

Zalm-onigiri met avocadovulling
Een van de populairste onigiri van Japan, gevuld met malse zalm gemengd met rijst. De edamamerijst met romige avocado voegt frisse kleur en smaak toe. Voor een andere versie kan de zalm in zijn geheel in het midden worden geplaatst.
Voorbereiding
Stap 1

50 g verse zalmfilet, zonder vel – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Kook de zalmfilet ongeveer 2 minuten in een kleine pan met kokend water. Leg de zalmfilet 1 min. in een kom met koud water, haal hem eruit en dep hem droog. Bak aan beide kanten in de verwarmde Kikkoman Sesamolie. Bestrijk deze met de Kikkoman Sojasaus en bak gaar. Snijd daarna in stukjes.
Stap 2

¼ avocado
Pureer het avocadovruchtvlees met een vork.
Stap 3

400 g gekookte rijst – ½ tl witte sesamzaadjes – 20 g gekookte edamame – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Verdeel de rijst over 2 kommen. Voeg de zalm uit stap 1 en de witte sesamzaadjes toe aan de ene kom en meng. Roer de edamame en Kikkoman Sojasaus door de rijst in de tweede kom.
Stap 4

Vorm het zalmrijstmengsel in driehoekjes met behulp van huishoudfolie. Vorm de edamame rijst in 2 platte schijven op huishoudfolie. Leg de avocado in het midden en vorm er driehoekjes van. Verwijder de huishoudfolie.
Stap 5

1 norivel
Snijd het norivel in driehoekjes, wikkel deze om de rijstballetjes en serveer.
Tip:
In plaats van zalm, krab of kleine garnalen smaken lente-uitjes ook heerlijk in deze onigiri.
Recept-ID 1487
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer