Gebakken zeebaars met gember en tomaat
Gebakken zeebaars met gember en tomaat

Gebakken zeebaars met gember en tomaat

4,8 5 beoordelingen
totale tijd 1 u. 30 min.
30 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd
20 min. marineertijd

Knapperige zeebaars, gebakken in gember en zure tomaten, geserveerd met een pittige kimchi‑sojasaus. Dit fusiegerecht combineert zachte vis met sterke aziatische accenten.

Ingrediënten

2 porties
2 
zeebaarzen, elk circa 350 g
400 g
cherrytomaatjes
1 
sjalot
3 cm
gember
2 
stengels bleekselderij
2 
knoflookteentjes
50 ml
olie om te frituren
200 ml
witte wijn
10 
Thaise basilicumblaadjes
1 snufje
peper
 ½ tl
suiker
Voedingswaarde (per portie):3.877 kJ / 926 kcal
35 gVetten
79 gEiwitten
23 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  zeebaarzen, elk circa 350 g – 3 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi

Verwijder de schubben van de vis, was hem en maak droog. Kerf de huid van de vis aan beide kanten in met een mes. Bestrijk de vis met de Kikkoman Kimchi Chilisaus en zet apart.

Stap 2

400 g cherrytomaatjes – 1  sjalot – 3 cm gember – 2  stengels bleekselderij – 2  knoflookteentjes – 50 ml olie om te frituren

Snijd de tomaten en ui in blokjes. Snijd de gember en selderij in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de vis kort aan beide kanten goudbruin.

Stap 3

200 ml witte wijn – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout10  Thaise basilicumblaadjes – 1 snufje peper –  ½ tl suiker

Doe de ui en selderij bij de vis in de pan en bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de gember, knoflook en tomaten toe. Giet de wijn erbij en kook tot de alcohol verdampt. Voeg Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en laat koken tot de vloeistof verdampt. Breng ten slotte op smaak met de suiker, peper en vers gescheurde of gehakte Thaise basilicumblaadjes.

Recept-ID 1442

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 zeebaarzen, elk circa 350 g – 3 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi

Verwijder de schubben van de vis, was hem en maak droog. Kerf de huid van de vis aan beide kanten in met een mes. Bestrijk de vis met de Kikkoman Kimchi Chilisaus en zet apart.

400 g cherrytomaatjes – 1 sjalot – 3 cm gember – 2 stengels bleekselderij – 2 knoflookteentjes – 50 ml olie om te frituren

Snijd de tomaten en ui in blokjes. Snijd de gember en selderij in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de vis kort aan beide kanten goudbruin.

200 ml witte wijn – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout10 Thaise basilicumblaadjes – 1 snufje peper – ½ tl suiker

Doe de ui en selderij bij de vis in de pan en bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de gember, knoflook en tomaten toe. Giet de wijn erbij en kook tot de alcohol verdampt. Voeg Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en laat koken tot de vloeistof verdampt. Breng ten slotte op smaak met de suiker, peper en vers gescheurde of gehakte Thaise basilicumblaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.