Massaman‑curry met kip, aardappelen en pinda's
Massaman‑curry met kip, aardappelen en pinda's

Massaman‑curry met kip, aardappelen en pinda's

4,9 8 beoordelingen
totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Romige Thaise Massaman‑curry met malse kip, rijke kokosmelk en zachte aardappelen, afgewerkt met geroosterde pinda's, verse koriander en de umami kick van Massaman‑currypasta en Kikkoman Ponzu Citroen.

Ingrediënten

4 porties
400 g
kipfilet
400 g
aardappelen
1 
ui
1 stuk
gember, 2 cm
1 
teentje knoflook
100 g
pinda's
1 el
(Massaman) currypasta
400 ml
kokosmelk
2 el
pindapasta (of pindakaas)
2 tl
2 tl bruine suiker of honing (of Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden)
 ½ bos(je)
koriander
Voedingswaarde (per portie):2.615 kJ / 629 kcal
41,9 gVetten
37 gEiwitten
23,6 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g kipfilet – 400 g aardappelen – 1  ui – 1 stuk gember – 1  teentje knoflook

Dep de kipfilet droog en snijd hem in stukken van ongeveer ­ 2 cm. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grove blokjes. Snijd de ui in fijne ringen. Snijd de gember en knoflook fijn.

Stap 2

2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie70 g pinda's – 1 el (Massaman) currypasta – 400 ml kokosmelk – 2 el pindapasta (of pindakaas) – 2 tl bruine suiker of honing (of Kikkoman Mirin-stijl Zoet Koken Kruiden) – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bak de kipfilet in de verhitte Kikkoman Sesamolie. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de aardappelen, pinda's en currypasta toe, roer kort en blus af met de kokosmelk. Voeg de pindapasta of -kaas, suiker, Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus toe en laat de saus ca. 20 minuten zachtjes koken. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.

Stap 3

 ½ bos(je) koriander – 30 g pinda's

Hak de koriander en pinda's grof. Rooster de pinda's in een kleine pan tot ze goudbruin zijn. Garneer de curry met de koriander en gehakte pinda's en serveer.

Tip:

Voor een vegetarische versie vervang je de kip door gerookte tofu.
Serveer de curry met een topping van rode uienringen of taugé gemarineerd (en licht gekneusd) in Kikkoman Sojasaus.

Recept-ID 1497

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g kipfilet – 400 g aardappelen – 1 ui – 1 stuk gember – 1 teentje knoflook

Dep de kipfilet droog en snijd hem in stukken van ongeveer ­ 2 cm. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grove blokjes. Snijd de ui in fijne ringen. Snijd de gember en knoflook fijn.

2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie70 g pinda's – 1 el (Massaman) currypasta – 400 ml kokosmelk – 2 el pindapasta (of pindakaas) – 2 tl bruine suiker of honing (of Kikkoman Mirin-stijl Zoet Koken Kruiden) – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bak de kipfilet in de verhitte Kikkoman Sesamolie. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de aardappelen, pinda's en currypasta toe, roer kort en blus af met de kokosmelk. Voeg de pindapasta of -kaas, suiker, Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus toe en laat de saus ca. 20 minuten zachtjes koken. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.

½ bos(je) koriander – 30 g pinda's

Hak de koriander en pinda's grof. Rooster de pinda's in een kleine pan tot ze goudbruin zijn. Garneer de curry met de koriander en gehakte pinda's en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.