Penne arrabiata met tomaten- en chilisaus
Penne arrabiata met tomaten- en chilisaus

Penne arrabiata met tomaten- en chilisaus

4 5 beoordelingen
totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Klassieke Italiaanse en gedurfde Aziatische smaken komen samen: deze pittige tomatensaus met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Kimchi Chilisaus omhult beetgare pasta, afgemaakt met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten

4 porties
2 
rode puntpaprika's (of 1 rode peper)
200 g
kleine trostomaten met groene toppen
2 el
olijfolie
2 el
bruine suiker (of 1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden)
2 
teentjes knoflook
3 el
tomatenpuree
600 g
gehakte tomaten (uit blik)
40 g
pijnboompitten
300 g
noedels, bijvoorbeeld penne, rigatoni of tortiglioni
 ¼ bos(je)
basilicum
80 g
stukje parmezaan van ongeveer
Voedingswaarde (per portie):2.223 kJ / 528 kcal
18,5 gVetten
21,1 gEiwitten
67,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  rode puntpaprika's (of 1 rode peper) – 200 g kleine trostomaten met groene toppen – 1 el olijfolie – 1 tl bruine suiker (of 1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden) – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode peper in ringen. Meng met de tomaten, olie, suiker en Kikkoman Sojasaus. Verspreid deze in een kleine ovenschaal en rooster 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten beginnen te barsten.

Stap 2

2  teentjes knoflook – 3 el tomatenpuree – 1 el olijfolie – 2 tl Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi600 g gehakte tomaten (uit blik) – 1 tl bruine suiker (of Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden) – 40 g pijnboompitten

Snijd de knoflook fijn en fruit deze samen met de tomatenpuree in de verhitte olie. Roer de Kikkoman Kimchi Chilisaus, gehakte tomaten en suiker erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het onafgedekt ongeveer 10 minuten sudderen, af en toe roeren. Hak de pijnboompitten grof en rooster ze in een kleine pan met antiaanbaklaag goudbruin.

Stap 3

300 g noedels, bijvoorbeeld penne, rigatoni of tortiglioni –  ¼ bos(je) basilicum – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus80 g stukje Parmezaanse kaas

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar wat pastawater bij het afgieten.
Hak de basilicum fijn en roer de helft door de saus. Breng de saus op smaak met de Kikkoman Sojasaus.
Schep de noedels om met de saus, geroosterde paprika en een beetje van het gereserveerde pastawater en serveer op borden.
Garneer met de gebakken tomaten, overgebleven basilicum en pijnboompitten. Rasp de Parmezaanse kaas erover en serveer.

Tip:

Voor een gastronomische versie kun je gehaktballetjes, garnalen of stukjes zalm aan de saus toevoegen.
Voor een veganistische variant vervang je de Parmezaanse kaas door een plantaardig alternatief.

Recept-ID 1499

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 rode puntpaprika's (of 1 rode peper) – 200 g kleine trostomaten met groene toppen – 1 el olijfolie – 1 tl bruine suiker (of 1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden) – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode peper in ringen. Meng met de tomaten, olie, suiker en Kikkoman Sojasaus. Verspreid deze in een kleine ovenschaal en rooster 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten beginnen te barsten.

2 teentjes knoflook – 3 el tomatenpuree – 1 el olijfolie – 2 tl Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi600 g gehakte tomaten (uit blik) – 1 tl bruine suiker (of Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden) – 40 g pijnboompitten

Snijd de knoflook fijn en fruit deze samen met de tomatenpuree in de verhitte olie. Roer de Kikkoman Kimchi Chilisaus, gehakte tomaten en suiker erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het onafgedekt ongeveer 10 minuten sudderen, af en toe roeren. Hak de pijnboompitten grof en rooster ze in een kleine pan met antiaanbaklaag goudbruin.

300 g noedels, bijvoorbeeld penne, rigatoni of tortiglioni – ¼ bos(je) basilicum – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus80 g stukje Parmezaanse kaas

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar wat pastawater bij het afgieten.
Hak de basilicum fijn en roer de helft door de saus. Breng de saus op smaak met de Kikkoman Sojasaus.
Schep de noedels om met de saus, geroosterde paprika en een beetje van het gereserveerde pastawater en serveer op borden.
Garneer met de gebakken tomaten, overgebleven basilicum en pijnboompitten. Rasp de Parmezaanse kaas erover en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.