Hokkaido-chowder met zoete aardappel
Hokkaido-chowder met zoete aardappel

Hokkaido-chowder met zoete aardappel

5 2 beoordelingen
totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Deze chowder van pompoen en zoete aardappel is een hartige maaltijd, perfect om mee op te warmen in de koude herfst- en wintermaanden. De aromatische kruiden en specerijen geven het karakter, waarbij de kokosmelk perfect combineert met de herfstige groenten.

Ingrediënten

2 porties
1 
kleine ui
40 g
selderij
250 g
zoete aardappel
300 g
Hokkaidopompoen
10 g
verse gember
2 
knoflookteentjes
 ¼ 
chilli
2 el
raapzaadolie
10 g
boter
2 
takjes verse tijm
15 g
maïszetmeel
400 ml
groentebouillon
150 ml
kokosmelk
 ⅓ tl
kerrie
 ¼ tl
verse nootmuskaat, geraspt
2 handvol
babyspinazie
100 g
cherrytomaten
2 el
verse peterselie
2 tl
verse tijm
40 g
cashewnoten
Voedingswaarde (per portie):2628 kJ / 628 kcal
39 gVetten
14 gEiwitten
60 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  kleine ui – 40 g selderij – 250 g zoete aardappel – 300 g Hokkaidopompoen – 10 g verse gember – 2  knoflookteentjes –  ¼  chilli

Snipper de ui. Was en snijd de selderij. Schil de zoete aardappelen en verwijder de zaden uit de pompoen. Snijd beide in blokjes van 2 cm.  Schil en rasp de gember, hak de knoflook en snijd de chili.

Stap 2

2 el raapzaadolie – 10 g boter – 2  takjes verse tijm – 15 g maïszetmeel – 400 ml groentebouillon – 150 ml kokosmelk – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus0,33 tl kerrie –  ¼ tl verse nootmuskaat, geraspt

Verhit olie en boter in een sauspan. Voeg de groenten van stap 1 toe en roerbak deze kort. Voeg de takjes tijm en het maïszetmeel toe en blijf roeren. Giet de bouillon, kokosmelk en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus erbij. Voeg dan de kruiden toe. Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen tot de groenten grotendeels zacht zijn. 

Stap 3

2 handvol babyspinazie – 100 g cherrytomaten – 2 el verse peterselie – 2 tl verse tijm – 40 g cashewnoten

Halveer de tomaten en voeg ze samen met de spinazie toe aan de sauspan van stap 2. Kook alles nog 5 minuten. Verwijder de takjes tijm. Hak de peterselie en cashewnoten. Giet de chowder in een kom en garneer met peterselie, tijm en cashewnoten.

Tip:

Verwijder de zaadjes uit de chilipeper voor een mildere smaak.

Recept-ID 1386

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 kleine ui – 40 g selderij – 250 g zoete aardappel – 300 g Hokkaidopompoen – 10 g verse gember – 2 knoflookteentjes – ¼ chilli

Snipper de ui. Was en snijd de selderij. Schil de zoete aardappelen en verwijder de zaden uit de pompoen. Snijd beide in blokjes van 2 cm.  Schil en rasp de gember, hak de knoflook en snijd de chili.

2 el raapzaadolie – 10 g boter – 2 takjes verse tijm – 15 g maïszetmeel – 400 ml groentebouillon – 150 ml kokosmelk – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus0,33 tl kerrie – ¼ tl verse nootmuskaat, geraspt

Verhit olie en boter in een sauspan. Voeg de groenten van stap 1 toe en roerbak deze kort. Voeg de takjes tijm en het maïszetmeel toe en blijf roeren. Giet de bouillon, kokosmelk en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus erbij. Voeg dan de kruiden toe. Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen tot de groenten grotendeels zacht zijn. 

2 handvol babyspinazie – 100 g cherrytomaten – 2 el verse peterselie – 2 tl verse tijm – 40 g cashewnoten

Halveer de tomaten en voeg ze samen met de spinazie toe aan de sauspan van stap 2. Kook alles nog 5 minuten. Verwijder de takjes tijm. Hak de peterselie en cashewnoten. Giet de chowder in een kom en garneer met peterselie, tijm en cashewnoten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.