Tamagosushi
Methode en ingrediënten voor tamagosushi met gevulde omelet.
Voorbereiding
Stap 1
Klop de eieren met de suiker, de Kikkoman sojasaus en het water.
Stap 2
Giet ⅓ van het mengsel in een licht ingevette pan en bak op laag vuur tot het aan één kant hard is.
Stap 3
Vouw de rechter- en linkerkant naar het midden, draai dan de bovenkant halverwege naar beneden en draai het dan opnieuw om een rolvorm te krijgen.
Stap 4
Duw de rol naar de rand van de pan en giet de tweede portie van het mengsel in de pan.
Stap 5
Bak aan één kant zoals ervoor, tot het gaar is. Leg dan de rol aan de bovenkant van de omelet en vouw deze om de rol heen om een extra laag toe te voegen.
Stap 6
Herhaal het proces met de derde portie van het mengsel.
Stap 7
Leg de afgewerkte rol op keukenpapier en vorm deze met het sushimatje; laat het afkoelen en rol het uit het matje.
Stap 8
Snijd de uiteinden van de rol af en snijd de overgebleven rol in 5 stukjes.
Stap 9
Snijd een klein kuiltje in de bovenkant van elk stukje (1/2 cm diep) en vul elk kuiltje met 5 g sushirijst.
Stap 10
Plaats de tamago op een schotel met rucola en serveer met Kikkoman sojasaus.
Tip
gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Recept-ID 946
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer