

Kimchi‑koolsoep met gepocheerd ei
Kruidige kimchi, gecombineerd met gepocheerd ei, verse dille en een romige zure room in deze hartverwarmende koolsoep — perfect als diner of voedzame lunch.
Voorbereiding
Stap 1

200 g kool, geraspt – 70 g kimchi, gehakt – 600 ml groentebouillon – 2 el olie – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geraspte kool en gehakte kimchi toe. Roerbak 5-7 minuten tot de kool slinkt en licht gekarameliseerd is. Zodra de kool en kimchi goed gebakken zijn, giet je de groentebouillon, Kikkoman Kimchi Chilisaus en Kikkoman Sojasaus erbij. Breng de soep aan de kook en laat nog 10‑15 minuten koken zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Stap 2

2 eieren – 150 g gekookte eiernoedels – 5 g gehakte verse dille – 2 el zure room
Breek elk ei in een klein kopje of ramekin. Maak met een lepel een draaikolk in de pruttelende soep en doe de eieren voorzichtig in het midden. Pocheer 3-4 minuten om ervoor te zorgen dat de dooiers perfect zacht zijn.
Giet de soep over de eiernoedels en garneer de soep met de gehakte verse dille en zure room.
Recept-ID 1450
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer