

Pittige tonijnonigiri met kimchisaus
Onigiri vermengt Japanse traditie met Koreaanse invloeden. Deze licht zure rijstballetjes, gevuld met pittige tonijn en kimchisaus zijn een heerlijk alternatief voor boterhammen. Probeer dit recept of andere vullingen voor een lekkere twist!
Voorbereiding
Stap 1

200 g sushirijst – 75 ml rijstazijn – 1 el suiker – 1 tl zout – 1 el water
Spoel de sushirijst minimaal vijf keer af in koud water. Kook de rijst met water in een verhouding van 1:1,5. Meng de rijstazijn, suiker, zout en water goed door elkaar in een kom. Voeg de marinade toe aan de warme rijst en meng door elkaar.
Stap 2

200 g verse tonijn – 3 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el mirin
Snijd de tonijn in blokjes. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, mirin en Kikkoman Sesamolie toe en meng goed. Bak kort in een goed verhitte pan. Laat na het bakken afkoelen.
Stap 3

15 g bieslook – 1 el mayonaise – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Voeg de mayonaise, fijngehakte bieslook en Kikkoman Sojasaus toe aan de tonijn en meng alles.
Stap 4

Neem een handvol rijst en vorm hiervan een driehoek. Leg op een vel vershoudfolie. Leg de tonijnvulling in het midden van de rijst. Voeg meer rijst toe en maak een driehoekvorm. Wikkel de onigiri in de folie en druk lichtjes aan zodat het zijn vorm behoudt. Verwijder de folie.
Stap 5

2 norivellen – 1 el geroosterde sesamzaadjes – 50 ml olie om te frituren
Wikkel de driehoek in een stuk norivel en besprenkel met sesamzaadjes.
Tip:
Optioneel: je kunt de onigiri even bruin bakken in een opgewarmde pan, voordat je het in nori wikkelt.
Recept-ID 1439
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer