Vegan sushirol met kool
Vegan sushirol met kool

Vegan sushirol met kool

totale tijd60 min.
35 min.voorbereidingstijd
25 min.kooktijd

Een sushirol, gewikkeld in zoete kool. De roze rijst geeft deze vegan sushi een zeer elegante uitstraling. De avocado‑ en basilicumsaus past er perfect bij.

Ingrediënten

2 porties
150 g
rijst
210 ml
water
1 
rode biet
35 g
suikermaïs uit blik
1 tl
zout
2 
grote spitskoolbladeren
25 g
komkommer
1 
avocado
5 g
basilicum
Voedingswaarde (per portie):2552 kJ / 609 kcal
25 gVetten
12,5 gEiwitten
79 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)1  rode biet – 35 g suikermaïs uit blik – 1 tl zout

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst dan samen met 210 ml water in een sauspan en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met de Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst om sushirijst te maken. Kook de rode biet in zijn geheel voor 20 minuten, schil en snijd hem daarna in zeer kleine stukjes. Voeg het zout toe aan het water en kook de maïs 2 minuten. Giet af en snijd in kleine stukjes.

Stap 2

2  grote spitskoolbladeren – 25 g komkommer

Pel de koolbladeren voorzichtig. Was deze en leg er magnetronfolie overheen. Doe ze dan 2 minuten in de magnetron op 650 W (let erop dat je folie geschikt is voor de magnetron). Snijd de komkommer heel klein.

Stap 3

Meng de rode biet, maïs en komkommer met de sushirijst. Veeg het overtollige vocht van de koolbladeren. Vorm balletjes van de sushirijst en plaats ze in het midden van elk koolblad. Maak er dan rolletjes van. Snijd de gewikkelde sushi doormidden en serveer op een bord.

Stap 4

1  avocado – 5 g basilicum – 1 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Mix de gepelde avocado, basilicum, Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus in een blender tot een glad mengsel. Serveer de sushi met deze dipsaus.

Wil je een meer gedetailleerde instructie over het koken van sushirijst? Kijk dan op onze receptenpagina: www.kikkoman.nl/recepten/detail/sushi-rijst

Recept-ID 1409

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)1 rode biet – 35 g suikermaïs uit blik – 1 tl zout

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst dan samen met 210 ml water in een sauspan en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met de Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst om sushirijst te maken. Kook de rode biet in zijn geheel voor 20 minuten, schil en snijd hem daarna in zeer kleine stukjes. Voeg het zout toe aan het water en kook de maïs 2 minuten. Giet af en snijd in kleine stukjes.

2 grote spitskoolbladeren – 25 g komkommer

Pel de koolbladeren voorzichtig. Was deze en leg er magnetronfolie overheen. Doe ze dan 2 minuten in de magnetron op 650 W (let erop dat je folie geschikt is voor de magnetron). Snijd de komkommer heel klein.

Meng de rode biet, maïs en komkommer met de sushirijst. Veeg het overtollige vocht van de koolbladeren. Vorm balletjes van de sushirijst en plaats ze in het midden van elk koolblad. Maak er dan rolletjes van. Snijd de gewikkelde sushi doormidden en serveer op een bord.

1 avocado – 5 g basilicum – 1 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Mix de gepelde avocado, basilicum, Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus in een blender tot een glad mengsel. Serveer de sushi met deze dipsaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.