Quinoa à la taboulé met falafel en sojamayo
Quinoa à la taboulé met falafel en sojamayo

Quinoa à la taboulé met falafel en sojamayo

5 1 beoordelingen
totale tijd 1 u.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Een gezond, aromatisch gerecht dat de lichte en verse smaak van traditionele taboulésalade combineert met knapperige falafel. De nootachtige quinoa voegt smaak en voedingsstoffen toe terwijl de verse kruiden en groente het onmiskenbaar maken.

Ingrediënten

2 porties
200 g
kleurrijke quinoa
1 
grote groene komkommer
1 
rode ui
1 
chilipeper
2 
rode tomaten
 ½ bos(je)
peterselie
 ½ bos(je)
munt
 ½ bos(je)
koriander
4 el
olijfolie

Falafel:

200 g
kikkererwten (vooraf geweekt)
1 
kleine ui
1 el
gehakte koriander
1 el
gehakte peterselie
 ¾ tl
komijn
 ½ tl
gemalen koriander
 ½ tl
chilipoeder
1 tl
knoflookgranulaat
1 tl
baking soda
50 ml
olie om in te frituren

Mayonaise:

3 el
mayonaise

Mayonnaise:

1 tl
honing

Garnering:

1 el
gehakte peterselie
Voedingswaarde (per portie):3.753 kJ / 896 kcal
37 gVetten
28 gEiwitten
114 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g kleurrijke quinoa – 1  grote groene komkommer – 1  rode ui – 1  chilipeper – 2  rode tomaten –  ½ bos(je) peterselie –  ½ bos(je) munt –  ½ bos(je) koriander – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof4 el olijfolie

Kook de quinoa 10‑15 minuten in kokend water tot het zacht wordt. Laat daarna afkoelen. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de ui fijn. Hak de chilipeper. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de munt, koriander en peterselie fijn. Doe alle groenten in een kom en voeg de gekookte quinoa, Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

Stap 2

200 g kikkererwten (vooraf geweekt) – 1  kleine ui – 1 el gehakte koriander – 1 el gehakte peterselie –  ¾ tl komijn –  ½ tl gemalen koriander –  ½ tl chilipoeder – 1 tl knoflookgranulaat – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl baking soda

Hak de ui. Doe dit samen met de kikkererwten in de blender (als alternatief kun je een mengsel maken met een hakmolen of pureestamper)). Als het mengsel is geblend, voeg dan de specerijen, Kikkoman Sojasaus, baking soda en kruiden toe en meng door elkaar. Vorm van dit mengsel de falafel. 

Stap 3

50 ml olie om in te bakken – 3 el mayonaise – 90 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl honing – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el gehakte peterselie

Frituur de falafel in hete olie. Meng de mayonaise met Kikkoman Sojasaus, honing en Kikkoman Sesamolie in een kom. Serveer de salade met de falafel en sojamayo en besprenkel met de verse kruiden.

Recept-ID 1444

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g kleurrijke quinoa – 1 grote groene komkommer – 1 rode ui – 1 chilipeper – 2 rode tomaten – ½ bos(je) peterselie – ½ bos(je) munt – ½ bos(je) koriander – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof4 el olijfolie

Kook de quinoa 10‑15 minuten in kokend water tot het zacht wordt. Laat daarna afkoelen. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de ui fijn. Hak de chilipeper. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de munt, koriander en peterselie fijn. Doe alle groenten in een kom en voeg de gekookte quinoa, Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

200 g kikkererwten (vooraf geweekt) – 1 kleine ui – 1 el gehakte koriander – 1 el gehakte peterselie – ¾ tl komijn – ½ tl gemalen koriander – ½ tl chilipoeder – 1 tl knoflookgranulaat – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl baking soda

Hak de ui. Doe dit samen met de kikkererwten in de blender (als alternatief kun je een mengsel maken met een hakmolen of pureestamper)). Als het mengsel is geblend, voeg dan de specerijen, Kikkoman Sojasaus, baking soda en kruiden toe en meng door elkaar. Vorm van dit mengsel de falafel. 

50 ml olie om in te bakken – 3 el mayonaise – 90 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl honing – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el gehakte peterselie

Frituur de falafel in hete olie. Meng de mayonaise met Kikkoman Sojasaus, honing en Kikkoman Sesamolie in een kom. Serveer de salade met de falafel en sojamayo en besprenkel met de verse kruiden.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.