

Gebakken zeebaars met gember en tomaat
Knapperige zeebaars, gebakken in gember en zure tomaten, geserveerd met een pittige kimchi‑sojasaus. Dit fusiegerecht combineert zachte vis met sterke aziatische accenten.
Voorbereiding
Stap 1

2 zeebaarzen, elk circa 350 g – 3 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
Verwijder de schubben van de vis, was hem en maak droog. Kerf de huid van de vis aan beide kanten in met een mes. Bestrijk de vis met de Kikkoman Kimchi Chilisaus en zet apart.
Stap 2

400 g cherrytomaatjes – 1 sjalot – 3 cm gember – 2 stengels bleekselderij – 2 knoflookteentjes – 50 ml olie om te frituren
Snijd de tomaten en ui in blokjes. Snijd de gember en selderij in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de vis kort aan beide kanten goudbruin.
Stap 3

200 ml witte wijn – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 10 Thaise basilicumblaadjes – 1 snufje peper – ½ tl suiker
Doe de ui en selderij bij de vis in de pan en bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de gember, knoflook en tomaten toe. Giet de wijn erbij en kook tot de alcohol verdampt. Voeg Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en laat koken tot de vloeistof verdampt. Breng ten slotte op smaak met de suiker, peper en vers gescheurde of gehakte Thaise basilicumblaadjes.
Recept-ID 1442
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer