

Gefrituurde garnalenonigiri met soja & mirin
Krokante goudbruine garnalen, gemarineerd in Kikkoman Sojasaus en mirin, zijn verpakt in een rijstbal. Geniet bij elke hap van het heerlijke contrast tussen knapperige garnalen en zachte rijst.
Voorbereiding
Stap 1

1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el suiker – 80 g kant-en-klare garnalen (4 stuks, met staarten)
Meng de Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus, suiker en 2 el water tot een saus. Dep de garnalen droog, maak vervolgens 4-5 ondiepe insnijdingen (ongeveer 5 mm diep) op de buik om krullen te voorkomen. Leg de garnalen met de rug naar boven op het werkvlak, druk lichtjes aan en dep opnieuw droog indien nodig.
Stap 2

1 ei – 1 el bloem – 2 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – 230 ml zonnebloemolie
Klop het ei los. Doop elke garnaal eerst in de bloem, dan in het losgeklopte ei en bestrijk hem tot slot met de Kikkoman Panko. Frituur in hete olie tot ze goudbruin zijn. Marineer kort in de saus uit stap 1 gedurende ongeveer 2 minuten.
Stap 3

330 g gekookte rijst – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Doe de rijst in een kom, meng met de Kikkoman Sojasaus en verdeel in 4 gelijke porties.
Stap 4

Leg een garnaal in het midden van elke rijstportie en maak er een driehoek van, zodat de garnalenstaart er aan de bovenkant uitsteekt.
Stap 5

1 norivel
Snijd het norivel in vier gelijke stukken en omwikkel elke rijstdriehoek met een stuk. Serveer onmiddellijk.
Tip:
In plaats van garnalen kun je ook visfilet of gebakken kaas gebruiken als smakelijk alternatief in deze onigiri.
Recept-ID 1488
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer