

Picknickbrood met lamsshoarma en knoflooksaus
Dit picknickbrood combineert gemarineerde lamsshoarma, spinazie en noten in een knapperig brood, met een saus van geroosterde knoflook. Perfect voor een picknick of andere bijeenkomst; het is een heerlijke en makkelijk mee te nemen maaltijd!
Ingrediënten
Voor de saus van geroosterde knoflook:
Extra ingrediënten:
Voorbereiding
Stap 1

200 g lamsschouder, in dunne plakjes gesneden – 2 teentjes knoflook, gehakt – 2 el yoghurt, naturel – 1 el citroensap – 1 el olijfolie – 1 tl gemalen komijn – 1 tl paprikapoeder – ½ tl gemalen koriander – ½ tl kaneelpoeder – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng de knoflook, naturelyoghurt, citroensap, olijfolie, gemalen komijn, paprikapoeder, gemalen koriander, kaneelpoeder en Kikkoman Sojasaus in een kom. Voeg de dungesneden lamsschouder toe, smeer evenredig in, dek af en laat ten minste 1 uur in de koelkast staan. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde plakjes lam circa 5‑7 minuten bruin en gaar. Zet apart.
Stap 2

½ bol knoflook – 1 snufje zout – 2 el Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook – 2 el olijfolie – 2 el Griekse yoghurt
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af en besprenkel met olijfolie en een snufje zout. Wikkel in aluminiumfolie en rooster 30-40 minuten tot deze goudbruin en zacht is. Knijp de teentjes uit en plet ze als ze zijn afgekoeld. Roer de Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook en de Griekse yoghurt erdoorheen.
Stap 3

1 klein brood – 50 g verse spinazie – 80 g labnehkaas – 60 g gemengde noten (bijv. amandelen, walnoten of cashewnoten), gehakt
Snijd de bovenkant van het brood af en schep de broodpulp eruit, zodat er een 'kom' en een 'deksel' overblijven. Verdeel de saus van geroosterde knoflook over de bodem van de broodkom. Leg de gebakken lamsshoarma, labnehkaas, verse spinazieblaadjes en gehakte gemengde noten erop. Doe het ‘deksel’ van het brood er weer op en wikkel strak in met vetvrij papier of aluminiumfolie zodat je het mee kunt nemen. Snijd in porties om te serveren.
Recept-ID 1446
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer