

Mapo tofu met pittig rundvlees en chili-crisp
Een pittige favoriet uit de Sichuan-keuken: zachte tofu en gekruid rundergehakt in een rijke saus boordevol umami, afgewerkt een pittige chili-crisp topping.
Ingrediënten
Voor de crisp:
Voor de mapo tofu:
Voorbereiding
Stap 1

2 tl chilivlokken – 1 el sultanarozijnen (of rozijnen, veenbessen) – 1 el gehakte pinda's – 1 el zonnebloempitten – 3 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Rooster de chilivlokken, sultana's, pinda's en zaden in een grote pan. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en haal uit de pan.
Stap 2

400 g stevige tofu – 1 bos(je) lente-uitjes – 1 rode peper – 1 teentje knoflook – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 400 g rundergehakt
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Snijd de lente-uitjes diagonaal in plakjes. Snijd de rode peper in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de Kikkoman Sesamolie in een pan of wok, voeg het gehakt, de helft van de lente-uitjes, rode peper en knoflook toe en bak goed aan.
Stap 3

400 ml vleesbouillon – 2 el chilibonensaus (Toban Djan) – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl bruine suiker – Gemalen (Szechuan) peper
Voeg de bouillon en chilibonenpasta toe en meng goed. Voeg de tofublokjes toe en roer voorzichtig om te voorkomen dat ze breken. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus, suiker en peper en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
Stap 4
1 el maïzena
Meng de maïzena met 2 el koud water en roer dit door de saus om in te dikken tot de ingrediënten een glanzend laagje hebben. Garneer het gerecht met de knapperige en overgebleven lente-uitjes. Serveer met jasmijnrijst.
Tip:
Voor een vegetarische versie vervang je het gehakt door 8-10 gedroogde shiitake‑paddenstoelen. Week deze volgens de instructies op de verpakking, hak fijn en bak kort.
Garneer het gerecht met knapperige taugé of fijngesneden sugarsnaps.
Recept-ID 1496
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer