Curryworst met ponzu-mayo en chilisaus
Curryworst met ponzu-mayo en chilisaus

Curryworst met ponzu-mayo en chilisaus

4,4 28 beoordelingen
totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Een populaire Duitse streetfoodklassieker met een twist: Kikkoman Sojasaus en kruiden zorgen voor een rijke kerriesaus. In combinatie met een romige Kikkoman Ponzu Lemon mayo en een pittige kick van Kikkoman Kimchi Chilisaus, perfect om knapperige frietjes in te dippen.

Ingrediënten

4 porties
500 g
gezeefde tomaten (uit blik)
2 el
tomatenpuree
3 el
ketchup
2 tl
honing (of ahornsiroop, alternatief Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden
1 tl
groentebouillongranulaat
2 tl
gegranuleerde ui (of 1 kleine ui, in blokjes gesneden)
600 g
friet (om te frituren of in de oven te bakken)
100 g
mayonaise
4 
braadworsten
1 tl
zonnebloemolie
1 el
kerriepoeder
1 tl
paprikapoeder
Voedingswaarde (per portie):4.074 kJ / 973 kcal
72,2 gVetten
30,8 gEiwitten
45,7 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

500 g gezeefde tomaten (uit blik) – 2 el tomatenpuree – 3 el ketchup – 2 tl honing (of ahornsiroop, alternatief Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 1 tl groentebouillongranulaat – 2 tl gegranuleerde ui (of 1 kleine ui, in blokjes gesneden)

Meng de tomaten, tomatenpuree, honing, groentebouillongranulaat en ui in een sauspan, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen.

Stap 2

600 g friet (om te frituren of in de oven te bakken) – 100 g mayonaise – 3 tl Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de Kikkoman Ponzu Lemon.

Stap 3

4  braadworsten – 1 el zonnebloemolie – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el kerriepoeder – 1 tl paprikapoeder – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi

Bak de braadworsten in de verhitte olie in 8-10 minuten aan alle kanten goudbruin. Breng de tomatensaus op smaak met de Kikkoman Sojasaus, kerriepoeder, paprikapoeder en Kikkoman Kimchi Chilisaus. Snijd de braadworst in plakjes, voeg toe aan de saus, verwarm kort en serveer met de friet en Kikkoman Ponzu Citroenmayo.

Tip:

Voor een veganistische variant gebruik je veganistische mayonaise en veganistische braadworst.

Recept-ID 1495

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

500 g gezeefde tomaten (uit blik) – 2 el tomatenpuree – 3 el ketchup – 2 tl honing (of ahornsiroop, alternatief Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 1 tl groentebouillongranulaat – 2 tl gegranuleerde ui (of 1 kleine ui, in blokjes gesneden)

Meng de tomaten, tomatenpuree, honing, groentebouillongranulaat en ui in een sauspan, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen.

600 g friet (om te frituren of in de oven te bakken) – 100 g mayonaise – 3 tl Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de Kikkoman Ponzu Lemon.

4 braadworsten – 1 el zonnebloemolie – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el kerriepoeder – 1 tl paprikapoeder – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi

Bak de braadworsten in de verhitte olie in 8-10 minuten aan alle kanten goudbruin. Breng de tomatensaus op smaak met de Kikkoman Sojasaus, kerriepoeder, paprikapoeder en Kikkoman Kimchi Chilisaus. Snijd de braadworst in plakjes, voeg toe aan de saus, verwarm kort en serveer met de friet en Kikkoman Ponzu Citroenmayo.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.