

Zomerse groente van de barbecue met bagna cauda
Vier de levendige smaken van de zomer met gegrilde seizoensgroente en een klassieke Italiaanse bagna‑caudasaus met knoflook en ansjovis. Gegarneerd met verse kruiden voor een geweldige kleur‑ en smaakexplosie.
Voorbereiding
Stap 1

4 knoflookteentjes, fijngehakt – 4 ansjovisfilets, fijngehakt – 60 ml extra vierge olijfolie – 10 ml citroensap
Verhit de olijfolie in een kleine pan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en gehakte ansjovisfilets toe. Bak al roerend 7-8 minuten tot de knoflook gaat geuren en de ansjovis is opgelost in de olie. Haal van het vuur, pureer met een staafmixer of maal in een vijzel en zet apart.
Stap 2

70 g verse courgette – 70 g jonge bloemkool – 4 hele bosuitjes – 6 asperges – 1 rode paprika – 5 g basilicum – 5 g peterselie – 5 g verse tijm – 10 ml olijfolie – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Maak een kampvuur of zet de barbecue aan. Bestrijk de gesneden of gehalveerde groenten met olijfolie en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Leg de bereide groenten direct op de roosters. Gril boven een directe vlam (of op de barbecue), keer af en toe, tot ze zacht zijn en schroeiplekken hebben (5-7 minuten). Verdeel de gegrilde groenten over een serveerschaal. Besprenkel ze met de warme bagna‑caudasaus. Bestrooi met de gehakte verse kruiden.
Recept-ID 1437
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer