Stoofpot met aardappel en kalamata met raclettekaas
Stoofpot met aardappel en kalamata met raclettekaas

Stoofpot met aardappel en kalamata met raclettekaas

5 1 beoordelingen
totale tijd 50 min.
10 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Een stoofpot met aardappel en kalamataolijven, gekruid met gedroogde oregano en gecombineerd met gesmolten raclettekaas. Perfect voor een gezellig diner voor twee.

Ingrediënten

2 porties
300 g
kleine aardappelen
2 el
olie
1 
ui, fijngehakt
2 
teentjes knoflook, fijngehakt
70 g
kalamataolijven, ontpit en gehalveerd
350 ml
groentebouillon
3 
takjes verse tijm
1 tl
gedroogde oregano
150 g
raclettekaas, in plakjes
2 sneetjes
oud brood
Voedingswaarde (per portie):1.885 kJ / 450 kcal
30 gVetten
14 gEiwitten
32 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g kleine aardappelen – 2 el olie – 1  ui, fijngehakt – 2  teentjes knoflook, fijngehakt – 70 g kalamataolijven, ontpit en gehalveerd – 350 ml groentebouillon – 3  takjes verse tijm – 1 tl gedroogde oregano – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof4 el Kikkoman Teriyaki Marinade

Verhit olie in een pan op het vuur. Roerbak de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelen toe en bak tot ze lichtjes bruin kleuren. Voeg dan de groentebouillon toe en roer de tijm en oregano (in kleine stukjes gescheurd) erdoorheen. Breng op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Teriyaki Marinade. Breng de stoofpot aan de kook en laat 25‑30 minuten pruttelen tot de aardappelen zacht zijn. Roer de kalamataolijven erbij en laat deze 4‑5 mee verwarmen.

Stap 2

150 g raclettekaas, in plakjes – 2 sneetjes sneetjes oud brood

Voeg in de laatste 2 minuten de sneetjes brood toe aan de pan en beleg deze met de raclettekaas. Laat de kaas 3‑4 minuten smelten en serveer.

Recept-ID 1445

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g kleine aardappelen – 2 el olie – 1 ui, fijngehakt – 2 teentjes knoflook, fijngehakt – 70 g kalamataolijven, ontpit en gehalveerd – 350 ml groentebouillon – 3 takjes verse tijm – 1 tl gedroogde oregano – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof4 el Kikkoman Teriyaki Marinade

Verhit olie in een pan op het vuur. Roerbak de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelen toe en bak tot ze lichtjes bruin kleuren. Voeg dan de groentebouillon toe en roer de tijm en oregano (in kleine stukjes gescheurd) erdoorheen. Breng op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Teriyaki Marinade. Breng de stoofpot aan de kook en laat 25‑30 minuten pruttelen tot de aardappelen zacht zijn. Roer de kalamataolijven erbij en laat deze 4‑5 mee verwarmen.

150 g raclettekaas, in plakjes – 2 sneetjes sneetjes oud brood

Voeg in de laatste 2 minuten de sneetjes brood toe aan de pan en beleg deze met de raclettekaas. Laat de kaas 3‑4 minuten smelten en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.