Springrolls met koningsoesterzwammen en Vietnamese saus
Springrolls met koningsoesterzwammen en Vietnamese saus

Springrolls met koningsoesterzwammen en Vietnamese saus

5 5 beoordelingen
totale tijd 20 min.
15 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Verse, kleurrijke springrolls met pulled koningsoesterzwam, knapperige sla, geurende koriander en mint en knapperige noten, geserveerd met een zurige Vietnamese dipsaus. Lekker als voorgerecht of verfrissend hoofdgerecht.

Ingrediënten

2 porties
200 g
koningsoesterzwammen, uit elkaar getrokken
1 g
vijfkruidenpoeder
2 el
bakolie
50 g
sla, gesnipperd
10 g
verse korianderblaadjes
10 g
verse muntblaadjes
30 g
geroosterde pinda's
100 g
gekookte rijstvermicelli
9 
rijstvellen voor springrolls

Vietnamese dip:

2 el
limoensap
2 el
suiker
1 
teentje knoflook, fijngehakt
1 
kleine chilipeper, fijngehakt
Voedingswaarde (per portie):1.045 kJ / 250 kcal
8 gVetten
6 gEiwitten
40 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g koningsoesterzwammen, uit elkaar getrokken – 40 ml Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 g vijfkruidenpoeder – 1 el bakolie

Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Bak de pulled koningsoesterzwammen ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de Kikkoman Poke Saus en vijfkruidenpoeder toe en bak nog 1 minuut. Laat afkoelen.

Stap 2

50 g sla, gesnipperd – 10 g verse korianderblaadjes – 10 g verse muntblaadjes – 30 g geroosterde pinda's – 100 g gekookte rijstvermicelli – 9  rijstvellen voor springrolls

Vul een ondiepe schaal met koud water. Dompel een rijstvel een paar seconden in het water tot het zacht wordt. Leg het rijstvel plat op een schoon oppervlak. Leg een handjevol gesnipperde sla in het midden van het vel, gevolgd door een deel van de gekookte vermicelli, champignons, korianderblaadjes, muntblaadjes en gehakte noten. Vouw de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol vervolgens strak op vanaf de onderkant om de vulling volledig te omsluiten. Herhaal dit met de overige ingrediënten.

Stap 3

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el limoensap – 2 el suiker – 1  teentje knoflook, fijngehakt – 1  kleine chilipeper, fijngehakt

Meng in een kleine kom Kikkoman Sojasaus, limoensap, suiker, gehakte knoflook en fijngehakte chilipeper tot de suiker is opgelost. Serveer met de springrolls.

Recept-ID 1438

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g koningsoesterzwammen, uit elkaar getrokken – 40 ml Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 g vijfkruidenpoeder – 1 el bakolie

Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Bak de pulled koningsoesterzwammen ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de Kikkoman Poke Saus en vijfkruidenpoeder toe en bak nog 1 minuut. Laat afkoelen.

50 g sla, gesnipperd – 10 g verse korianderblaadjes – 10 g verse muntblaadjes – 30 g geroosterde pinda's – 100 g gekookte rijstvermicelli – 9 rijstvellen voor springrolls

Vul een ondiepe schaal met koud water. Dompel een rijstvel een paar seconden in het water tot het zacht wordt. Leg het rijstvel plat op een schoon oppervlak. Leg een handjevol gesnipperde sla in het midden van het vel, gevolgd door een deel van de gekookte vermicelli, champignons, korianderblaadjes, muntblaadjes en gehakte noten. Vouw de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol vervolgens strak op vanaf de onderkant om de vulling volledig te omsluiten. Herhaal dit met de overige ingrediënten.

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el limoensap – 2 el suiker – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 kleine chilipeper, fijngehakt

Meng in een kleine kom Kikkoman Sojasaus, limoensap, suiker, gehakte knoflook en fijngehakte chilipeper tot de suiker is opgelost. Serveer met de springrolls.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.