Chowder met boerenkool en kikkererwten
Chowder met boerenkool en kikkererwten

Chowder met boerenkool en kikkererwten

5 1 beoordelingen
totale tijd25 min.
10 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Een voedzame en heerlijk geurende chowder, gevuld met groene groenten, kikkererwten en bloemkool. Dit hartige gerecht is perfect als gezellig herfst- of wintermaal, waarbij het zowel belangrijke vitamines als comfortabele warmte biedt. 

Ingrediënten

2 porties
80 g
prei
100 g
witte kool
200 g
bloemkool
100 g
courgette
2 handenvol
boerenkool
120 g
kikkererwten in blik
2 el
raapzaadolie
2 
knoflookteentjes, gehakt
2 
takjes verse tijm
 ½ tl
kurkuma
 ⅓ tl
kerriepoeder
2 snufjes
chilipoeder
1 snufje
nootmuskaat
2 
laurierbladeren
700 ml
groentebouillon
150 ml
sojamelk
30 g
maïszetmeel
2 snufjes
zwarte peper
80 g
bevroren groene erwten
2 el
peterselie, gehakt
Voedingswaarde (per portie):1686 kJ / 403 kcal
16 gVetten
22 gEiwitten
50 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 g prei – 100 g witte kool – 200 g bloemkool – 100 g courgette – 2 handenvol handenvol boerenkool – 120 g kikkererwten uit blik

Was de groenten en droog af. Snijd de prei en courgette in halvemaantjes, snipper de kool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verwijder de dikke stelen van de boerenkool en breek in kleinere stukjes. Giet de kikkererwten af.

Stap 2

2 el raapzaadolie – 2  knoflookteentjes, gehakt – 2  takjes verse tijm –  ½ tl kurkuma – 0,33 tl kerriepoeder – 2 snufjes chilipoeder – 1 snufje nootmuskaat – 2  laurierbladeren – 700 ml groentebouillon – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Bak de groenten van stap 1 in een kookpan met olie. Voeg de knoflook, tijm, specerijen en laurierbladeren toe. Giet de bouillon en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus erbij en kook circa 8 minuten tot de groenten een beetje zacht zijn. 

Stap 3

150 ml sojamelk – 30 g maïszetmeel – 2 snufjes zwarte peper – 80 g bevroren groene erwten – 2 el gehakte peterselie

Meng de sojamelk en bloem in een kopje. Voeg dit toe aan de kookpan en roer door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en voeg de kikkererwten toe. Laat pruttelen tot de groenten zacht zijn en de chowder dikker wordt. Giet de chowder in een kom en besprenkel met peterselie. 

Recept-ID 1384

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 g prei – 100 g witte kool – 200 g bloemkool – 100 g courgette – 2 handenvol handenvol boerenkool – 120 g kikkererwten uit blik

Was de groenten en droog af. Snijd de prei en courgette in halvemaantjes, snipper de kool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verwijder de dikke stelen van de boerenkool en breek in kleinere stukjes. Giet de kikkererwten af.

2 el raapzaadolie – 2 knoflookteentjes, gehakt – 2 takjes verse tijm – ½ tl kurkuma – 0,33 tl kerriepoeder – 2 snufjes chilipoeder – 1 snufje nootmuskaat – 2 laurierbladeren – 700 ml groentebouillon – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Bak de groenten van stap 1 in een kookpan met olie. Voeg de knoflook, tijm, specerijen en laurierbladeren toe. Giet de bouillon en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus erbij en kook circa 8 minuten tot de groenten een beetje zacht zijn. 

150 ml sojamelk – 30 g maïszetmeel – 2 snufjes zwarte peper – 80 g bevroren groene erwten – 2 el gehakte peterselie

Meng de sojamelk en bloem in een kopje. Voeg dit toe aan de kookpan en roer door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en voeg de kikkererwten toe. Laat pruttelen tot de groenten zacht zijn en de chowder dikker wordt. Giet de chowder in een kom en besprenkel met peterselie. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.