

Sushi rijst
Welke sushi je ook gaat maken: je hebt in elk geval geschikte sushirijst nodig (zoals Yume Nishiki Super Premium Short Grain Rice). Je vindt deze rijstsoorten in Aziatische speciaalzaken of de betere supermarkt.
Voorbereiding
Stap 1
Eén stuk sushi (Nigiri) bevat ongeveer 20 gram gekookte rijst plus een topping. Twee mensen eten ongeveer 18 stuks sushi als hoofdgerecht. Dat komt overeen met 350 gram gekookte rijst.
Stap 2
Doe 150 gram ongekookte rijst in de pan en doe voldoende koud water erbij (tot de rijst onder water staat). Vermeng de rijst vervolgens met je handen om het grondig te wassen. Herhaal het wassen tot het water helemaal helder is, en giet de rijst af.
Stap 3
Om de rijst te koken heb je de juiste hoeveelheid water nodig (vuistregel: 1 ½ keer meer water dan rijst). Laat de rijst eerst 20 minuten in koud water staan zodat de korrels een beetje opzwellen waardoor de granen tijdens het kookproces niet openbarsten.
Stap 4
Vervolgens kook je de rijst maar kort, tot er stoom onder de deksel vandaan komt. Zet het vuur laag en kook de rijst vervolgens nog ongeveer 20 minuten totdat het water volledig is geabsorbeerd. Tip tijdens het koken: verwijder alleen de deksel van de pan als het noodzakelijk is. Tot slot: haal de pan van het fornuis en laat de pan nog 10 minuten staan, met de deksel erop.
Stap 5
Als je 350 gram rijst klaarmaakt, hoef je maar 3 eetlepels Kikkoman Seasoned Vinegar for Sushi Rice aan de rijst toe te voegen. Je kunt ook twee eetlepels rijstazijn of Balsamicoazijn met 15 gram suiker en 2 gram zout vermengen, en verwarmen tot de suiker en het zout opgelost zijn, waarna je het mengsel laat afkoelen en vervolgens met de rijst vermengt. Resultaat: je heerlijke rijst is nu klaar om te gebruiken en sushi’s te gaan maken!
Recept-ID 467
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer