Gefrituurde garnalenonigiri met soja & mirin
Gefrituurde garnalenonigiri met soja & mirin

Gefrituurde garnalenonigiri met soja & mirin

5 1 beoordelingen
totale tijd 30 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Krokante goudbruine garnalen, gemarineerd in Kikkoman Sojasaus en mirin, zijn verpakt in een rijstbal. Geniet bij elke hap van het heerlijke contrast tussen knapperige garnalen en zachte rijst.

Ingrediënten

2 porties
2 el
suiker
80 g
kant-en-klare garnalen (4 stuks, met staarten)
1 
ei
1 el
bloem
230 ml
zonnebloemolie
330 g
gekookte rijst

Extra:

1 
norivel
Voedingswaarde (per portie):1.926 kJ / 459 kcal
10,7 gVetten
19,6 gEiwitten
82,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el suiker – 80 g kant-en-klare garnalen (4 stuks, met staarten)

Meng de Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus, suiker en 2 el water tot een saus. Dep de garnalen droog, maak vervolgens 4-5 ondiepe insnijdingen (ongeveer 5 mm diep) op de buik om krullen te voorkomen. Leg de garnalen met de rug naar boven op het werkvlak, druk lichtjes aan en dep opnieuw droog indien nodig.

Stap 2

1  ei – 1 el bloem – 2 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl230 ml zonnebloemolie

Klop het ei los. Doop elke garnaal eerst in de bloem, dan in het losgeklopte ei en bestrijk hem tot slot met de Kikkoman Panko. Frituur in hete olie tot ze goudbruin zijn. Marineer kort in de saus uit stap 1 gedurende ongeveer 2 minuten.

Stap 3

330 g gekookte rijst – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Doe de rijst in een kom, meng met de Kikkoman Sojasaus en verdeel in 4 gelijke porties.

Stap 4

Leg een garnaal in het midden van elke rijstportie en maak er een driehoek van, zodat de garnalenstaart er aan de bovenkant uitsteekt.

Stap 5

1  norivel

Snijd het norivel in vier gelijke stukken en omwikkel elke rijstdriehoek met een stuk. Serveer onmiddellijk.

Tip:

In plaats van garnalen kun je ook visfilet of gebakken kaas gebruiken als smakelijk alternatief in deze onigiri.

Recept-ID 1488

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el suiker – 80 g kant-en-klare garnalen (4 stuks, met staarten)

Meng de Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus, suiker en 2 el water tot een saus. Dep de garnalen droog, maak vervolgens 4-5 ondiepe insnijdingen (ongeveer 5 mm diep) op de buik om krullen te voorkomen. Leg de garnalen met de rug naar boven op het werkvlak, druk lichtjes aan en dep opnieuw droog indien nodig.

1 ei – 1 el bloem – 2 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl230 ml zonnebloemolie

Klop het ei los. Doop elke garnaal eerst in de bloem, dan in het losgeklopte ei en bestrijk hem tot slot met de Kikkoman Panko. Frituur in hete olie tot ze goudbruin zijn. Marineer kort in de saus uit stap 1 gedurende ongeveer 2 minuten.

330 g gekookte rijst – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Doe de rijst in een kom, meng met de Kikkoman Sojasaus en verdeel in 4 gelijke porties.

Leg een garnaal in het midden van elke rijstportie en maak er een driehoek van, zodat de garnalenstaart er aan de bovenkant uitsteekt.

1 norivel

Snijd het norivel in vier gelijke stukken en omwikkel elke rijstdriehoek met een stuk. Serveer onmiddellijk.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.