Toast met tofumengsel
Knapperige toast met knoflook, een tofumengsel, spinazie en cherrytomaatjes voor een heerlijk en voedzaam ontbijt dat veel energie geeft. Het tofumengsel ontstaat door de ingrediënten te pureren en sauteren met ui, sojasaus en kruiden. Daarna wordt het geserveerd op sneetjes knapperig zuurdesembrood.
Ingrediënten
Tofu:
Brood:
Om te serveren:
Voorbereiding
Stap 1
180 g tofu – ½ tl gerookt paprikapoeder – ½ tl komijn – ½ tl koriander – 1 snufje peper – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 70 ml amandelmelk – 1 el olijfolie – 1 kleine ui, fijngesneden – 1 handvol babyspinazie
Pureer de tofu in een kom met een vork tot het een roereiachtige consistentie heeft. Roer de kruiden, Kikkoman Sojasaus en amandelmelk erdoor. Verhit olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui tot hij doorschijnend is. Voeg de gepureerde tofu toe en bak een paar minuten.
Voeg de verse spinazie toe en sauteer alles tot de spinazie zacht is.
Stap 2
4 sneetjes zuurdesembrood – 2 el olijfolie – 2 teentjes knoflook
Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en wrijf ze in met geperste knoflook. Rooster ze op een hete grillpan.
Stap 3
1 el zwart sesamzaad – 6 cherrytomaatjes, gehalveerd – 2 el verse peterselie
Schik het tofumengsel op de gegrilde sneetjes brood en bestrooi het met sesamzaadjes.
Garneer met peterselie en de gehalveerde cherrytomaatjes.
Tip:
In plaats van amandelmelk kun je elke andere plantaardige melk gebruiken.
Recept-ID 1226
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer