Toast met tofumengsel
Toast met tofumengsel

Toast met tofumengsel

totale tijd20 min.
10 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Knapperige toast met knoflook, een tofumengsel, spinazie en cherrytomaatjes voor een heerlijk en voedzaam ontbijt dat veel energie geeft. Het tofumengsel ontstaat door de ingrediënten te pureren en sauteren met ui, sojasaus en kruiden. Daarna wordt het geserveerd op sneetjes knapperig zuurdesembrood.

Ingrediënten

2 porties

Tofu:

180 g
tofu
 ½ tl
gerookt paprikapoeder
 ½ tl
komijn
 ½ tl
koriander
1 snufje
peper
70 ml
amandelmelk
1 el
olijfolie
1 
kleine ui, fijngesneden
1 handvol
babyspinazie

Brood:

4 
sneetjes zuurdesembrood
2 el
olijfolie
2 
teentjes knoflook

Om te serveren:

1 el
zwart sesamzaad
6 
cherrytomaatjes, gehalveerd
2 el
verse peterselie
Voedingswaarde (per portie):2213 kJ / 529 kcal
23 gVetten
23 gEiwitten
57 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

180 g tofu –  ½ tl gerookt paprikapoeder –  ½ tl komijn –  ½ tl koriander – 1 snufje peper – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus70 ml amandelmelk – 1 el olijfolie – 1  kleine ui, fijngesneden – 1 handvol babyspinazie

Pureer de tofu in een kom met een vork tot het een roereiachtige consistentie heeft. Roer de kruiden, Kikkoman Sojasaus en amandelmelk erdoor. Verhit olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui tot hij doorschijnend is. Voeg de gepureerde tofu toe en bak een paar minuten.

Voeg de verse spinazie toe en sauteer alles tot de spinazie zacht is.

Stap 2

4  sneetjes zuurdesembrood – 2 el olijfolie – 2  teentjes knoflook

Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en wrijf ze in met geperste knoflook. Rooster ze op een hete grillpan.

Stap 3

1 el zwart sesamzaad – 6  cherrytomaatjes, gehalveerd – 2 el verse peterselie

Schik het tofumengsel op de gegrilde sneetjes brood en bestrooi het met sesamzaadjes.

Garneer met peterselie en de gehalveerde cherrytomaatjes.

Tip:

In plaats van amandelmelk kun je elke andere plantaardige melk gebruiken.

Recept-ID 1226

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

180 g tofu – ½ tl gerookt paprikapoeder – ½ tl komijn – ½ tl koriander – 1 snufje peper – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus70 ml amandelmelk – 1 el olijfolie – 1 kleine ui, fijngesneden – 1 handvol babyspinazie

Pureer de tofu in een kom met een vork tot het een roereiachtige consistentie heeft. Roer de kruiden, Kikkoman Sojasaus en amandelmelk erdoor. Verhit olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui tot hij doorschijnend is. Voeg de gepureerde tofu toe en bak een paar minuten.

Voeg de verse spinazie toe en sauteer alles tot de spinazie zacht is.

4 sneetjes zuurdesembrood – 2 el olijfolie – 2 teentjes knoflook

Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en wrijf ze in met geperste knoflook. Rooster ze op een hete grillpan.

1 el zwart sesamzaad – 6 cherrytomaatjes, gehalveerd – 2 el verse peterselie

Schik het tofumengsel op de gegrilde sneetjes brood en bestrooi het met sesamzaadjes.

Garneer met peterselie en de gehalveerde cherrytomaatjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.