

Spaanse frittata met tuinbonen en sesamsaus
Een Spaans geïnspireerde frittata die de verse smaak van tuinbonen en asperge combineert met de nootachtige smaak van sesamsaus. Een lekker en voedzaam gerecht, ideaal voor elke maaltijd van de dag.
Voorbereiding
Stap 1

100 g verse tuinbonen – 4 grote eieren – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el bakolie – 6 asperges, schoongemaakt en in stukken van 2 cm gesneden – 1 kleine rode paprika, in blokjes gesneden – 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
Kook de tuinbonen 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af en verwijder de schil. Klop de eieren in een mengkom en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus. Verhit een antiaanbakpan boven een kampvuur of op het fornuis en giet er een beetje olie in. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika en courgette toe en bak 2-3 minuten tot ze een beetje zacht zijn. Voeg de gedopte tuinbonen en groene asperges toe aan de pan en roerbak samen met de andere groenten. Giet de geklopte eieren over de groenten in de pan. Roer voorzichtig om de groenten gelijkmatig te verdelen. Bak de frittata 3-4 minuten aan elke kant tot hij gaar is.
Stap 2

2 el pindakaas – 2 el Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad – 2 el limoensap – 45 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl chilipeperpasta – 15 g bieslook, fijngesneden
Meng alle ingrediënten in een kleine kom tot een gladde saus. Serveer de frittata met de saus en garneer met de fijngesneden bieslook.
Recept-ID 1440
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer