

Tempura met zeevruchten en groenten
Tempura is een klassiek Japans gerecht van in beslag voorbereide, gefrituurde ingrediënten. Deze versie combineert seizoensgebonden zeevruchten en groenten in een knapperig, luchtig laagje, geserveerd met een lichte, hartige dipsaus op basis van sojasaus en mirin.
Ingrediënten
Voor de tempurasaus:
Voor het beslag:
Andere ingrediënten:
Voorbereiding
Stap 1

300 ml groente- of visbouillon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 2 tl suiker – 150 g witte radijs (daikon) – 30 g gember
Meng voor de saus de groentebouillon, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en suiker in een pan en verhit. Haal de pan vlak voor het koken van het vuur en zet apart. Schil de radijs en gember, rasp ze fijn en laat ze goed uitlekken in een zeef.
Stap 2

400 ml bruisend mineraalwater – 1 ei – 200 g bloem – 60 g maïzena
Klop voor het beslag het mineraalwater en het ei door elkaar. Meng de bloem en de maïzena en roer dan geleidelijk het water en het eimengsel erdoor. Koel het beslag.
Stap 3

150 g inktvisfilet of calamares – 10 rauwe reuzengarnalen, gepeld – 8 verse shiitake‑paddenstoelen – 1 rode peper – 1 courgette – 1 zoete aardappel – 1 aubergine
Snijd de inktvis in stukjes van 2 x 4 cm. Dep de garnalen droog. Halveer de shiitake‑paddenstoelen. Snijd de rode peper in stukjes van 2 x 4 cm. Snijd de courgette en zoete aardappel in plakjes van ongeveer 8 mm. Snijd de aubergine in de lengte in 4 stukken en snijd de schil diagonaal in.
Stap 4

2 el bloem – 1 l zonnebloemolie om te frituren
Bestuif alle ingrediënten met de bloem, schud het overtollige eraf, doop in het beslag van stap 2 en frituur in hete olie op ongeveer 170°C tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 5

Schik de tempura op borden en serveer met de dipsaus uit stap 1. Voeg de geraspte radijs en gember toe om te serveren.
Tip:
Je kunt ook kraanwater gebruiken als je geen bruiswater hebt. Het mineraalwater zorgt er echter wel voor dat het beslag extra luchtig en knapperig wordt tijdens het bakken.
Recept-ID 1504
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer