Chirashisushi met zalm en rijst
Chirashisushi met zalm en rijst

Chirashisushi met zalm en rijst

5 3 beoordelingen
totale tijd 1 u. 20 min.
50 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Chirashisushi met gemarineerde zalm, kleurrijke groenten en luchtige eierreepjes. Zoetzure sushirijst en verse toppings maken het een genot om te delen - perfect voor feestjes of een gezellig samenzijn.

Ingrediënten

4 porties
300 g
rijst
100 g
huidloze zalmfilet (sashimi‑kwaliteit)
 ¼ 
avocado
4 
shiitake‑paddenstoelen
 ¼ 
wortel
Zout
2 tl
suiker
1 tl
witte sesamzaadjes
10 
sugarsnaps
80 g
kant-en-klare garnalen
3 
eieren
1 el
zonnebloemolie
60 g
zalmkuit (ikura)
Voedingswaarde (per portie):1.393 kJ / 333 kcal
12,9 gVetten
18,2 gEiwitten
49,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g rijst – 90 ml Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)100 g zalmfilet zonder huid (sashimi‑kwaliteit) – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden ¼  avocado

Was de rijst 3-4 keer, laat uitlekken, laat ongeveer 20 minuten weken in 420 ml water en kook deze volgens de verpakking. Breng op smaak met de Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst.

Snijd de zalm in kleine stukjes en marineer 15 minuten in de Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden. Snijd de avocado in blokjes.

Stap 2

4  shiitake‑paddenstoelen –  ¼  wortel – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – Zout – 1 tl suiker – 1 tl witte sesamzaadjes

Snijd de shiitake‑paddenstoelen in dunne plakjes.  Snijd de wortel in kwart plakjes, blancheer ongeveer 3 minuten in kokend gezouten water, ververs daarna in koud water en laat uitlekken in een zeef.
Doe de wortel en champignons in een steelpan met de Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, 150 ml water en de suiker. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
Laat uitlekken in een zeef en dep droog met keukenpapier.
Voeg de witte sesamzaadjes toe aan de in stap 1 bereide sushirijst en meng goed.

Stap 3

3  eieren – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 tl suiker

Klop de eieren, Kikkoman Mirin‑Stijl Zoet Koken Kruiden en suiker door elkaar.

Stap 4

1 el zonnebloemolie

Maak vier dunne omeletten van het mengsel, laat afkoelen en snijd in dunne reepjes.

Stap 5

10  sugarsnaps – Zout – 80 g kant-en-klare garnalen – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Blancheer de sugarsnaps 30 tot 60 seconden in kokend water met zout, spoel ze daarna kort af in koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Blancheer de garnalen in een mengsel van kokend gezouten water en Kikkoman Sojasaus en ververs daarna in koud water.

Stap 6

60 g zalmkuit (ikura)

Zodra de ingrediënten en de sushirijst klaar zijn, verdeel je de rijst gelijkmatig over vier borden en bedek je voorzichtig het hele oppervlak met de reepjes ei.
Arrangeer de groenten, garnalen en ikura er netjes overheen en serveer.

Tip:

Je kunt sashimi-kwaliteit tonijn gebruiken in plaats van zalm.

Recept-ID 1494

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g rijst – 90 ml Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)100 g zalmfilet zonder huid (sashimi‑kwaliteit) – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden ¼ avocado

Was de rijst 3-4 keer, laat uitlekken, laat ongeveer 20 minuten weken in 420 ml water en kook deze volgens de verpakking. Breng op smaak met de Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst.

Snijd de zalm in kleine stukjes en marineer 15 minuten in de Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden. Snijd de avocado in blokjes.

4 shiitake‑paddenstoelen – ¼ wortel – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – Zout – 1 tl suiker – 1 tl witte sesamzaadjes

Snijd de shiitake‑paddenstoelen in dunne plakjes.  Snijd de wortel in kwart plakjes, blancheer ongeveer 3 minuten in kokend gezouten water, ververs daarna in koud water en laat uitlekken in een zeef.
Doe de wortel en champignons in een steelpan met de Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, 150 ml water en de suiker. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
Laat uitlekken in een zeef en dep droog met keukenpapier.
Voeg de witte sesamzaadjes toe aan de in stap 1 bereide sushirijst en meng goed.

3 eieren – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 tl suiker

Klop de eieren, Kikkoman Mirin‑Stijl Zoet Koken Kruiden en suiker door elkaar.

1 el zonnebloemolie

Maak vier dunne omeletten van het mengsel, laat afkoelen en snijd in dunne reepjes.

10 sugarsnaps – Zout – 80 g kant-en-klare garnalen – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Blancheer de sugarsnaps 30 tot 60 seconden in kokend water met zout, spoel ze daarna kort af in koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Blancheer de garnalen in een mengsel van kokend gezouten water en Kikkoman Sojasaus en ververs daarna in koud water.

60 g zalmkuit (ikura)

Zodra de ingrediënten en de sushirijst klaar zijn, verdeel je de rijst gelijkmatig over vier borden en bedek je voorzichtig het hele oppervlak met de reepjes ei.
Arrangeer de groenten, garnalen en ikura er netjes overheen en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.