Hokkaido-chowder met zoete aardappel
Deze chowder van pompoen en zoete aardappel is een hartige maaltijd, perfect om mee op te warmen in de koude herfst- en wintermaanden. De aromatische kruiden en specerijen geven het karakter, waarbij de kokosmelk perfect combineert met de herfstige groenten.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
1 kleine ui – 40 g selderij – 250 g zoete aardappel – 300 g Hokkaidopompoen – 10 g verse gember – 2 knoflookteentjes – ¼ chilli
Snipper de ui. Was en snijd de selderij. Schil de zoete aardappelen en verwijder de zaden uit de pompoen. Snijd beide in blokjes van 2 cm. Schil en rasp de gember, hak de knoflook en snijd de chili.
Stap 2
2 el raapzaadolie – 10 g boter – 2 takjes verse tijm – 15 g maïszetmeel – 400 ml groentebouillon – 150 ml kokosmelk – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – 0,33 tl kerrie – ¼ tl verse nootmuskaat, geraspt
Verhit olie en boter in een sauspan. Voeg de groenten van stap 1 toe en roerbak deze kort. Voeg de takjes tijm en het maïszetmeel toe en blijf roeren. Giet de bouillon, kokosmelk en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus erbij. Voeg dan de kruiden toe. Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen tot de groenten grotendeels zacht zijn.
Stap 3
2 handvol babyspinazie – 100 g cherrytomaten – 2 el verse peterselie – 2 tl verse tijm – 40 g cashewnoten
Halveer de tomaten en voeg ze samen met de spinazie toe aan de sauspan van stap 2. Kook alles nog 5 minuten. Verwijder de takjes tijm. Hak de peterselie en cashewnoten. Giet de chowder in een kom en garneer met peterselie, tijm en cashewnoten.
Tip:
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper voor een mildere smaak.
Recept-ID 1386
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer