Toast met tofumengsel

totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Knapperige toast met knoflook, een tofumengsel, spinazie en cherrytomaatjes voor een heerlijk en voedzaam ontbijt dat veel energie geeft. Het tofumengsel ontstaat door de ingrediënten te pureren en sauteren met ui, sojasaus en kruiden. Daarna wordt het geserveerd op sneetjes knapperig zuurdesembrood.

Ingrediënten

2 porties

Tofu:

180 g
tofu
 ½ theelepel
gerookt paprikapoeder
 ½ theelepel
komijn
 ½ theelepel
koriander
1 snufje
peper
70 ml
amandelmelk
1 eetlepel
olijfolie
1 
kleine ui, fijngesneden
1 handvol
babyspinazie

Brood:

4 
sneetjes zuurdesembrood
2 eetlepels
olijfolie
2 
teentjes knoflook

Om te serveren:

1 eetlepel
zwart sesamzaad
6 
cherrytomaatjes, gehalveerd
2 eetlepels
verse peterselie
Voedingswaarde (per portie): 2213 kJ  /  529 kcal
23 g Vetten
23 g Eiwitten
57 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

180 g tofu –  ½ theelepel gerookt paprikapoeder –  ½ theelepel komijn –  ½ theelepel koriander – 1 snufje peper – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus70 ml amandelmelk – 1 eetlepel olijfolie – 1  kleine ui, fijngesneden – 1 handvol babyspinazie

Pureer de tofu in een kom met een vork tot het een roereiachtige consistentie heeft. Roer de kruiden, Kikkoman Sojasaus en amandelmelk erdoor. Verhit olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui tot hij doorschijnend is. Voeg de gepureerde tofu toe en bak een paar minuten.

Voeg de verse spinazie toe en sauteer alles tot de spinazie zacht is.

Stap 2

4  sneetjes zuurdesembrood – 2 eetlepels olijfolie – 2  teentjes knoflook

Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en wrijf ze in met geperste knoflook. Rooster ze op een hete grillpan.

Stap 3

1 eetlepel zwart sesamzaad – 6  cherrytomaatjes, gehalveerd – 2 eetlepels verse peterselie

Schik het tofumengsel op de gegrilde sneetjes brood en bestrooi het met sesamzaadjes.

Garneer met peterselie en de gehalveerde cherrytomaatjes.

Tip:

In plaats van amandelmelk kun je elke andere plantaardige melk gebruiken.

Recept-ID 1226

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

180 g tofu –  ½ theelepel gerookt paprikapoeder –  ½ theelepel komijn –  ½ theelepel koriander – 1 snufje peper – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus70 ml amandelmelk – 1 eetlepel olijfolie – 1  kleine ui, fijngesneden – 1 handvol babyspinazie

Pureer de tofu in een kom met een vork tot het een roereiachtige consistentie heeft. Roer de kruiden, Kikkoman Sojasaus en amandelmelk erdoor. Verhit olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui tot hij doorschijnend is. Voeg de gepureerde tofu toe en bak een paar minuten.

Voeg de verse spinazie toe en sauteer alles tot de spinazie zacht is.

4  sneetjes zuurdesembrood – 2 eetlepels olijfolie – 2  teentjes knoflook

Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en wrijf ze in met geperste knoflook. Rooster ze op een hete grillpan.

1 eetlepel zwart sesamzaad – 6  cherrytomaatjes, gehalveerd – 2 eetlepels verse peterselie

Schik het tofumengsel op de gegrilde sneetjes brood en bestrooi het met sesamzaadjes.

Garneer met peterselie en de gehalveerde cherrytomaatjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.