Rijke purechocolademousse

4,7 9 beoordelingen
totale tijd 20 min.
20 min. voorbereidingstijd

Licht, maar intens dankzij de donkere chocolade. En een druppeltje Kikkoman sojasaus zorgt voor de extra umamismaak. Zo hoort mousse te zijn.

Ingrediënten

4 porties
180 g
pure chocolade (ca. 53% cacao)
3 eetlepels
suiker
 ½ 
vanillestokje
 ½ 
sinaasappel, geraspt
2 
eieren
150 ml
slagroom

Om te serveren

4 eetlepels
slagroom
250 g
frambozen
100 g
pure chocolade
Voedingswaarde (per portie): 2515 kJ  /  604 kcal
39,1 g Vetten
11,3 g Eiwitten
49,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en doe het in twee middelgrote metalen kommen. Zorg ervoor dat de kom voor de eiwitten heel schoon is, zodat ze later kunnen opstijven.

Stap 2

Hak de chocolade fijn en smelt deze in een hittebestendige kom boven een bain-marie.

Stap 3

Neem ondertussen een andere kom en klop de slagroom op tot bijna stijve pieken. Klop vervolgens de eiwitten op tot zeer stijve pieken. 

Stap 4

Klop nu de eierdooiers samen met de suiker, de geschraapte zaadjes van het vanillestokje, de sinaasappelschil en de Kikkoman sojasaus boven een bain-marie tot het mengsel een beetje dikker wordt. 

Stap 5

Haal het mengsel uit de bain-marie en schep snel de stijve eiwitten, de chocolade en de slagroom achter elkaar door het eigeelmengsel. 

Stap 6

Giet dit in een ruime kom (niet te groot) en laat het minstens 60 minuten in de koelkast afkoelen.

Stap 7

Plaats voor het serveren een toefje slagroom op elke portie chocolademousse en garneer met frambozen en schilfers van donkere chocolade.

Recept-ID 1077

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en doe het in twee middelgrote metalen kommen. Zorg ervoor dat de kom voor de eiwitten heel schoon is, zodat ze later kunnen opstijven.

Hak de chocolade fijn en smelt deze in een hittebestendige kom boven een bain-marie.

Neem ondertussen een andere kom en klop de slagroom op tot bijna stijve pieken. Klop vervolgens de eiwitten op tot zeer stijve pieken. 

Klop nu de eierdooiers samen met de suiker, de geschraapte zaadjes van het vanillestokje, de sinaasappelschil en de Kikkoman sojasaus boven een bain-marie tot het mengsel een beetje dikker wordt. 

Haal het mengsel uit de bain-marie en schep snel de stijve eiwitten, de chocolade en de slagroom achter elkaar door het eigeelmengsel. 

Giet dit in een ruime kom (niet te groot) en laat het minstens 60 minuten in de koelkast afkoelen.

Plaats voor het serveren een toefje slagroom op elke portie chocolademousse en garneer met frambozen en schilfers van donkere chocolade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.