Vegetarische gunkan-makisushi met avocado & appel

5 1 beoordelingen
totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Methode en ingrediënten voor vegetarische gunkan makisushi met avocado-appelmayonaise en rijst.

Ingrediënten

4 porties
2 eetlepels
appelblokjes*
2 eetlepels
avocadoblokjes
1 eetlepel
mayonaise
1 
norivel
80 g
gekookte sushirijst**

Om te serveren:

Appel- en avocadoreepjes
* In plaats van appel kunt u ook persimmon, grapefruit, sinaasappel of ander vers fruit gebruiken.
Voedingswaarde (per portie): 443 kJ  /  107 kcal
7,2 g Vetten
1,8 g Eiwitten
7,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng de appel- en avocadoblokjes met de mayonaise in een kom.

Stap 2

Norivel snijden: snijd een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.

Stap 3

Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).

Stap 4

Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.

Stap 5

Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.

Stap 6

Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide appel‑avocadomengsel.

Stap 7

Garneer de gunkan met fijne appelreepjes en avocado en serveer met Kikkoman sojasaus.

Tip:

gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

** Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

450 g (540 ml) Japanse rijst
450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met

100 ml Kikkoman smaakmaker voor sushirijst,
of als alternatief:

70 ml rijstazijn
30 g suiker
15 g zout

Recept-ID 944

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng de appel- en avocadoblokjes met de mayonaise in een kom.

Norivel snijden: snijd een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.

Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).

Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.

Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.

Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide appel‑avocadomengsel.

Garneer de gunkan met fijne appelreepjes en avocado en serveer met Kikkoman sojasaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.