

Massaman‑curry met kip, aardappelen en pinda's
Romige Thaise Massaman‑curry met malse kip, rijke kokosmelk en zachte aardappelen, afgewerkt met geroosterde pinda's, verse koriander en de umami kick van Massaman‑currypasta en Kikkoman Ponzu Citroen.
Voorbereiding
Stap 1

400 g kipfilet – 400 g aardappelen – 1 ui – 1 stuk gember – 1 teentje knoflook
Dep de kipfilet droog en snijd hem in stukken van ongeveer 2 cm. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grove blokjes. Snijd de ui in fijne ringen. Snijd de gember en knoflook fijn.
Stap 2

2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 70 g pinda's – 1 el (Massaman) currypasta – 400 ml kokosmelk – 2 el pindapasta (of pindakaas) – 2 tl bruine suiker of honing (of Kikkoman Mirin-stijl Zoet Koken Kruiden) – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Bak de kipfilet in de verhitte Kikkoman Sesamolie. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de aardappelen, pinda's en currypasta toe, roer kort en blus af met de kokosmelk. Voeg de pindapasta of -kaas, suiker, Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus toe en laat de saus ca. 20 minuten zachtjes koken. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.
Stap 3

½ bos(je) koriander – 30 g pinda's
Hak de koriander en pinda's grof. Rooster de pinda's in een kleine pan tot ze goudbruin zijn. Garneer de curry met de koriander en gehakte pinda's en serveer.
Tip:
Voor een vegetarische versie vervang je de kip door gerookte tofu.
Serveer de curry met een topping van rode uienringen of taugé gemarineerd (en licht gekneusd) in Kikkoman Sojasaus.
Recept-ID 1497
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer