

Yaki onigiri met sojasaus, miso en kaas
Yaki onigiri - gegrilde rijstballetjes - zijn een smakelijke lunch of snack. Gebruik verse of overgebleven rijst en geniet van de knapperige buitenkant en luchtige binnenkant, boordevol umami van Kikkoman Sojasaus, miso of kaas.
Voorbereiding
Stap 1

50 g witte miso – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el suiker – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl gemalen sesamzaad
Meng de witte miso, Kikkoman Sojasaus, suiker, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sesamolie en gemalen sesamzaad.
Stap 2

Laat het mengsel uit stap 1 in een kleine pan ongeveer 2 minuten sudderen, roer regelmatig.
Stap 3

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 1 tl witte sesamzaadjes – 300 g gekookte rijst – 20 g kleine kaasblokjes
Meng de Kikkoman Sojasaus en de Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn. Roer de sesamzaadjes en 2 tl van het sausmengsel door de rijst. Verdeel de rijst over 2 kommen. Voeg de kaasblokjes toe aan de ene kom en meng. Vorm van beide rijstmengsels elk 2 balletjes. Zet de overgebleven saus apart.
Stap 4

1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Bak de rijstballetjes aan beide kanten in verhitte Kikkoman Sesamolie. Bestrijk ze met de overgebleven saus uit stap 3 en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 5

60 g geraspte pizzakaas
Verwarm een andere pan op laag vuur. Verdeel de pizzakaas in vier kleine cirkels in de pan. Als ze gesmolten en lichtbruin zijn, haal je ze eruit en leg je twee cirkels op elke kaasrijstbal.
Stap 6

150 g gekookte rijst
Vorm van de rijst 2 platte schijven. Smeer de misopasta uit stap 1 erop en bak ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Schik de drie soorten onigiri op borden en serveer.
Tip:
In plaats van pizzakaas smaken cheddar, bergkaas of andere sterke kazen ook heerlijk.
Recept-ID 1491
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer