Quiche Lorraine met prei, spek en sojasaus
Quiche Lorraine met prei, spek en sojasaus

Quiche Lorraine met prei, spek en sojasaus

4,5 29 beoordelingen
totale tijd 50 min.
15 min. voorbereidingstijd
35 min. kooktijd

Een Franse klassieker met een moderne twist. Prei, rokerige bacon en tijm gaan samen met eieren, room en Kikkoman Sojasaus in een rijke, hartige taart die warm of koud heerlijk smaakt.

Ingrediënten

6 porties

Voor de topping:

2 
dunne preien
125 g
in blokjes gesneden bacon

Voor het deeg:

75 g
koude boter
150 g
gewone bloem
Boter voor het invetten van het blik (alternatief: kant-en-klare quiche of taartvormpjes)

Voor de vulling:

4 
eieren
200 g
room
150 g
geraspte kaas
 ¾ tl
gedroogde tijm
Versgemalen peper
Geraspte nootmuskaat
2 el
sesamzaad
Voedingswaarde (per portie):2.125 kJ / 512 kcal
36,9 gVetten
22,2 gEiwitten
22,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  dunne preien – 125 g in blokjes gesneden bacon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de prei in ringen. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de prei toe en bak ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus.

Stap 2

75 g koude boter – 150 g gewone bloem – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – Boter voor het invetten van het blik (alternatief: kant-en-klare quiche of taartvormpjes)

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een quiche- of taartvorm in (Ø ca. 30 cm). Meng voor het deeg alle ingrediënten met ca. 4 eetlepels koud water tot een glad deeg. Rol dit tussen vellen huishoudfolie uit tot een cirkel, iets groter dan de bakvorm, bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem een paar keer in met een vork.

Stap 3

4  eieren – 200 g room – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus150 g geraspte kaas –  ¾ tl gedroogde tijm – Vers gemalen peper – Geraspte nootmuskaat

Klop voor de vulling de eieren los met de room en de Kikkoman Sojasaus. Roer de kaas en tijm erdoor en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Verdeel het prei- en spekmengsel over het deeg, giet het eimengsel erover en bak de taart in een voorverwarmde oven in 25-35 minuten goudbruin.

Stap 4

2 el sesamzaad – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Rooster de sesamzaadjes in een kleine pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Roer de Kikkoman Sesamolie en Kikkoman Sojasaus erdoor. Snijd de quiche in plakken, besprenkel met het sesamoliemengsel en serveer.

Tip:

Als je weinig tijd hebt, gebruik je gewoon een kant-en-klaar taart- of quichedeeg uit de koeling van de supermarkt.
De quiche smaakt ook heerlijk met broccoli, kleurrijke paprika, doperwten of edamame in plaats van prei.
Gerookte zalm is een heerlijk alternatief voor spek.
Voor extra knapperigheid kun je de quiche afwerken met zonnebloem- of hennepzaadjes

Recept-ID 1500

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 dunne preien – 125 g in blokjes gesneden bacon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de prei in ringen. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de prei toe en bak ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus.

75 g koude boter – 150 g gewone bloem – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – Boter voor het invetten van het blik (alternatief: kant-en-klare quiche of taartvormpjes)

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een quiche- of taartvorm in (Ø ca. 30 cm). Meng voor het deeg alle ingrediënten met ca. 4 eetlepels koud water tot een glad deeg. Rol dit tussen vellen huishoudfolie uit tot een cirkel, iets groter dan de bakvorm, bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem een paar keer in met een vork.

4 eieren – 200 g room – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus150 g geraspte kaas – ¾ tl gedroogde tijm – Vers gemalen peper – Geraspte nootmuskaat

Klop voor de vulling de eieren los met de room en de Kikkoman Sojasaus. Roer de kaas en tijm erdoor en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Verdeel het prei- en spekmengsel over het deeg, giet het eimengsel erover en bak de taart in een voorverwarmde oven in 25-35 minuten goudbruin.

2 el sesamzaad – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Rooster de sesamzaadjes in een kleine pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Roer de Kikkoman Sesamolie en Kikkoman Sojasaus erdoor. Snijd de quiche in plakken, besprenkel met het sesamoliemengsel en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.