Mapo tofu met pittig rundvlees en chili-crisp
Mapo tofu met pittig rundvlees en chili-crisp

Mapo tofu met pittig rundvlees en chili-crisp

5 7 beoordelingen
totale tijd 30 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Een pittige favoriet uit de Sichuan-keuken: zachte tofu en gekruid rundergehakt in een rijke saus boordevol umami, afgewerkt een pittige chili-crisp topping.

Ingrediënten

4 porties

Voor de crisp:

2 tl
chilivlokken
1 el
sultanarozijnen (of rozijnen, cranberries)
1 el
gehakte pinda's
1 el
zonnebloempitten

Voor de mapo tofu:

400 g
stevige tofu
1 bos(je)
lente-uitjes
1 
rode peper
1 
teentje knoflook
400 g
rundergehakt
400 ml
vleesbouillon
2 el
chilibonensaus (Toban Djan)
1 tl
bruine suiker
Gemalen (Szechuan) peper
1 el
maïzena
Voedingswaarde (per portie):1.604 kJ / 384 kcal
21,8 gVetten
31,8 gEiwitten
14,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 tl chilivlokken – 1 el sultanarozijnen (of rozijnen, veenbessen) – 1 el gehakte pinda's – 1 el zonnebloempitten – 3 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Rooster de chilivlokken, sultana's, pinda's en zaden in een grote pan. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en haal uit de pan.

Stap 2

400 g stevige tofu – 1 bos(je) lente-uitjes – 1  rode peper – 1  teentje knoflook – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie400 g rundergehakt

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Snijd de lente-uitjes diagonaal in plakjes. Snijd de rode peper in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de Kikkoman Sesamolie in een pan of wok, voeg het gehakt, de helft van de lente-uitjes, rode peper en knoflook toe en bak goed aan.

Stap 3

400 ml vleesbouillon – 2 el chilibonensaus (Toban Djan) – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl bruine suiker – Gemalen (Szechuan) peper

Voeg de bouillon en chilibonenpasta toe en meng goed. Voeg de tofublokjes toe en roer voorzichtig om te voorkomen dat ze breken. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus, suiker en peper en laat ongeveer 5 minuten sudderen.

Stap 4

1 el maïzena

Meng de maïzena met 2 el koud water en roer dit door de saus om in te dikken tot de ingrediënten een glanzend laagje hebben. Garneer het gerecht met de knapperige en overgebleven lente-uitjes. Serveer met jasmijnrijst.

Tip:

Voor een vegetarische versie vervang je het gehakt door 8-10 gedroogde shiitake‑paddenstoelen. Week deze volgens de instructies op de verpakking, hak fijn en bak kort.
Garneer het gerecht met knapperige taugé of fijngesneden sugarsnaps.

Recept-ID 1496

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 tl chilivlokken – 1 el sultanarozijnen (of rozijnen, veenbessen) – 1 el gehakte pinda's – 1 el zonnebloempitten – 3 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Rooster de chilivlokken, sultana's, pinda's en zaden in een grote pan. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en haal uit de pan.

400 g stevige tofu – 1 bos(je) lente-uitjes – 1 rode peper – 1 teentje knoflook – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie400 g rundergehakt

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Snijd de lente-uitjes diagonaal in plakjes. Snijd de rode peper in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de Kikkoman Sesamolie in een pan of wok, voeg het gehakt, de helft van de lente-uitjes, rode peper en knoflook toe en bak goed aan.

400 ml vleesbouillon – 2 el chilibonensaus (Toban Djan) – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl bruine suiker – Gemalen (Szechuan) peper

Voeg de bouillon en chilibonenpasta toe en meng goed. Voeg de tofublokjes toe en roer voorzichtig om te voorkomen dat ze breken. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus, suiker en peper en laat ongeveer 5 minuten sudderen.

1 el maïzena

Meng de maïzena met 2 el koud water en roer dit door de saus om in te dikken tot de ingrediënten een glanzend laagje hebben. Garneer het gerecht met de knapperige en overgebleven lente-uitjes. Serveer met jasmijnrijst.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.