

Zoetzure tteokbokki met ketchup en kimchisaus
Zoetzure tteokbokki met ketchup en kimchisaus biedt een heerlijke twist op Koreaans streetfood. De zachte rijstcakes zijn bedekt met een dikke, pittige saus met de zoetzure smaak van ketchup en de pittige smaak van kimchi.
Voorbereiding
Stap 1

400 g tteokbokki van rijst – 200 g oesterzwammen – 300 g broccolini – 1 bos(je) lenteui – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Bereid de tteokbokki volgens de instructies op de verpakking. Snijd de oesterzwammen in reepjes en de lenteui in stukjes van 2 cm. Breek de broccolini in kleinere stukken. Verhit olie in een pan en bak de oesterzwammen tot ze zeer bruin zijn. Voeg tegen het einde van het bakken Kikkoman Sojasaus toe. Voeg de broccolini en lenteui toe en bak 2 minuten.
Stap 2

1 tl geraspte gember – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 el gochujangpasta – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 200 ml ketchup – 150 g suiker – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 250 ml water
Meng de gember, Kikkoman Kimchi Chilisaus, gochujangpasta, ketchup, suiker, water en Kikkoman Sesamolie in een kom.
Stap 3

½ lenteui voor garnering – 1 el geroosterde sesamzaadjes
Doe de gekookte tteokbokki in de pan, giet de saus erbij en roer om te bedekken. Garneer voor het serveren met de lenteui en geroosterde sesamzaadjes.
Recept-ID 1436
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer