Chewy chocolate chip cookies met cashewnoten
Chewy chocolate chip cookies met cashewnoten

Chewy chocolate chip cookies met cashewnoten

4,7 12 beoordelingen
totale tijd 30 min.
20 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Knapperige koekjes met superzachte stukjes chocolade en knapperige cashewnoten, afgerond met een rijke umamitwist van Kikkoman Sojasaus - een onweerstaanbare zoet-hartige traktatie.

Ingrediënten

30 porties
280 g
bloem
2 tl
maïzena
 ½ tl
zuiveringszout
170 g
zachte boter
200 g
bruine suiker
100 g
suiker
2 tl
vanillepasta
1 
ei
150 g
chocoladestukjes of ‑druppels
50 g
gehakte cashewnoten
Voedingswaarde (per portie):630 kJ / 152 kcal
7 gVetten
2 gEiwitten
19,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

280 g bloem – 2 tl maïzena –  ½ tl zuiveringszout – 170 g zachte boter – 200 g bruine suiker – 100 g suiker – 2 tl vanillepasta – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  ei

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng de bloem, maïzena en het zuiveringszout. Klop de boter en beide suikers 2-3 minuten. Roer de vanillepasta, Kikkoman Sojasaus en het ei erdoor.

Stap 2

100 g chocoladestukjes of ‑druppels – 50 g gehakte cashewnoten

Spatel snel het bloemmengsel erdoor. Spatel de chocoladestukjes en cashewnoten erdoor. Gebruik een ijsschep of 2 lepels om de koekjes te vormen en leg ze goed verdeeld op de voorbereide bakplaten. Bak ongeveer 10 minuten.

Stap 3

50 g chocoladestukjes of ‑druppels

Druk zodra ze uit de oven komen voorzichtig extra chocoladestukjes in de warme koekjes. Laat afkoelen op een rooster.

Tip:

Verrijk je koekjes met drie verschillende soorten chocolade: wit, melk en puur.
Voor XXL-koekjes portioneer je gewoon grotere hoeveelheden deeg en laat je tijdens het bakken voldoende ruimte tussen de koekjes.

Recept-ID 1493

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

280 g bloem – 2 tl maïzena – ½ tl zuiveringszout – 170 g zachte boter – 200 g bruine suiker – 100 g suiker – 2 tl vanillepasta – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 ei

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng de bloem, maïzena en het zuiveringszout. Klop de boter en beide suikers 2-3 minuten. Roer de vanillepasta, Kikkoman Sojasaus en het ei erdoor.

100 g chocoladestukjes of ‑druppels – 50 g gehakte cashewnoten

Spatel snel het bloemmengsel erdoor. Spatel de chocoladestukjes en cashewnoten erdoor. Gebruik een ijsschep of 2 lepels om de koekjes te vormen en leg ze goed verdeeld op de voorbereide bakplaten. Bak ongeveer 10 minuten.

50 g chocoladestukjes of ‑druppels

Druk zodra ze uit de oven komen voorzichtig extra chocoladestukjes in de warme koekjes. Laat afkoelen op een rooster.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.