Vegan inarisushi
Vegan inarisushi

Vegan inarisushi

totale tijd70 min.
30 min.voorbereidingstijd
35 min.kooktijd
5 min.marineertijd

Inarisushi is geïnspireerd op gefrituurde tofupakketjes gemaakt van zoete, gemarineerde tofuvellen. Deze worden abura‑age genoemd en worden gevuld met rijst. De sappige tofu en de sushirijst vanbinnen zijn een perfecte combinatie. Deze sushi is een favoriet op vele huisfeestjes.

Ingrediënten

2 porties
150 g
rijst
210 g
water
15 g
sperziebonen
20 g
gele paprika
20 g
rode paprika
8 
abura‑age (dungesneden gefrituurde tofu)

Kruiden:

2 el
sake (of witte wijn)
2 el
suiker
20 g
takuan (ingelegde radijs)
20 g
komkommer
 ½ tl
zout
1 tl
zwarte sesamzaadjes
1 tl
wasabipasta
Voedingswaarde (per portie):2119 kJ / 506 kcal
6,8 gVetten
19 gEiwitten
88 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)15 g sperziebonen – 20 g gele paprika – 20 g rode paprika

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer het nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Kook de sperziebonen 2 minuten. Snijd de gele en rode paprika in kleine blokjes en kook 1 minuut.

Stap 2

8  abura‑age (dungesneden gefrituurde tofu) – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden2 el sake (of witte wijn) – 2 el suiker – 2 el water

Snijd de abura‑age in stukjes van 3‑4 cm. Breng het water aan de kook en kook ze 2 minuten. Giet ze goed af zodra ze zijn afgekoeld. Voeg dan het kruidenmengsel toe aan een sauspan en laat de abura‑age 10 minuten op laag vuur pruttelen. Dek de pan af met bakpapier; dit helpt de smaken goed intrekken en zorgt ervoor dat ze niet uit elkaar vallen.

Stap 3

20 g takuan (ingelegde radijs) – 20 g komkommer –  ½ tl zout

Hak de takuan en de gekookte sperziebonen van stap 1 fijn. Hak de komkommer in kleine blokjes en besprenkel met zout. Spoel na 5 minuten af en dep droog.

Stap 4

1 tl zwarte sesamzaadjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl wasabipasta

Meng de helft van de sushirijst met de gehakte takuan, sperziebonen en zwarte sesamzaadjes in een kom. Meng in een andere kom de overige sushirijst met de paprika en komkommer. Wikkel iedere portie sushirijst in 4 stukjes abura‑age. Serveer met Kikkoman Sojasaus en wasabipasta om in te dippen.

Tip:

Kant‑en‑klare abura‑age gefrituurde tofu voor inarisushi is verkrijgbaar in de meeste Aziatische supermarkten. Inarisushi wordt traditioneel gemaakt door sushirijst in te wikkelen zonder de hierboven beschreven verfijningen met groente.

Wil je een meer gedetailleerde instructie over het koken van sushirijst? Kijk dan op onze receptenpagina: www.kikkoman.nl/recepten/detail/sushi-rijst

Recept-ID 1411

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)15 g sperziebonen – 20 g gele paprika – 20 g rode paprika

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer het nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Kook de sperziebonen 2 minuten. Snijd de gele en rode paprika in kleine blokjes en kook 1 minuut.

8 abura‑age (dungesneden gefrituurde tofu) – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden2 el sake (of witte wijn) – 2 el suiker – 2 el water

Snijd de abura‑age in stukjes van 3‑4 cm. Breng het water aan de kook en kook ze 2 minuten. Giet ze goed af zodra ze zijn afgekoeld. Voeg dan het kruidenmengsel toe aan een sauspan en laat de abura‑age 10 minuten op laag vuur pruttelen. Dek de pan af met bakpapier; dit helpt de smaken goed intrekken en zorgt ervoor dat ze niet uit elkaar vallen.

20 g takuan (ingelegde radijs) – 20 g komkommer – ½ tl zout

Hak de takuan en de gekookte sperziebonen van stap 1 fijn. Hak de komkommer in kleine blokjes en besprenkel met zout. Spoel na 5 minuten af en dep droog.

1 tl zwarte sesamzaadjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl wasabipasta

Meng de helft van de sushirijst met de gehakte takuan, sperziebonen en zwarte sesamzaadjes in een kom. Meng in een andere kom de overige sushirijst met de paprika en komkommer. Wikkel iedere portie sushirijst in 4 stukjes abura‑age. Serveer met Kikkoman Sojasaus en wasabipasta om in te dippen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.