

Curryworst met ponzu-mayo en chilisaus
Een populaire Duitse streetfoodklassieker met een twist: Kikkoman Sojasaus en kruiden zorgen voor een rijke kerriesaus. In combinatie met een romige Kikkoman Ponzu Lemon mayo en een pittige kick van Kikkoman Kimchi Chilisaus, perfect om knapperige frietjes in te dippen.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

500 g gezeefde tomaten (uit blik) – 2 el tomatenpuree – 3 el ketchup – 2 tl honing (of ahornsiroop, alternatief Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 1 tl groentebouillongranulaat – 2 tl gegranuleerde ui (of 1 kleine ui, in blokjes gesneden)
Meng de tomaten, tomatenpuree, honing, groentebouillongranulaat en ui in een sauspan, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Stap 2

600 g friet (om te frituren of in de oven te bakken) – 100 g mayonaise – 3 tl Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de Kikkoman Ponzu Lemon.
Stap 3

4 braadworsten – 1 el zonnebloemolie – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el kerriepoeder – 1 tl paprikapoeder – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
Bak de braadworsten in de verhitte olie in 8-10 minuten aan alle kanten goudbruin. Breng de tomatensaus op smaak met de Kikkoman Sojasaus, kerriepoeder, paprikapoeder en Kikkoman Kimchi Chilisaus. Snijd de braadworst in plakjes, voeg toe aan de saus, verwarm kort en serveer met de friet en Kikkoman Ponzu Citroenmayo.
Tip:
Voor een veganistische variant gebruik je veganistische mayonaise en veganistische braadworst.
Recept-ID 1495
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer