

Stoofpot met aardappel en kalamata met raclettekaas
Een stoofpot met aardappel en kalamataolijven, gekruid met gedroogde oregano en gecombineerd met gesmolten raclettekaas. Perfect voor een gezellig diner voor twee.
Voorbereiding
Stap 1

300 g kleine aardappelen – 2 el olie – 1 ui, fijngehakt – 2 teentjes knoflook, fijngehakt – 70 g kalamataolijven, ontpit en gehalveerd – 350 ml groentebouillon – 3 takjes verse tijm – 1 tl gedroogde oregano – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 4 el Kikkoman Teriyaki Marinade
Verhit olie in een pan op het vuur. Roerbak de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelen toe en bak tot ze lichtjes bruin kleuren. Voeg dan de groentebouillon toe en roer de tijm en oregano (in kleine stukjes gescheurd) erdoorheen. Breng op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Teriyaki Marinade. Breng de stoofpot aan de kook en laat 25‑30 minuten pruttelen tot de aardappelen zacht zijn. Roer de kalamataolijven erbij en laat deze 4‑5 mee verwarmen.
Stap 2

150 g raclettekaas, in plakjes – 2 sneetjes sneetjes oud brood
Voeg in de laatste 2 minuten de sneetjes brood toe aan de pan en beleg deze met de raclettekaas. Laat de kaas 3‑4 minuten smelten en serveer.
Recept-ID 1445
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer