

Springrolls met koningsoesterzwammen en Vietnamese saus
Verse, kleurrijke springrolls met pulled koningsoesterzwam, knapperige sla, geurende koriander en mint en knapperige noten, geserveerd met een zurige Vietnamese dipsaus. Lekker als voorgerecht of verfrissend hoofdgerecht.
Ingrediënten
Vietnamese dip:
Voorbereiding
Stap 1

200 g koningsoesterzwammen, uit elkaar getrokken – 40 ml Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade – 1 g vijfkruidenpoeder – 1 el bakolie
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Bak de pulled koningsoesterzwammen ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de Kikkoman Poke Saus en vijfkruidenpoeder toe en bak nog 1 minuut. Laat afkoelen.
Stap 2

50 g sla, gesnipperd – 10 g verse korianderblaadjes – 10 g verse muntblaadjes – 30 g geroosterde pinda's – 100 g gekookte rijstvermicelli – 9 rijstvellen voor springrolls
Vul een ondiepe schaal met koud water. Dompel een rijstvel een paar seconden in het water tot het zacht wordt. Leg het rijstvel plat op een schoon oppervlak. Leg een handjevol gesnipperde sla in het midden van het vel, gevolgd door een deel van de gekookte vermicelli, champignons, korianderblaadjes, muntblaadjes en gehakte noten. Vouw de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol vervolgens strak op vanaf de onderkant om de vulling volledig te omsluiten. Herhaal dit met de overige ingrediënten.
Stap 3

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el limoensap – 2 el suiker – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 kleine chilipeper, fijngehakt
Meng in een kleine kom Kikkoman Sojasaus, limoensap, suiker, gehakte knoflook en fijngehakte chilipeper tot de suiker is opgelost. Serveer met de springrolls.
Recept-ID 1438
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer