Wok met knapperige eend & groenten in pruimen- en sojasaus
Wok met knapperige eend & groenten in pruimen- en sojasaus

Wok met knapperige eend & groenten in pruimen- en sojasaus

5 1 beoordelingen
totale tijd75 min.
15 min.voorbereidingstijd
60 min.kooktijd

Ontdek de rijke mix van pruimensaus met vijfkruidenpoeder in dit Chinees geïnspireerde wokgerecht met eend, heerlijk met zowel noedels als rijst.

Ingrediënten

2 porties

Eend:

2 
eendenpoten
300 ml
water
1 tl
vijfkruidenpoeder (of verse specerijen zoals kaneel, steranijs, koriander etc.)
3 
knoflookteentjes
3 cm
verse gember

Roerbak:

1 
rode ui
3 
knoflookteentjes
3 cm
verse gember
1 
chilipeper
1 
paksoi
1 
pruim (optioneel)
100 g
shiitake of oesterzwammen
 ½ bos(je)
lente-ui of bosui
1 handvol
sugarsnaps
3 ½ el
Chinese pruimensaus
50 g
bamboescheuten uit blik (optioneel)
Olie om te bakken (bv. raapzaadolie)
300 g
rijstnoedels, gekookt volgens de instructie op de verpakking
Voedingswaarde (per portie):2930 kJ / 812 kcal
48 gVetten
42 gEiwitten
49 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe de eendenpoten in een sauspan. Voeg Kikkoman Sojasaus, water en specerijen toe. Snijd de knoflook en gember en voeg dit toe. Breng aan de kook, dek af met het deksel en laat circa 45 minuten op laag vuur pruttelen tot de eendenpoten mals zijn.

Stap 2

Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook, gember en chilipeper fijn. Snijd de paksoi in repen en de pruim in blokjes. Snijd de shiitake of oesterzwammen in kleine stukjes. Snijd de lente-ui. Verwijder het eendenvlees van het bot en snijd dit in kleine stukjes.

Stap 3

Verhit olie in de koekenpan. Voeg de stukjes eend toe en bak kort aan. Voeg de ui, knoflook, chili en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de paksoi, paddenstoelen, sugarsnaps en (optioneel) bamboescheuten toe. Roerbak dit 1 minuut. Voeg na een tijdje de pruimensaus, Kikkoman Sojasaus en de blokjes pruim toe. Bak dit kort en voeg dan de gesneden lente-ui toe.

Stap 4

Serveer met de gekookte rijstnoedels.

Tip:

Dit gerecht smaakt ook heerlijk met rijst. Gebruik de groenten die je zelf lekker vindt!

Recept-ID 1397

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe de eendenpoten in een sauspan. Voeg Kikkoman Sojasaus, water en specerijen toe. Snijd de knoflook en gember en voeg dit toe. Breng aan de kook, dek af met het deksel en laat circa 45 minuten op laag vuur pruttelen tot de eendenpoten mals zijn.

Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook, gember en chilipeper fijn. Snijd de paksoi in repen en de pruim in blokjes. Snijd de shiitake of oesterzwammen in kleine stukjes. Snijd de lente-ui. Verwijder het eendenvlees van het bot en snijd dit in kleine stukjes.

Verhit olie in de koekenpan. Voeg de stukjes eend toe en bak kort aan. Voeg de ui, knoflook, chili en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de paksoi, paddenstoelen, sugarsnaps en (optioneel) bamboescheuten toe. Roerbak dit 1 minuut. Voeg na een tijdje de pruimensaus, Kikkoman Sojasaus en de blokjes pruim toe. Bak dit kort en voeg dan de gesneden lente-ui toe.

Serveer met de gekookte rijstnoedels.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.