

Chowder met boerenkool en kikkererwten
Een voedzame en heerlijk geurende chowder, gevuld met groene groenten, kikkererwten en bloemkool. Dit hartige gerecht is perfect als gezellig herfst- of wintermaal, waarbij het zowel belangrijke vitamines als comfortabele warmte biedt.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

80 g prei – 100 g witte kool – 200 g bloemkool – 100 g courgette – 2 handenvol handenvol boerenkool – 120 g kikkererwten uit blik
Was de groenten en droog af. Snijd de prei en courgette in halvemaantjes, snipper de kool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verwijder de dikke stelen van de boerenkool en breek in kleinere stukjes. Giet de kikkererwten af.
Stap 2

2 el raapzaadolie – 2 knoflookteentjes, gehakt – 2 takjes verse tijm – ½ tl kurkuma – 0,33 tl kerriepoeder – 2 snufjes chilipoeder – 1 snufje nootmuskaat – 2 laurierbladeren – 700 ml groentebouillon – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
Bak de groenten van stap 1 in een kookpan met olie. Voeg de knoflook, tijm, specerijen en laurierbladeren toe. Giet de bouillon en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus erbij en kook circa 8 minuten tot de groenten een beetje zacht zijn.
Stap 3

150 ml sojamelk – 30 g maïszetmeel – 2 snufjes zwarte peper – 80 g bevroren groene erwten – 2 el gehakte peterselie
Meng de sojamelk en bloem in een kopje. Voeg dit toe aan de kookpan en roer door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en voeg de kikkererwten toe. Laat pruttelen tot de groenten zacht zijn en de chowder dikker wordt. Giet de chowder in een kom en besprenkel met peterselie.
Recept-ID 1384
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer