Picknickbrood met lamsshoarma en knoflooksaus
Picknickbrood met lamsshoarma en knoflooksaus

Picknickbrood met lamsshoarma en knoflooksaus

4,5 2 beoordelingen
totale tijd 1 u. 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd
1 u. marineertijd

Dit picknickbrood combineert gemarineerde lamsshoarma, spinazie en noten in een knapperig brood, met een saus van geroosterde knoflook. Perfect voor een picknick of andere bijeenkomst; het is een heerlijke en makkelijk mee te nemen maaltijd!

Ingrediënten

2 porties
200 g
lamsschouder, in dunne plakjes gesneden
2 
teentjes knoflook, gehakt
2 el
yoghurt, naturel
1 el
citroensap
1 el
olijfolie
1 tl
gemalen komijn
1 tl
paprikapoeder
 ½ tl
gemalen koriander
 ½ tl
kaneelpoeder

Voor de saus van geroosterde knoflook:

 ½ 
bol knoflook
1 snufje
zout
2 el
olijfolie
2 el
Griekse yoghurt

Extra ingrediënten:

1 
klein brood
50 g
verse spinazie
80 g
labnehkaas
60 g
gemengde noten (bijv. amandelen, walnoten of cashewnoten), gehakt
Voedingswaarde (per portie):2.300 kJ / 550 kcal
31 gVetten
30 gEiwitten
40 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g lamsschouder, in dunne plakjes gesneden – 2  teentjes knoflook, gehakt – 2 el yoghurt, naturel – 1 el citroensap – 1 el olijfolie – 1 tl gemalen komijn – 1 tl paprikapoeder –  ½ tl gemalen koriander –  ½ tl kaneelpoeder – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de knoflook, naturelyoghurt, citroensap, olijfolie, gemalen komijn, paprikapoeder, gemalen koriander, kaneelpoeder en Kikkoman Sojasaus in een kom. Voeg de dungesneden lamsschouder toe, smeer evenredig in, dek af en laat ten minste 1 uur in de koelkast staan. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde plakjes lam circa 5‑7 minuten bruin en gaar. Zet apart. 

Stap 2

 ½  bol knoflook – 1 snufje zout – 2 el Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook2 el olijfolie – 2 el Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af en besprenkel met olijfolie en een snufje zout. Wikkel in aluminiumfolie en rooster 30-40 minuten tot deze goudbruin en zacht is. Knijp de teentjes uit en plet ze als ze zijn afgekoeld. Roer de Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook en de Griekse yoghurt erdoorheen.

Stap 3

1  klein brood – 50 g verse spinazie – 80 g labnehkaas – 60 g gemengde noten (bijv. amandelen, walnoten of cashewnoten), gehakt

Snijd de bovenkant van het brood af en schep de broodpulp eruit, zodat er een 'kom' en een 'deksel' overblijven. Verdeel de saus van geroosterde knoflook over de bodem van de broodkom. Leg de gebakken lamsshoarma, labnehkaas, verse spinazieblaadjes en gehakte gemengde noten erop. Doe het ‘deksel’ van het brood er weer op en wikkel strak in met vetvrij papier of aluminiumfolie zodat je het mee kunt nemen. Snijd in porties om te serveren.

Recept-ID 1446

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g lamsschouder, in dunne plakjes gesneden – 2 teentjes knoflook, gehakt – 2 el yoghurt, naturel – 1 el citroensap – 1 el olijfolie – 1 tl gemalen komijn – 1 tl paprikapoeder – ½ tl gemalen koriander – ½ tl kaneelpoeder – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de knoflook, naturelyoghurt, citroensap, olijfolie, gemalen komijn, paprikapoeder, gemalen koriander, kaneelpoeder en Kikkoman Sojasaus in een kom. Voeg de dungesneden lamsschouder toe, smeer evenredig in, dek af en laat ten minste 1 uur in de koelkast staan. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde plakjes lam circa 5‑7 minuten bruin en gaar. Zet apart. 

½ bol knoflook – 1 snufje zout – 2 el Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook2 el olijfolie – 2 el Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af en besprenkel met olijfolie en een snufje zout. Wikkel in aluminiumfolie en rooster 30-40 minuten tot deze goudbruin en zacht is. Knijp de teentjes uit en plet ze als ze zijn afgekoeld. Roer de Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook en de Griekse yoghurt erdoorheen.

1 klein brood – 50 g verse spinazie – 80 g labnehkaas – 60 g gemengde noten (bijv. amandelen, walnoten of cashewnoten), gehakt

Snijd de bovenkant van het brood af en schep de broodpulp eruit, zodat er een 'kom' en een 'deksel' overblijven. Verdeel de saus van geroosterde knoflook over de bodem van de broodkom. Leg de gebakken lamsshoarma, labnehkaas, verse spinazieblaadjes en gehakte gemengde noten erop. Doe het ‘deksel’ van het brood er weer op en wikkel strak in met vetvrij papier of aluminiumfolie zodat je het mee kunt nemen. Snijd in porties om te serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.