

Vegan gunkansushi met kikkererwten
Deze vegan sushi wordt geserveerd in speciale ‘gunkan’ (sushibootjes) met daarbovenop geroosterde kikkererwten, suikermaïs en granaatappel: een onweerstaanbare fusie van texturen en de smaak van umami. Deze verse traktatie ruikt heerlijk en wil je niet missen!
Voorbereiding
Stap 1
150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml) – 50 g kikkererwten uit blik – 3 el Kikkoman Teriyaki Marinade
Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.
Was en giet de ingeblikte kikkererwten af. Marineer ze daarna 5 minuten in Kikkoman Teriyaki Marinade. Rooster ze 15 minuten in de oven op 170 °C.
Stap 2
10 g ingeblikte maïs – 20 g granaatappel – 1 tl aonori (groen zeewier) of peterselie
Was de maïs en giet af. Meng de geroosterde kikkererwten, granaatappel, maïs en aonori (of peterselie) in een kom met een lepel.
Stap 3
2 tl vegan mayonaise – ½ tl Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap – 1 norivel
Meng voor de dressing de vegan mayonaise en Kikkoman Ponzu Yuzu met elkaar.
Snijd het norivel in strips van 3 cm breed ‑ de grootte van een ‘gunkan’ (bootje). Plaats een balletje sushirijst van 2,5 cm aan het uiteinde van het norivel en rol het in een gunkanvorm. Top af met de ingrediënten van stap 2 en besprenkel met de dressing.
Dit smaakt heerlijk geserveerd met ingelegde gember.
Wil je een meer gedetailleerde instructie over het koken van sushirijst? Kijk dan op onze receptenpagina: www.kikkoman.nl/recepten/detail/sushi-rijst
Recept-ID 1410
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer