Pittige tonijnonigiri met kimchisaus
Pittige tonijnonigiri met kimchisaus

Pittige tonijnonigiri met kimchisaus

4,7 3 beoordelingen
totale tijd 1 u.
35 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Onigiri vermengt Japanse traditie met Koreaanse invloeden. Deze licht zure rijstballetjes, gevuld met pittige tonijn en kimchisaus zijn een heerlijk alternatief voor boterhammen. Probeer dit recept of andere vullingen voor een lekkere twist!

Ingrediënten

2 porties
200 g
sushirijst
75 ml
rijstazijn
1 el
suiker
1 tl
zout
1 el
water
200 g
verse tonijn
1 el
mirin
15 g
bieslook
1 el
mayonaise
2 
norivellen
1 el
geroosterde sesamzaadjes
50 ml
olie om te frituren
Voedingswaarde (per portie):2.681 kJ / 641 kcal
39 gVetten
24 gEiwitten
47 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g sushirijst – 75 ml rijstazijn – 1 el suiker – 1 tl zout – 1 el water

Spoel de sushirijst minimaal vijf keer af in koud water. Kook de rijst met water in een verhouding van 1:1,5. Meng de rijstazijn, suiker, zout en water goed door elkaar in een kom. Voeg de marinade toe aan de warme rijst en meng door elkaar.

Stap 2

200 g verse tonijn – 3 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el mirin

Snijd de tonijn in blokjes. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, mirin en Kikkoman Sesamolie toe en meng goed. Bak kort in een goed verhitte pan. Laat na het bakken afkoelen.

Stap 3

15 g bieslook – 1 el mayonaise –  ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg de mayonaise, fijngehakte bieslook en Kikkoman Sojasaus toe aan de tonijn en meng alles.

Stap 4

Neem een handvol rijst en vorm hiervan een driehoek. Leg op een vel vershoudfolie. Leg de tonijnvulling in het midden van de rijst. Voeg meer rijst toe en maak een driehoekvorm. Wikkel de onigiri in de folie en druk lichtjes aan zodat het zijn vorm behoudt. Verwijder de folie.

Stap 5

2  norivellen – 1 el geroosterde sesamzaadjes – 50 ml olie om te frituren

Wikkel de driehoek in een stuk norivel en besprenkel met sesamzaadjes.

Tip:

Optioneel: je kunt de onigiri even bruin bakken in een opgewarmde pan, voordat je het in nori wikkelt.

Recept-ID 1439

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g sushirijst – 75 ml rijstazijn – 1 el suiker – 1 tl zout – 1 el water

Spoel de sushirijst minimaal vijf keer af in koud water. Kook de rijst met water in een verhouding van 1:1,5. Meng de rijstazijn, suiker, zout en water goed door elkaar in een kom. Voeg de marinade toe aan de warme rijst en meng door elkaar.

200 g verse tonijn – 3 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el mirin

Snijd de tonijn in blokjes. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, mirin en Kikkoman Sesamolie toe en meng goed. Bak kort in een goed verhitte pan. Laat na het bakken afkoelen.

15 g bieslook – 1 el mayonaise – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg de mayonaise, fijngehakte bieslook en Kikkoman Sojasaus toe aan de tonijn en meng alles.

Neem een handvol rijst en vorm hiervan een driehoek. Leg op een vel vershoudfolie. Leg de tonijnvulling in het midden van de rijst. Voeg meer rijst toe en maak een driehoekvorm. Wikkel de onigiri in de folie en druk lichtjes aan zodat het zijn vorm behoudt. Verwijder de folie.

2 norivellen – 1 el geroosterde sesamzaadjes – 50 ml olie om te frituren

Wikkel de driehoek in een stuk norivel en besprenkel met sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.