
Voorbereiding
Stap 1
Spoel de rijst af, voeg twee keer zoveel water toe en kook 10 minuten. Kook de erwten gaar en meng ze met de rijst, gehakte munt, citroenschil, het citroensap, de peper en granaatappelpitjes.
Stap 2
Week de tofu in een mengsel van Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, amandelmelk en aardappelzetmeel. Bestrooi met sesamzaad en gemalen cornflakes. Bak goudbruin in olijfolie.
Stap 3
Snijd de gebakken tofu in plakjes en serveer met rijst en bereide bijgerechten. Besprenkel met een saus gemaakt van een mengsel van Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, ahornsiroop, sesamolie en bieslook.
Tip
U kunt ook spruitjes gebruiken in plaats van groene erwten.
Recept-ID 1209
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer