Kimchi‑koolsoep met gepocheerd ei
Kimchi‑koolsoep met gepocheerd ei

Kimchi‑koolsoep met gepocheerd ei

totale tijd 30 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Kruidige kimchi, gecombineerd met gepocheerd ei, verse dille en een romige zure room in deze hartverwarmende koolsoep — perfect als diner of voedzame lunch.

Ingrediënten

2 porties
200 g
kool, geraspt
70 g
kimchi, gehakt
600 ml
groentebouillon
2 el
olie
2 
eieren
150 g
gekookte eiernoedels
5 g
gehakte verse dille
2 el
zure room
Voedingswaarde (per portie):1.630 kJ / 390 kcal
21 gVetten
16 gEiwitten
32 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g kool, geraspt – 70 g kimchi, gehakt – 600 ml groentebouillon – 2 el olie – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geraspte kool en gehakte kimchi toe. Roerbak 5-7 minuten tot de kool slinkt en licht gekarameliseerd is. Zodra de kool en kimchi goed gebakken zijn, giet je de groentebouillon, Kikkoman Kimchi Chilisaus en Kikkoman Sojasaus erbij. Breng de soep aan de kook en laat nog 10‑15 minuten koken zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Stap 2

2  eieren – 150 g gekookte eiernoedels – 5 g gehakte verse dille – 2 el zure room

Breek elk ei in een klein kopje of ramekin. Maak met een lepel een draaikolk in de pruttelende soep en doe de eieren voorzichtig in het midden. Pocheer 3-4 minuten om ervoor te zorgen dat de dooiers perfect zacht zijn.

Giet de soep over de eiernoedels en garneer de soep met de gehakte verse dille en zure room.

Recept-ID 1450

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g kool, geraspt – 70 g kimchi, gehakt – 600 ml groentebouillon – 2 el olie – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geraspte kool en gehakte kimchi toe. Roerbak 5-7 minuten tot de kool slinkt en licht gekarameliseerd is. Zodra de kool en kimchi goed gebakken zijn, giet je de groentebouillon, Kikkoman Kimchi Chilisaus en Kikkoman Sojasaus erbij. Breng de soep aan de kook en laat nog 10‑15 minuten koken zodat de smaken zich kunnen vermengen.

2 eieren – 150 g gekookte eiernoedels – 5 g gehakte verse dille – 2 el zure room

Breek elk ei in een klein kopje of ramekin. Maak met een lepel een draaikolk in de pruttelende soep en doe de eieren voorzichtig in het midden. Pocheer 3-4 minuten om ervoor te zorgen dat de dooiers perfect zacht zijn.

Giet de soep over de eiernoedels en garneer de soep met de gehakte verse dille en zure room.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.