Sukiyaki met rundvlees en tofu
Sukiyaki met rundvlees en tofu

Sukiyaki met rundvlees en tofu

4,9 8 beoordelingen
totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Een traditionele Japanse hotpot met dungesneden rundvlees, tofu en groenten gestoofd in een zoete en hartige bouillon, versterkt met de rijke umami van Kikkoman Sojasaus.

Ingrediënten

4 porties
120 g
tofu
4 
shiitake‑paddenstoelen
60 g
oesterzwammen
75 g
enoki-paddenstoelen
 ¼ 
Chinese kool
1 
prei
50 g
vermicelli
100 ml
sake
60 g
suiker
400 g
rundvlees, in dunne plakjes gesneden (2-3 mm)
2 el
azijn
4 
eieren
150 g
gekookte udon-noedels
Voedingswaarde (per portie):2.464 kJ / 589 kcal
22,7 gVetten
28,2 gEiwitten
46,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g tofu – 4  shiitake‑paddenstoelen – 60 g oesterzwammen – 75 g enoki-paddenstoelen –  ¼  Chinese kool – 1  prei – 50 g vermicelli

Snijd de tofu in hapklare stukken. Ril de bovenkant van de shiitake‑champignons met een kruisje. Hak de oesterzwammen en enoki-paddenstoelen grof. Snijd de Chinese kool in stukjes van 5 cm. Snijd het witte deel van de prei diagonaal in dunne plakjes. Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden100 ml sake – 60 g suiker

Verwarm voor de Sukiyaki-bouillon de Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, sake en suiker in een sauspan tot de suiker is opgelost.

Stap 3

1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie400 g rundvlees, in dunne plakjes gesneden (2-3 mm)

Verhit de Kikkoman Sesamolie in een pan, voeg het rundvlees toe en bak het licht aan. Voeg de prei toe en bak alles tot het geurig is.

Stap 4

Blus af met de Sukiyaki‑bouillon van stap 2 en laat een paar minuten sudderen. Voeg de groenten uit stap 1 toe, giet de resterende bouillon erbij en kook nog ongeveer 5 minuten.

Stap 5

2 el azijn – 4  eieren – 150 g gekookte udon‑noedels

Verwarm ongeveer 1 liter water tot 90°C en voeg de azijn toe. Breek de eieren in kopjes en laat ze voorzichtig één voor één in het water glijden. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier om gepocheerde eieren te maken.
Verdeel de gepocheerde eieren over 4 kleine kommen samen met de Sukiyaki‑ingrediënten en de udon‑noedels, en serveer.

In Japan worden gekookte Sukiyaki‑ingrediënten meestal in geklopt rauw ei gedoopt. Hiervoor zijn zeer verse eieren nodig, die niet gepocheerd hoeven te worden. In deze versie kunnen de gekookte ingrediënten in de zachte dooier van de gepocheerde eieren worden gedoopt.

Tip:

Je kunt in plaats van de Sukiyaki-bouillon ook Kikkoman Saus voor Rijst gebruiken: meng 270 ml Kikkoman saus voor rijst met 2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en 2 el sake. Gebruik dit mengsel vervolgens als Sukiyaki-bouillon.

Recept-ID 1503

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g tofu – 4 shiitake‑paddenstoelen – 60 g oesterzwammen – 75 g enoki-paddenstoelen – ¼ Chinese kool – 1 prei – 50 g vermicelli

Snijd de tofu in hapklare stukken. Ril de bovenkant van de shiitake‑champignons met een kruisje. Hak de oesterzwammen en enoki-paddenstoelen grof. Snijd de Chinese kool in stukjes van 5 cm. Snijd het witte deel van de prei diagonaal in dunne plakjes. Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden100 ml sake – 60 g suiker

Verwarm voor de Sukiyaki-bouillon de Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, sake en suiker in een sauspan tot de suiker is opgelost.

1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie400 g rundvlees, in dunne plakjes gesneden (2-3 mm)

Verhit de Kikkoman Sesamolie in een pan, voeg het rundvlees toe en bak het licht aan. Voeg de prei toe en bak alles tot het geurig is.

Blus af met de Sukiyaki‑bouillon van stap 2 en laat een paar minuten sudderen. Voeg de groenten uit stap 1 toe, giet de resterende bouillon erbij en kook nog ongeveer 5 minuten.

2 el azijn – 4 eieren – 150 g gekookte udon‑noedels

Verwarm ongeveer 1 liter water tot 90°C en voeg de azijn toe. Breek de eieren in kopjes en laat ze voorzichtig één voor één in het water glijden. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier om gepocheerde eieren te maken.
Verdeel de gepocheerde eieren over 4 kleine kommen samen met de Sukiyaki‑ingrediënten en de udon‑noedels, en serveer.

In Japan worden gekookte Sukiyaki‑ingrediënten meestal in geklopt rauw ei gedoopt. Hiervoor zijn zeer verse eieren nodig, die niet gepocheerd hoeven te worden. In deze versie kunnen de gekookte ingrediënten in de zachte dooier van de gepocheerde eieren worden gedoopt.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.