

Wok met knapperige eend & groenten in pruimen- en sojasaus
Ontdek de rijke mix van pruimensaus met vijfkruidenpoeder in dit Chinees geïnspireerde wokgerecht met eend, heerlijk met zowel noedels als rijst.
Ingrediënten
Eend:
Roerbak:
Voorbereiding
Stap 1
Doe de eendenpoten in een sauspan. Voeg Kikkoman Sojasaus, water en specerijen toe. Snijd de knoflook en gember en voeg dit toe. Breng aan de kook, dek af met het deksel en laat circa 45 minuten op laag vuur pruttelen tot de eendenpoten mals zijn.
Stap 2
Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook, gember en chilipeper fijn. Snijd de paksoi in repen en de pruim in blokjes. Snijd de shiitake of oesterzwammen in kleine stukjes. Snijd de lente-ui. Verwijder het eendenvlees van het bot en snijd dit in kleine stukjes.
Stap 3
Verhit olie in de koekenpan. Voeg de stukjes eend toe en bak kort aan. Voeg de ui, knoflook, chili en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de paksoi, paddenstoelen, sugarsnaps en (optioneel) bamboescheuten toe. Roerbak dit 1 minuut. Voeg na een tijdje de pruimensaus, Kikkoman Sojasaus en de blokjes pruim toe. Bak dit kort en voeg dan de gesneden lente-ui toe.
Stap 4
Serveer met de gekookte rijstnoedels.
Tip:
Dit gerecht smaakt ook heerlijk met rijst. Gebruik de groenten die je zelf lekker vindt!
Recept-ID 1397
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer