Zomerse groente van de barbecue met bagna cauda
Zomerse groente van de barbecue met bagna cauda

Zomerse groente van de barbecue met bagna cauda

5 5 beoordelingen
totale tijd 18 min.
10 min. voorbereidingstijd
8 min. kooktijd

Vier de levendige smaken van de zomer met gegrilde seizoensgroente en een klassieke Italiaanse bagna‑caudasaus met knoflook en ansjovis. Gegarneerd met verse kruiden voor een geweldige kleur‑ en smaakexplosie. 

Ingrediënten

2 porties
70 g
verse courgette
70 g
jonge bloemkool
4 
hele bosuitjes
6 
asperges
1 
rode paprika
5 g
basilicum
5 g
peterselie
5 g
verse tijm
10 ml
olijfolie

Saus:

4 
knoflookteentjes, fijngehakt
4 
ansjovisfilets, fijngehakt
60 ml
extra vierge olijfolie
10 ml
citroensap
Voedingswaarde (per portie):1.045 kJ / 250 kcal
20 gVetten
5 gEiwitten
15 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

4  knoflookteentjes, fijngehakt – 4  ansjovisfilets, fijngehakt – 60 ml extra vierge olijfolie – 10 ml citroensap

Verhit de olijfolie in een kleine pan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en gehakte ansjovisfilets toe. Bak al roerend 7-8 minuten tot de knoflook gaat geuren en de ansjovis is opgelost in de olie. Haal van het vuur, pureer met een staafmixer of maal in een vijzel en zet apart.

Stap 2

70 g verse courgette – 70 g jonge bloemkool – 4  hele bosuitjes – 6  asperges – 1  rode paprika – 5 g basilicum – 5 g peterselie – 5 g verse tijm – 10 ml olijfolie – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Maak een kampvuur of zet de barbecue aan. Bestrijk de gesneden of gehalveerde groenten met olijfolie en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Leg de bereide groenten direct op de roosters. Gril boven een directe vlam (of op de barbecue), keer af en toe, tot ze zacht zijn en schroeiplekken hebben (5-7 minuten). Verdeel de gegrilde groenten over een serveerschaal. Besprenkel ze met de warme bagna‑caudasaus. Bestrooi met de gehakte verse kruiden.

Recept-ID 1437

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

4 knoflookteentjes, fijngehakt – 4 ansjovisfilets, fijngehakt – 60 ml extra vierge olijfolie – 10 ml citroensap

Verhit de olijfolie in een kleine pan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en gehakte ansjovisfilets toe. Bak al roerend 7-8 minuten tot de knoflook gaat geuren en de ansjovis is opgelost in de olie. Haal van het vuur, pureer met een staafmixer of maal in een vijzel en zet apart.

70 g verse courgette – 70 g jonge bloemkool – 4 hele bosuitjes – 6 asperges – 1 rode paprika – 5 g basilicum – 5 g peterselie – 5 g verse tijm – 10 ml olijfolie – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Maak een kampvuur of zet de barbecue aan. Bestrijk de gesneden of gehalveerde groenten met olijfolie en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Leg de bereide groenten direct op de roosters. Gril boven een directe vlam (of op de barbecue), keer af en toe, tot ze zacht zijn en schroeiplekken hebben (5-7 minuten). Verdeel de gegrilde groenten over een serveerschaal. Besprenkel ze met de warme bagna‑caudasaus. Bestrooi met de gehakte verse kruiden.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.