Wafels met hummus en teriyaki-ui met tijm

4 1 beoordelingen
totale tijd 170 min.
20 min. voorbereidingstijd
150 min. kooktijd

Glutenvrije en veganistische wafels die iedereen zullen bekoren met hun rijke smaak. Krokant van buiten en zacht en luchtig van binnen, met romige hummus, avocado en teriyakigemarineerde, gekarameliseerde ui.

Ingrediënten

2 porties

Wafels:

320 g
veganistische natuurlijke yoghurt
125 ml
plantaardige melk
4 eetlepels
olie
130 g
rijstmeel
80 g
aardappelzetmeel
1 theelepel
psylliumvezels
1 theelepel
baksoda

Hummus:

100 g
kikkererwten
1 theelepel
baksoda
2 eetlepels
tahinpasta
 ½ 
citroen
1 
klein teentje knoflook
 ½ theelepel
komijn
4 eetlepels
olijfolie

Teriyaki-ui:

1 
ui
1 eetlepel
olijfolie
1 snufje
peper
1 eetlepel
verse tijmblaadjes

Daarnaast:

1 
avocado
Tijm voor garnering
Voedingswaarde (per portie): 2818 kJ  /  673 kcal
43,3 g Vetten
7,4 g Eiwitten
59,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de veganistische yoghurt tot kamertemperatuur. Voeg de plantaardige melk en olie toe en meng. Voeg de rijstbloem, het aardappelzetmeel, de psylliumvezels, baksoda en Kikkoman Sojasaus toe. Meng grondig.

Stap 2

Gebruik het voorbereide beslag om wafels te bakken.

Stap 3

Week de kikkererwten een nacht in water met een ½ theelepel baksoda. Spoel af, bedek met vers water en voeg nog een ½ theelepel baksoda toe. Kook ongeveer 2 uur tot de kikkererwten zacht zijn. Terwijl de uitgelekte kikkererwten nog warm zijn, meng je ze met de tahinpasta, het citroensap, de knoflook, Kikkoman Sojasaus en komijn. Pureer het mengsel in een goede blender tot het een gladde, fluweelachtige consistentie heeft en voeg geleidelijk de olijfolie toe.

Stap 4

Snijd de ui in reepjes, fruit enkele minuten in olijfolie en voeg Kikkoman Sojasaus toe. Voeg Kikkoman Teriyaki Marinade en tijmblaadjes toe als de ui zacht is en bak nog even.

Stap 5

Besmeer de wafels met hummus en beleg ze vervolgens met de plakjes avocado en teriyaki-ui. Garneer met verse tijm en serveer.

Tip

Teriyaki-ui is een geweldige toevoeging voor andere gerechten, zoals sandwiches of veganistische burgers.

Recept-ID 1212

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de veganistische yoghurt tot kamertemperatuur. Voeg de plantaardige melk en olie toe en meng. Voeg de rijstbloem, het aardappelzetmeel, de psylliumvezels, baksoda en Kikkoman Sojasaus toe. Meng grondig.

Gebruik het voorbereide beslag om wafels te bakken.

Week de kikkererwten een nacht in water met een ½ theelepel baksoda. Spoel af, bedek met vers water en voeg nog een ½ theelepel baksoda toe. Kook ongeveer 2 uur tot de kikkererwten zacht zijn. Terwijl de uitgelekte kikkererwten nog warm zijn, meng je ze met de tahinpasta, het citroensap, de knoflook, Kikkoman Sojasaus en komijn. Pureer het mengsel in een goede blender tot het een gladde, fluweelachtige consistentie heeft en voeg geleidelijk de olijfolie toe.

Snijd de ui in reepjes, fruit enkele minuten in olijfolie en voeg Kikkoman Sojasaus toe. Voeg Kikkoman Teriyaki Marinade en tijmblaadjes toe als de ui zacht is en bak nog even.

Besmeer de wafels met hummus en beleg ze vervolgens met de plakjes avocado en teriyaki-ui. Garneer met verse tijm en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.