Pastasalade met orzo en zomerse groente
Pastasalade met orzo en zomerse groente

Pastasalade met orzo en zomerse groente

4,8 12 beoordelingen
totale tijd 28 min.
20 min. voorbereidingstijd
8 min. kooktijd

Deze orzosalade barst van de zomerse smaken en combineert zachte pasta, knapperige groente, pecorino romano met een zurige limoendressing — perfect voor een lichte maaltijd of als bijgerecht. 

Ingrediënten

2 porties
120 g
orzo
2 el
vers limoensap
2 el
olijfolie
1 el
honing
50 g
cherrytomaatjes
50 g
komkommer, in blokjes
1 
gele paprika, in blokjes
1 
lenteui, in blokjes
35 g
geraspte pecorino romano
10 g
verse kruiden voor de garnering (bijv. basilicum, dille of peterselie)
Voedingswaarde (per portie):1.465 kJ / 350 kcal
15 gVetten
10 gEiwitten
45 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g orzo

Kook de orzo in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.

Stap 2

2 el vers limoensap – 2 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el honing

Klop in een kleine kom het limoensap, de olijfolie, de honing en Kikkoman Sojasaus om de dressing te maken.

Stap 3

50 g cherrytomaatjes, gehalveerd – 50 g komkommer, in blokjes – 1  gele paprika, in blokjes – 1  lenteui, in blokjes – 35 g geraspte pecorino romano – 10 g verse kruiden voor de garnering (bijv. basilicum, dille of peterselie) – 40 ml Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade

Meng de afgekoelde orzo met de in blokjes gesneden zomergroenten in een grote mengkom. Giet de limoendressing over de salade en hussel voorzichtig door elkaar zodat alle ingrediënten bedekt zijn. Garneer met de verse kruiden, geraspte pecorino romano en Kikkoman Pokesaus.

Recept-ID 1448

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g orzo

Kook de orzo in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.

2 el vers limoensap – 2 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el honing

Klop in een kleine kom het limoensap, de olijfolie, de honing en Kikkoman Sojasaus om de dressing te maken.

50 g cherrytomaatjes, gehalveerd – 50 g komkommer, in blokjes – 1 gele paprika, in blokjes – 1 lenteui, in blokjes – 35 g geraspte pecorino romano – 10 g verse kruiden voor de garnering (bijv. basilicum, dille of peterselie) – 40 ml Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade

Meng de afgekoelde orzo met de in blokjes gesneden zomergroenten in een grote mengkom. Giet de limoendressing over de salade en hussel voorzichtig door elkaar zodat alle ingrediënten bedekt zijn. Garneer met de verse kruiden, geraspte pecorino romano en Kikkoman Pokesaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.