Kipsalade met pinda, rode kool en pinda‑ponzusaus
Kipsalade met pinda, rode kool en pinda‑ponzusaus

Kipsalade met pinda, rode kool en pinda‑ponzusaus

4,8 4 beoordelingen
totale tijd 1 u. 20 min.
20 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd
20 min. marineertijd

Een kleurrijke twist op een klassieke salade — kipfilet gemarineerd in pindasaus gecombineerd met rode kool, een dressing van romige pinda en Kikkoman Ponzu Citroen, knapperige kikkererwten en aromatische peterselie: een explosie van textuur en verse ingrediënten.

Ingrediënten

2 porties
300 g
kipfilet
1 snufje
versgemalen peper
1 el
pindakaas

Saus:

3 el
mayonaise
2 el
pindakaas
1 el
citroenrasp

Kikkererwten:

400 g
kikkererwten, uit blik
3 el
olijfolie
1 tl
zoete paprikapoeder
1 tl
knoflookgranulaat
 ½ tl
koriander
1 el
sesamzaadjes
1 snufje
zout
1 snufje
versgemalen peper
250 g
rode kool
1 
komkommer
1 bos(je)
peterselie
1 handvol
van je favoriete spruitjes
1 handvol
geroosterde cashewnoten
Voedingswaarde (per portie):4.401 kJ / 1.025 kcal
63 gVetten
57 gEiwitten
64 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g kipfilet – 1 snufje versgemalen peper – 1 el pindakaas – 90 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Snijd de kip in middelgrote plakken (circa 1,5 cm dik) en breng op smaak met peper. Meng voor de marinade de pindakaas met Kikkoman Ponzu Citroen en smeer de kipfilet hier goed mee in. Laat marineren. 

Stap 2

3 el mayonaise – 2 el pindakaas – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 el citroenrasp

Meng in een kom de mayonaise, pindakaas, Kikkoman Ponzu Citroen en citroenrasp.

Stap 3

400 g kikkererwten, uit blik – 1 tl knoflookgranulaat – 3 el olijfolie – 1 tl zoete paprikapoeder –  ½ tl koriander – 1 el sesamzaadjes – 1 snufje zout – 1 snufje versgemalen peper

Giet de kikkererwten af en droog ze. Hussel ze door de olijfolie en meng dan met de specerijen en sesamzaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven op 200 ˚C of bak in de pan.

Stap 4

250 g rode kool – 1  komkommer – 1 bos(je) peterselie – 1 handvol van je favoriete spruitjes – 1 handvol geroosterde cashewnoten

Hak de kool fijn, snijd de komkommer in halvemaantjes en hak de peterselie en noten. Gril de kipfilet of bak in de koekenpan en laat daarna afkoelen. Verdeel de ingrediënten over kommen en sprenkel de pindasaus eroverheen. Top af met de plakken kipfilet en garneer met peterselie en cashewnoten.

Recept-ID 1447

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g kipfilet – 1 snufje versgemalen peper – 1 el pindakaas – 90 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Snijd de kip in middelgrote plakken (circa 1,5 cm dik) en breng op smaak met peper. Meng voor de marinade de pindakaas met Kikkoman Ponzu Citroen en smeer de kipfilet hier goed mee in. Laat marineren. 

3 el mayonaise – 2 el pindakaas – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 el citroenrasp

Meng in een kom de mayonaise, pindakaas, Kikkoman Ponzu Citroen en citroenrasp.

400 g kikkererwten, uit blik – 1 tl knoflookgranulaat – 3 el olijfolie – 1 tl zoete paprikapoeder – ½ tl koriander – 1 el sesamzaadjes – 1 snufje zout – 1 snufje versgemalen peper

Giet de kikkererwten af en droog ze. Hussel ze door de olijfolie en meng dan met de specerijen en sesamzaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven op 200 ˚C of bak in de pan.

250 g rode kool – 1 komkommer – 1 bos(je) peterselie – 1 handvol van je favoriete spruitjes – 1 handvol geroosterde cashewnoten

Hak de kool fijn, snijd de komkommer in halvemaantjes en hak de peterselie en noten. Gril de kipfilet of bak in de koekenpan en laat daarna afkoelen. Verdeel de ingrediënten over kommen en sprenkel de pindasaus eroverheen. Top af met de plakken kipfilet en garneer met peterselie en cashewnoten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.