Vegan gunkansushi met kikkererwten
Vegan gunkansushi met kikkererwten

Vegan gunkansushi met kikkererwten

totale tijd60 min.

Deze vegan sushi wordt geserveerd in speciale ‘gunkan’ (sushibootjes) met daarbovenop geroosterde kikkererwten, suikermaïs en granaatappel: een onweerstaanbare fusie van texturen en de smaak van umami. Deze verse traktatie ruikt heerlijk en wil je niet missen!

Ingrediënten

2 porties
150 g
rijst
210 ml
water
50 g
kikkererwten uit blik
10 g
suikermaïs
20 g
granaatappel
1 el
aonori (groen zeewier) ‑ gebruik fijngehakte peterselie als dit niet verkrijgbaar is
1 
norivel
2 el
vegan mayonaise
Wat ingelegde gember als bijgerecht, indien gewenst
Voedingswaarde (per portie):1820 kJ / 435 kcal
4,5 gVetten
13 gEiwitten
85 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)50 g kikkererwten uit blik – 3 el Kikkoman Teriyaki Marinade

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Was en giet de ingeblikte kikkererwten af. Marineer ze daarna 5 minuten in Kikkoman Teriyaki Marinade. Rooster ze 15 minuten in de oven op 170 °C.

Stap 2

10 g ingeblikte maïs – 20 g granaatappel – 1 tl aonori (groen zeewier) of peterselie

Was de maïs en giet af. Meng de geroosterde kikkererwten, granaatappel, maïs en aonori (of peterselie) in een kom met een lepel.

Stap 3

2 tl vegan mayonaise –  ½ tl Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap1  norivel

Meng voor de dressing de vegan mayonaise en Kikkoman Ponzu Yuzu met elkaar.

Snijd het norivel in strips van 3 cm breed ‑ de grootte van een ‘gunkan’ (bootje). Plaats een balletje sushirijst van 2,5 cm aan het uiteinde van het norivel en rol het in een gunkanvorm. Top af met de ingrediënten van stap 2 en besprenkel met de dressing.

Dit smaakt heerlijk geserveerd met ingelegde gember.

Wil je een meer gedetailleerde instructie over het koken van sushirijst? Kijk dan op onze receptenpagina: www.kikkoman.nl/recepten/detail/sushi-rijst

Recept-ID 1410

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)50 g kikkererwten uit blik – 3 el Kikkoman Teriyaki Marinade

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Was en giet de ingeblikte kikkererwten af. Marineer ze daarna 5 minuten in Kikkoman Teriyaki Marinade. Rooster ze 15 minuten in de oven op 170 °C.

10 g ingeblikte maïs – 20 g granaatappel – 1 tl aonori (groen zeewier) of peterselie

Was de maïs en giet af. Meng de geroosterde kikkererwten, granaatappel, maïs en aonori (of peterselie) in een kom met een lepel.

2 tl vegan mayonaise – ½ tl Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap1 norivel

Meng voor de dressing de vegan mayonaise en Kikkoman Ponzu Yuzu met elkaar.

Snijd het norivel in strips van 3 cm breed ‑ de grootte van een ‘gunkan’ (bootje). Plaats een balletje sushirijst van 2,5 cm aan het uiteinde van het norivel en rol het in een gunkanvorm. Top af met de ingrediënten van stap 2 en besprenkel met de dressing.

Dit smaakt heerlijk geserveerd met ingelegde gember.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.