

Langzaam gegaarde kippenpoten met dillesaus
Malse kippenpoten, gemarineerd in een pittige karnemelkglazuur en langzaam tot perfectie gegaard. Geserveerd met een romige dillesaus voor een onweerstaanbare smaak.
Voorbereiding
Stap 1

2 kippenpoten – 150 ml karnemelk – 2 knoflookteentjes, fijngehakt – 1 tl gerooktepaprikapoeder – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el olijfolie
Meng de karnemelk, gehakte knoflook, paprikapoeder, Kikkoman Kimchi Chilisaus en Kikkoman Sojasaus in een kom. Voeg de kippenpoten toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat ten minste 2 uur (of de hele nacht) marineren voor het beste resultaat. Verwarm de barbecue voor op gemiddelde temperatuur. Haal de kip uit de marinade en laat even uitlekken. Smeer de kip in met olijfolie. Leg de kippenpoten op de barbecue en laat 30‑40 minuten bakken. Keer af en toe om tot de kerntemperatuur 75 °C bereikt en de huid knapperig en verkoold is.
Stap 2

120 g Griekse yoghurt – 1 el gehakte verse dille – 1 tl citroensap – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 10 g verse dille, voor de garnering
Meng de Griekse yoghurt met de gehakte dille, citroensap en Kikkoman Sojasaus in een kleine kom. Meng goed en breng naar eigen voorkeur op smaak. Haal de kippenpoten van de barbecue als ze gaar zijn en laat een paar minuten rusten. Seveer de gebakken kippenpoten met een flinke scheut dillesaus en garneer met verse dille.
Tip:
Dit gerecht is lekker met vers stokbrood, platbrood of pitabrood.
Recept-ID 1441
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer