Zalm-onigiri met avocadovulling
Zalm-onigiri met avocadovulling

Zalm-onigiri met avocadovulling

5 2 beoordelingen
totale tijd 25 min.
5 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Een van de populairste onigiri van Japan, gevuld met malse zalm gemengd met rijst. De edamamerijst met romige avocado voegt frisse kleur en smaak toe. Voor een andere versie kan de zalm in zijn geheel in het midden worden geplaatst.

Ingrediënten

2 porties
50 g
verse zalmfilet, zonder vel
 ¼ 
avocado
400 g
gekookte rijst
 ½ tl
witte sesamzaadjes
20 g
gekookte edamame
1 
norivel
Voedingswaarde (per portie):1.259 kJ / 301 kcal
9,7 gVetten
11,2 gEiwitten
40,9 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

50 g verse zalmfilet, zonder vel – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de zalmfilet ongeveer 2 minuten in een kleine pan met kokend water. Leg de zalmfilet 1 min. in een kom met koud water, haal hem eruit en dep hem droog. Bak aan beide kanten in de verwarmde Kikkoman Sesamolie. Bestrijk deze met de Kikkoman Sojasaus en bak gaar. Snijd daarna in stukjes.

Stap 2

 ¼  avocado

Pureer het avocadovruchtvlees met een vork.

Stap 3

400 g gekookte rijst –  ½ tl witte sesamzaadjes – 20 g gekookte edamame – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verdeel de rijst over 2 kommen. Voeg de zalm uit stap 1 en de witte sesamzaadjes toe aan de ene kom en meng. Roer de edamame en Kikkoman Sojasaus door de rijst in de tweede kom.

Stap 4

Vorm het zalmrijstmengsel in driehoekjes met behulp van huishoudfolie. Vorm de edamame rijst in 2 platte schijven op huishoudfolie. Leg de avocado in het midden en vorm er driehoekjes van. Verwijder de huishoudfolie.

Stap 5

1  norivel

Snijd het norivel in driehoekjes, wikkel deze om de rijstballetjes en serveer.

Tip:

In plaats van zalm, krab of kleine garnalen smaken lente-uitjes ook heerlijk in deze onigiri.

Recept-ID 1487

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

50 g verse zalmfilet, zonder vel – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de zalmfilet ongeveer 2 minuten in een kleine pan met kokend water. Leg de zalmfilet 1 min. in een kom met koud water, haal hem eruit en dep hem droog. Bak aan beide kanten in de verwarmde Kikkoman Sesamolie. Bestrijk deze met de Kikkoman Sojasaus en bak gaar. Snijd daarna in stukjes.

¼ avocado

Pureer het avocadovruchtvlees met een vork.

400 g gekookte rijst – ½ tl witte sesamzaadjes – 20 g gekookte edamame – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verdeel de rijst over 2 kommen. Voeg de zalm uit stap 1 en de witte sesamzaadjes toe aan de ene kom en meng. Roer de edamame en Kikkoman Sojasaus door de rijst in de tweede kom.

Vorm het zalmrijstmengsel in driehoekjes met behulp van huishoudfolie. Vorm de edamame rijst in 2 platte schijven op huishoudfolie. Leg de avocado in het midden en vorm er driehoekjes van. Verwijder de huishoudfolie.

1 norivel

Snijd het norivel in driehoekjes, wikkel deze om de rijstballetjes en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.