Wafels met hummus en teriyaki-ui met tijm
Glutenvrije en veganistische wafels die iedereen zullen bekoren met hun rijke smaak. Krokant van buiten en zacht en luchtig van binnen, met romige hummus, avocado en teriyakigemarineerde, gekarameliseerde ui.
Ingrediënten
Wafels:
Hummus:
Teriyaki-ui:
Daarnaast:
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de veganistische yoghurt tot kamertemperatuur. Voeg de plantaardige melk en olie toe en meng. Voeg de rijstbloem, het aardappelzetmeel, de psylliumvezels, baksoda en Kikkoman Sojasaus toe. Meng grondig.
Stap 2
Gebruik het voorbereide beslag om wafels te bakken.
Stap 3
Week de kikkererwten een nacht in water met een ½ theelepel baksoda. Spoel af, bedek met vers water en voeg nog een ½ theelepel baksoda toe. Kook ongeveer 2 uur tot de kikkererwten zacht zijn. Terwijl de uitgelekte kikkererwten nog warm zijn, meng je ze met de tahinpasta, het citroensap, de knoflook, Kikkoman Sojasaus en komijn. Pureer het mengsel in een goede blender tot het een gladde, fluweelachtige consistentie heeft en voeg geleidelijk de olijfolie toe.
Stap 4
Snijd de ui in reepjes, fruit enkele minuten in olijfolie en voeg Kikkoman Sojasaus toe. Voeg Kikkoman Teriyaki Marinade en tijmblaadjes toe als de ui zacht is en bak nog even.
Stap 5
Besmeer de wafels met hummus en beleg ze vervolgens met de plakjes avocado en teriyaki-ui. Garneer met verse tijm en serveer.
Tip
Teriyaki-ui is een geweldige toevoeging voor andere gerechten, zoals sandwiches of veganistische burgers.
Recept-ID 1212
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer