Sesamtofukatsu op rijst met groene erwten
Sesamtofukatsu op rijst met groene erwten

Sesamtofukatsu op rijst met groene erwten

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Tofu, bedekt met krokante broodkruimels en vergezeld door een zoetzoute saus met bieslook, steelt de show in dit recept. Het smaakt heerlijk met rijst en krijgt extra karakter door groene erwten en pittige granaatappelpitjes.

Ingrediënten

2 porties
100 g
basmatirijst
50 g
groene erwten
1 theelepel
gehakte munt
2 eetlepels
citroensap
1 theelepel
geraspte citroenschil
1 snufje
peper
 ½ 
granaatappel (alleen de pitjes)
180 g
tofu
3 eetlepels
amandelmelk
1 eetlepel
aardappelzetmeel
15 g
sesamzaad
20 g
cornflakes
2 eetlepels
olijfolie

Saus:

2 eetlepels
ahornsiroop
1 eetlepel
gehakte bieslook
Voedingswaarde (per portie):2407 kJ / 575 kcal
20,5 gVetten
21 gEiwitten
75,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Spoel de rijst af, voeg twee keer zoveel water toe en kook 10 minuten. Kook de erwten gaar en meng ze met de rijst, gehakte munt, citroenschil, het citroensap, de peper en granaatappelpitjes.

Stap 2

Week de tofu in een mengsel van Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, amandelmelk en aardappelzetmeel. Bestrooi met sesamzaad en gemalen cornflakes. Bak goudbruin in olijfolie.

Stap 3

Snijd de gebakken tofu in plakjes en serveer met rijst en bereide bijgerechten. Besprenkel met een saus gemaakt van een mengsel van Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, ahornsiroop, sesamolie en bieslook.

Tip

U kunt ook spruitjes gebruiken in plaats van groene erwten.

Recept-ID 1209

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Spoel de rijst af, voeg twee keer zoveel water toe en kook 10 minuten. Kook de erwten gaar en meng ze met de rijst, gehakte munt, citroenschil, het citroensap, de peper en granaatappelpitjes.

Week de tofu in een mengsel van Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, amandelmelk en aardappelzetmeel. Bestrooi met sesamzaad en gemalen cornflakes. Bak goudbruin in olijfolie.

Snijd de gebakken tofu in plakjes en serveer met rijst en bereide bijgerechten. Besprenkel met een saus gemaakt van een mengsel van Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, ahornsiroop, sesamolie en bieslook.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.