Spaanse frittata met tuinbonen en sesamsaus
Spaanse frittata met tuinbonen en sesamsaus

Spaanse frittata met tuinbonen en sesamsaus

totale tijd 30 min.
20 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Een Spaans geïnspireerde frittata die de verse smaak van tuinbonen en asperge combineert met de nootachtige smaak van sesamsaus. Een lekker en voedzaam gerecht, ideaal voor elke maaltijd van de dag.

Ingrediënten

2 porties
100 g
verse tuinbonen
4 
grote eieren
2 el
bakolie
6 
asperges, schoongemaakt en in stukken van 2 cm gesneden
1 
kleine rode paprika, in blokjes gesneden
1 
kleine courgette, in blokjes gesneden
2 el
pindakaas
2 el
limoensap
1 tl
chilipeperpasta
15 g
bieslook, fijngesneden
Voedingswaarde (per portie):1.340 kJ / 320 kcal
20 gVetten
18 gEiwitten
18 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g verse tuinbonen – 4  grote eieren – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el bakolie – 6  asperges, schoongemaakt en in stukken van 2 cm gesneden – 1  kleine rode paprika, in blokjes gesneden – 1  kleine courgette, in blokjes gesneden

Kook de tuinbonen 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af en verwijder de schil. Klop de eieren in een mengkom en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus. Verhit een antiaanbakpan boven een kampvuur of op het fornuis en giet er een beetje olie in. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika en courgette toe en bak 2-3 minuten tot ze een beetje zacht zijn. Voeg de gedopte tuinbonen en groene asperges toe aan de pan en roerbak samen met de andere groenten. Giet de geklopte eieren over de groenten in de pan. Roer voorzichtig om de groenten gelijkmatig te verdelen. Bak de frittata 3-4 minuten aan elke kant tot hij gaar is.

Stap 2

2 el pindakaas – 2 el Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad2 el limoensap – 45 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl chilipeperpasta – 15 g bieslook, fijngesneden

Meng alle ingrediënten in een kleine kom tot een gladde saus. Serveer de frittata met de saus en garneer met de fijngesneden bieslook.

Recept-ID 1440

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g verse tuinbonen – 4 grote eieren – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el bakolie – 6 asperges, schoongemaakt en in stukken van 2 cm gesneden – 1 kleine rode paprika, in blokjes gesneden – 1 kleine courgette, in blokjes gesneden

Kook de tuinbonen 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af en verwijder de schil. Klop de eieren in een mengkom en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus. Verhit een antiaanbakpan boven een kampvuur of op het fornuis en giet er een beetje olie in. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika en courgette toe en bak 2-3 minuten tot ze een beetje zacht zijn. Voeg de gedopte tuinbonen en groene asperges toe aan de pan en roerbak samen met de andere groenten. Giet de geklopte eieren over de groenten in de pan. Roer voorzichtig om de groenten gelijkmatig te verdelen. Bak de frittata 3-4 minuten aan elke kant tot hij gaar is.

2 el pindakaas – 2 el Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad2 el limoensap – 45 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl chilipeperpasta – 15 g bieslook, fijngesneden

Meng alle ingrediënten in een kleine kom tot een gladde saus. Serveer de frittata met de saus en garneer met de fijngesneden bieslook.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.