

Chewy chocolate chip cookies met cashewnoten
Knapperige koekjes met superzachte stukjes chocolade en knapperige cashewnoten, afgerond met een rijke umamitwist van Kikkoman Sojasaus - een onweerstaanbare zoet-hartige traktatie.
Voorbereiding
Stap 1

280 g bloem – 2 tl maïzena – ½ tl zuiveringszout – 170 g zachte boter – 200 g bruine suiker – 100 g suiker – 2 tl vanillepasta – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 ei
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng de bloem, maïzena en het zuiveringszout. Klop de boter en beide suikers 2-3 minuten. Roer de vanillepasta, Kikkoman Sojasaus en het ei erdoor.
Stap 2

100 g chocoladestukjes of ‑druppels – 50 g gehakte cashewnoten
Spatel snel het bloemmengsel erdoor. Spatel de chocoladestukjes en cashewnoten erdoor. Gebruik een ijsschep of 2 lepels om de koekjes te vormen en leg ze goed verdeeld op de voorbereide bakplaten. Bak ongeveer 10 minuten.
Stap 3

50 g chocoladestukjes of ‑druppels
Druk zodra ze uit de oven komen voorzichtig extra chocoladestukjes in de warme koekjes. Laat afkoelen op een rooster.
Tip:
Verrijk je koekjes met drie verschillende soorten chocolade: wit, melk en puur.
Voor XXL-koekjes portioneer je gewoon grotere hoeveelheden deeg en laat je tijdens het bakken voldoende ruimte tussen de koekjes.
Recept-ID 1493
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer