Yaki onigiri met sojasaus, miso en kaas
Yaki onigiri met sojasaus, miso en kaas

Yaki onigiri met sojasaus, miso en kaas

4 1 beoordelingen
totale tijd 30 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Yaki onigiri - gegrilde rijstballetjes - zijn een smakelijke lunch of snack. Gebruik verse of overgebleven rijst en geniet van de knapperige buitenkant en luchtige binnenkant, boordevol umami van Kikkoman Sojasaus, miso of kaas.

Ingrediënten

2 porties

Voor de misopasta:

50 g
witte miso
1 el
suiker
1 tl
gemalen sesamzaad

Voor de kruidensaus en afwerking:

1 tl
witte sesamzaadjes
450 g
gekookte rijst
20 g
kleine kaasblokjes
60 g
geraspte pizzakaas
Voedingswaarde (per portie):1.614 kJ / 386 kcal
12,3 gVetten
9,1 gEiwitten
55,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

50 g witte miso – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el suiker – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl gemalen sesamzaad

Meng de witte miso, Kikkoman Sojasaus, suiker, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sesamolie en gemalen sesamzaad.

Stap 2

Laat het mengsel uit stap 1 in een kleine pan ongeveer 2 minuten sudderen, roer regelmatig.

Stap 3

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 tl witte sesamzaadjes – 300 g gekookte rijst – 20 g kleine kaasblokjes

Meng de Kikkoman Sojasaus en de Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn. Roer de sesamzaadjes en 2 tl van het sausmengsel door de rijst. Verdeel de rijst over 2 kommen. Voeg de kaasblokjes toe aan de ene kom en meng. Vorm van beide rijstmengsels elk 2 balletjes. Zet de overgebleven saus apart.

Stap 4

1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Bak de rijstballetjes aan beide kanten in verhitte Kikkoman Sesamolie. Bestrijk ze met de overgebleven saus uit stap 3 en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en knapperig.

Stap 5

60 g geraspte pizzakaas

Verwarm een andere pan op laag vuur. Verdeel de pizzakaas in vier kleine cirkels in de pan. Als ze gesmolten en lichtbruin zijn, haal je ze eruit en leg je twee cirkels op elke kaasrijstbal.

Stap 6

150 g gekookte rijst

Vorm van de rijst 2 platte schijven. Smeer de misopasta uit stap 1 erop en bak ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Schik de drie soorten onigiri op borden en serveer.

Tip:

In plaats van pizzakaas smaken cheddar, bergkaas of andere sterke kazen ook heerlijk.

Recept-ID 1491

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

50 g witte miso – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el suiker – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl gemalen sesamzaad

Meng de witte miso, Kikkoman Sojasaus, suiker, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sesamolie en gemalen sesamzaad.

Laat het mengsel uit stap 1 in een kleine pan ongeveer 2 minuten sudderen, roer regelmatig.

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 tl witte sesamzaadjes – 300 g gekookte rijst – 20 g kleine kaasblokjes

Meng de Kikkoman Sojasaus en de Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn. Roer de sesamzaadjes en 2 tl van het sausmengsel door de rijst. Verdeel de rijst over 2 kommen. Voeg de kaasblokjes toe aan de ene kom en meng. Vorm van beide rijstmengsels elk 2 balletjes. Zet de overgebleven saus apart.

1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Bak de rijstballetjes aan beide kanten in verhitte Kikkoman Sesamolie. Bestrijk ze met de overgebleven saus uit stap 3 en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en knapperig.

60 g geraspte pizzakaas

Verwarm een andere pan op laag vuur. Verdeel de pizzakaas in vier kleine cirkels in de pan. Als ze gesmolten en lichtbruin zijn, haal je ze eruit en leg je twee cirkels op elke kaasrijstbal.

150 g gekookte rijst

Vorm van de rijst 2 platte schijven. Smeer de misopasta uit stap 1 erop en bak ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Schik de drie soorten onigiri op borden en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.