Pilav‑onigiri met boter en sojasaus
Pilav‑onigiri met boter en sojasaus

Pilav‑onigiri met boter en sojasaus

totale tijd 1 u.
5 min. voorbereidingstijd
55 min. kooktijd

Pilavrijst‑onigiri verfijnd met boter en Kikkoman Sojasaus, gewikkeld in ei en nori. Deze versie in Europese stijl is perfect voor trektochten, schoollunches of feestjes - en ziet er net zo goed uit als hij smaakt.
.

Ingrediënten

2 porties
60 g
ui
60 g
wortel
30 g
groene peper
40 g
suikermaïs in blik
300 g
rijst
320 ml
water
10 g
gegranuleerde groentebouillon
2 
eieren
1 tl
zonnebloemolie
20 g
ongezouten boter
1 
norivel
Voedingswaarde (per portie):1.569 kJ / 375 kcal
8,7 gVetten
9,5 gEiwitten
64,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

60 g ui – 60 g wortel – 30 g groene peper – 40 g suikermaïs in blik

Snijd de ui, wortel en groene peper in blokjes van 5 mm en laat de suikermaïs uitlekken in een zeef.

Stap 2

300 g rijst (ongekookt) – 320 ml water – 10 g gegranuleerde groentebouillon – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Met een rijstkoker:
Was de rijst 4 tot 5 keer en laat deze uitlekken in een vergiet. Doe de rijst en 320 ml water in de rijstkoker. Voeg de groenten uit stap 1, de gegranuleerde groentebouillon en de Kikkoman Sojasaus toe en meng voorzichtig. Start de rijstkoker.

Met een pan:
Was de rijst grondig in koud water tot hij helder is. Giet af en doe in een pan met 320 ml water. Laat 20 minuten weken. Voeg de groenten uit stap 1, de groentebouillon en de Kikkoman Sojasaus toe en roer voorzichtig. Kook op laag vuur tot er stoom op het deksel komt. Verlaag het vuur en kook nog 20 minuten tot het water is opgenomen. Houd het deksel gesloten. Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten.

Stap 3

2  eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl zonnebloemolie

Klop de eieren los met de Kikkoman Sojasaus. Verhit de olie in een pan en bak twee dunne velletjes ei.

Stap 4

20 g ongezouten boter

Roer de ongezouten boter erdoor als de rijst gaar is en laat deze afkoelen.

Stap 5

Vorm van de afgekoelde rijst 8 balletjes.

Stap 6

1  norivel

Snijd de eiervellen en het norivel in repen van 3-4 cm breed. Omwikkel vier rijstballen met de eiervellen en vier met de noristroken. Garneer eventueel met gehakte peterselie en serveer.

Tip:

Je kunt ook restjes groenten gebruiken zoals selderij, courgette, lente-uitjes enz.

Recept-ID 1489

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

60 g ui – 60 g wortel – 30 g groene peper – 40 g suikermaïs in blik

Snijd de ui, wortel en groene peper in blokjes van 5 mm en laat de suikermaïs uitlekken in een zeef.

300 g rijst (ongekookt) – 320 ml water – 10 g gegranuleerde groentebouillon – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Met een rijstkoker:
Was de rijst 4 tot 5 keer en laat deze uitlekken in een vergiet. Doe de rijst en 320 ml water in de rijstkoker. Voeg de groenten uit stap 1, de gegranuleerde groentebouillon en de Kikkoman Sojasaus toe en meng voorzichtig. Start de rijstkoker.

Met een pan:
Was de rijst grondig in koud water tot hij helder is. Giet af en doe in een pan met 320 ml water. Laat 20 minuten weken. Voeg de groenten uit stap 1, de groentebouillon en de Kikkoman Sojasaus toe en roer voorzichtig. Kook op laag vuur tot er stoom op het deksel komt. Verlaag het vuur en kook nog 20 minuten tot het water is opgenomen. Houd het deksel gesloten. Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten.

2 eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl zonnebloemolie

Klop de eieren los met de Kikkoman Sojasaus. Verhit de olie in een pan en bak twee dunne velletjes ei.

20 g ongezouten boter

Roer de ongezouten boter erdoor als de rijst gaar is en laat deze afkoelen.

Vorm van de afgekoelde rijst 8 balletjes.

1 norivel

Snijd de eiervellen en het norivel in repen van 3-4 cm breed. Omwikkel vier rijstballen met de eiervellen en vier met de noristroken. Garneer eventueel met gehakte peterselie en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.