

Kipsalade met pinda, rode kool en pinda‑ponzusaus
Een kleurrijke twist op een klassieke salade — kipfilet gemarineerd in pindasaus gecombineerd met rode kool, een dressing van romige pinda en Kikkoman Ponzu Citroen, knapperige kikkererwten en aromatische peterselie: een explosie van textuur en verse ingrediënten.
Ingrediënten
Saus:
Kikkererwten:
Voorbereiding
Stap 1

300 g kipfilet – 1 snufje versgemalen peper – 1 el pindakaas – 90 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof
Snijd de kip in middelgrote plakken (circa 1,5 cm dik) en breng op smaak met peper. Meng voor de marinade de pindakaas met Kikkoman Ponzu Citroen en smeer de kipfilet hier goed mee in. Laat marineren.
Stap 2

3 el mayonaise – 2 el pindakaas – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 el citroenrasp
Meng in een kom de mayonaise, pindakaas, Kikkoman Ponzu Citroen en citroenrasp.
Stap 3

400 g kikkererwten, uit blik – 1 tl knoflookgranulaat – 3 el olijfolie – 1 tl zoete paprikapoeder – ½ tl koriander – 1 el sesamzaadjes – 1 snufje zout – 1 snufje versgemalen peper
Giet de kikkererwten af en droog ze. Hussel ze door de olijfolie en meng dan met de specerijen en sesamzaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven op 200 ˚C of bak in de pan.
Stap 4

250 g rode kool – 1 komkommer – 1 bos(je) peterselie – 1 handvol van je favoriete spruitjes – 1 handvol geroosterde cashewnoten
Hak de kool fijn, snijd de komkommer in halvemaantjes en hak de peterselie en noten. Gril de kipfilet of bak in de koekenpan en laat daarna afkoelen. Verdeel de ingrediënten over kommen en sprenkel de pindasaus eroverheen. Top af met de plakken kipfilet en garneer met peterselie en cashewnoten.
Recept-ID 1447
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer