Langzaam gegaarde kippenpoten met dillesaus
Langzaam gegaarde kippenpoten met dillesaus

Langzaam gegaarde kippenpoten met dillesaus

4,8 4 beoordelingen
totale tijd 3 u. 40 min.
15 min. voorbereidingstijd
35 min. kooktijd
2 u. 50 min. marineertijd

Malse kippenpoten, gemarineerd in een pittige karnemelkglazuur en langzaam tot perfectie gegaard. Geserveerd met een romige dillesaus voor een onweerstaanbare smaak.

Ingrediënten

2 porties
2 
kippenpoten
150 ml
karnemelk
2 
knoflookteentjes, fijngehakt
1 tl
gerooktepaprikapoeder
1 el
olijfolie
120 g
Griekse yoghurt
1 el
gehakte verse dille
1 tl
citroensap
10 g
verse dille, voor de garnering
Voedingswaarde (per portie):1.465 kJ / 350 kcal
20 gVetten
30 gEiwitten
10 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  kippenpoten – 150 ml karnemelk – 2  knoflookteentjes, fijngehakt – 1 tl gerooktepaprikapoeder – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el olijfolie

Meng de karnemelk, gehakte knoflook, paprikapoeder, Kikkoman Kimchi Chilisaus en Kikkoman Sojasaus in een kom. Voeg de kippenpoten toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat ten minste 2 uur (of de hele nacht) marineren voor het beste resultaat. Verwarm de barbecue voor op gemiddelde temperatuur. Haal de kip uit de marinade en laat even uitlekken. Smeer de kip in met olijfolie. Leg de kippenpoten op de barbecue en laat 30‑40 minuten bakken. Keer af en toe om tot de kerntemperatuur 75 °C bereikt en de huid knapperig en verkoold is.

Stap 2

120 g Griekse yoghurt – 1 el gehakte verse dille – 1 tl citroensap – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus10 g verse dille, voor de garnering

Meng de Griekse yoghurt met de gehakte dille, citroensap en Kikkoman Sojasaus in een kleine kom. Meng goed en breng naar eigen voorkeur op smaak. Haal de kippenpoten van de barbecue als ze gaar zijn en laat een paar minuten rusten. Seveer de gebakken kippenpoten met een flinke scheut dillesaus en garneer met verse dille.

Tip:

Dit gerecht is lekker met vers stokbrood, platbrood of pitabrood.

Recept-ID 1441

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 kippenpoten – 150 ml karnemelk – 2 knoflookteentjes, fijngehakt – 1 tl gerooktepaprikapoeder – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el olijfolie

Meng de karnemelk, gehakte knoflook, paprikapoeder, Kikkoman Kimchi Chilisaus en Kikkoman Sojasaus in een kom. Voeg de kippenpoten toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat ten minste 2 uur (of de hele nacht) marineren voor het beste resultaat. Verwarm de barbecue voor op gemiddelde temperatuur. Haal de kip uit de marinade en laat even uitlekken. Smeer de kip in met olijfolie. Leg de kippenpoten op de barbecue en laat 30‑40 minuten bakken. Keer af en toe om tot de kerntemperatuur 75 °C bereikt en de huid knapperig en verkoold is.

120 g Griekse yoghurt – 1 el gehakte verse dille – 1 tl citroensap – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus10 g verse dille, voor de garnering

Meng de Griekse yoghurt met de gehakte dille, citroensap en Kikkoman Sojasaus in een kleine kom. Meng goed en breng naar eigen voorkeur op smaak. Haal de kippenpoten van de barbecue als ze gaar zijn en laat een paar minuten rusten. Seveer de gebakken kippenpoten met een flinke scheut dillesaus en garneer met verse dille.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.