Zoetzure tteokbokki met ketchup en kimchisaus
Zoetzure tteokbokki met ketchup en kimchisaus

Zoetzure tteokbokki met ketchup en kimchisaus

4,7 6 beoordelingen
totale tijd 30 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Zoetzure tteokbokki met ketchup en kimchisaus biedt een heerlijke twist op Koreaans streetfood. De zachte rijstcakes zijn bedekt met een dikke, pittige saus met de zoetzure smaak van ketchup en de pittige smaak van kimchi.

Ingrediënten

2 porties
400 g
tteokbokki van rijst
200 g
oesterzwammen
300 g
broccolini
1 bos(je)
lenteui

Saus:

1 el
gochujangpasta
200 ml
ketchup
150 g
suiker
250 ml
water
1 tl
geraspte gember
 ½ 
lenteui voor garnering
1 el
geroosterde sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):4.573 kJ / 1.093 kcal
12 gVetten
20 gEiwitten
231 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g tteokbokki van rijst – 200 g oesterzwammen – 300 g broccolini – 1 bos(je) lenteui – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bereid de tteokbokki volgens de instructies op de verpakking. Snijd de oesterzwammen in reepjes en de lenteui in stukjes van 2 cm. Breek de broccolini in kleinere stukken. Verhit olie in een pan en bak de oesterzwammen tot ze zeer bruin zijn. Voeg tegen het einde van het bakken Kikkoman Sojasaus toe. Voeg de broccolini en lenteui toe en bak 2 minuten.

Stap 2

1 tl geraspte gember – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 el gochujangpasta – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 ml ketchup – 150 g suiker – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie250 ml water

Meng de gember, Kikkoman Kimchi Chilisaus, gochujangpasta, ketchup, suiker, water en Kikkoman Sesamolie in een kom.

Stap 3

 ½  lenteui voor garnering – 1 el geroosterde sesamzaadjes

Doe de gekookte tteokbokki in de pan, giet de saus erbij en roer om te bedekken. Garneer voor het serveren met de lenteui en geroosterde sesamzaadjes.

Recept-ID 1436

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g tteokbokki van rijst – 200 g oesterzwammen – 300 g broccolini – 1 bos(je) lenteui – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bereid de tteokbokki volgens de instructies op de verpakking. Snijd de oesterzwammen in reepjes en de lenteui in stukjes van 2 cm. Breek de broccolini in kleinere stukken. Verhit olie in een pan en bak de oesterzwammen tot ze zeer bruin zijn. Voeg tegen het einde van het bakken Kikkoman Sojasaus toe. Voeg de broccolini en lenteui toe en bak 2 minuten.

1 tl geraspte gember – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 el gochujangpasta – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 ml ketchup – 150 g suiker – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie250 ml water

Meng de gember, Kikkoman Kimchi Chilisaus, gochujangpasta, ketchup, suiker, water en Kikkoman Sesamolie in een kom.

½ lenteui voor garnering – 1 el geroosterde sesamzaadjes

Doe de gekookte tteokbokki in de pan, giet de saus erbij en roer om te bedekken. Garneer voor het serveren met de lenteui en geroosterde sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.