

Gevulde hokkaidopompoen met oesterzwammen en pistachenootjes
Bij de hokkaidopompoen staat de binnenkant centraal. Dit recept is gemaakt met beetgare bulgur, oesterzwammen en pistachenootjes.
Voorbereiding
Stap 1
Meng de droge bulgur met de kurkuma en 1 el koolzaadolie.
Stap 2
Breng het water aan de kook en giet dit over de bulgur. Laat het vervolgens 10 minuten afgedekt staan.
Stap 3
Scheur de oesterzwammen in lange repen en bak ze met 2 el koolzaadolie goudbruin. Haal de pan van het vuur en giet de Kikkoman sojasaus erbij.
Stap 4
Hak de zwammen nu in grove stukken en meng ze met de gekookte bulgur, pistachenootjes, sinaasappelschil en boter.
Stap 5
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C, spoel de pompoen en snijd het bovenste kwart eraf. Snijd een heel dun stukje aan de onderkant van de pompoen af om hem meer stabiliteit te geven en te voorkomen dat hij wegrolt. Schraap met een lepel de binnenkant van de pompoen uit en vul hem met het mengsel van bulgur en paddenstoelen.
Stap 6
Dek hem af met folie en laat hem op de middelste plaat van de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Verwijder dan de folie en laat hem nog ongeveer 10 minuten kleuren.
Recept-ID 1070
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer