Veelgestelde vragen
De hele Kikkoman-groep volgt een duurzaam inkoopbeleid, dat een reeks richtlijnen omvat voor de inkoop van soja. Dit vormt de basis voor onze betrokkenheid bij duurzame sojateelt die ook ontbossing tegengaat.
Wij kennen ook de bronnen van onze soja uit Brazilië en kunnen indien nodig ingrijpen.
Sojabonen uit Brazilië worden alleen ingekocht bij leveranciers met ProTerra-certificering. ProTerra is een hoge marktstandaard voor een duurzame en verantwoorde waardeketen voor soja. Meer informatie over ProTerra vindt u hier: www.proterrafoundation.orgDe volgende Kikkoman-producten zijn gecertificeerd met het V-Label:
- Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
- Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Biologische Sojasaus
- Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout 43 % Minder Zout Dan De Traditionele Kikkoman Sojasaus
- Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
- Kikkoman zoete Sojasaus
- Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Zoete Sojasaus
- Kikkoman Sushi- & Sashimi-Sojasaus
- Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak
- Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade
- Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof
Hoeveel sojasaus u toevoegt, is afhankelijk van het gerecht dat u bereidt en natuurlijk van uw persoonlijke smaak. Het voordeel van Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: u kunt uw gerecht eigenlijk nooit 'te sterk kruiden'. Kikkoman ondersteunt namelijk de eigen smaak van de ingrediënten, zonder te overheersen. Andere sojasauzen daarentegen, vooral chemisch vervaardigde sauzen, kunnen door het intensieve, kunstmatige aroma snel een overheersende smaak hebben.
Aan de kleur, de smaak en het aroma. Het is natuurlijk niet mogelijk om de saus in de supermarkt te proeven. Kijk daarom goed op de ingrediëntenlijst. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt alleen gemaakt van de vier zuivere ingrediënten sojabonen, tarwe, water en zout en bevat geen kleurstoffen of smaakversterkers. Bovendien is de saus natuurlijk gebrouwen.
Nee, er is geen verschil. Bij beide producten betreft het dezelfde natuurlijk gebrouwen sojasaus. Alleen de fles is anders. De designfles is een klein decoratief element voor op tafel. Het is een optisch zeer aantrekkelijke dispenser waarmee het verfijnen gewoon leuker wordt. De designfles kan overigens worden bijgevuld en in de vaatwasmachine worden gereinigd.
De brouwtijd van de Chinese sojasauzen is meestal korter dan die van de Japanse. Bovendien hebben tal van Chinese sojasauzen een hoger zoutgehalte. Ook zijn veel Chinese sojasauzen 'versneden', dat betekent dat ze een mengsel zijn van gefermenteerde en chemische sojasauzen. Heel vaak worden aan Chinese sojasauzen ook additieven toegevoegd.
Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt volgens een meer dan 300 jaar oud recept in een ongeveer zes maanden durend, natuurlijk brouwproces vervaardigd. De saus bestaat uit vier zuivere ingrediënten: sojabonen, tarwe, water en zout. Er worden geen additieven toegevoegd. Hoe de afzonderlijke productiestappen eruit zien, kunt u hier nalezen.
Kikkoman let bij de vervaardiging op zeer hoogwaardige ingrediënten en een natuurlijke productie. Daarom worden alle Kikkoman-producten die in Nederland worden geproduceerd, vervaardigd met Non-GMO-sojabonen.
Voor de verkoop in Europa wordt de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus in Sappemeer (Nederland) vervaardigd. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt uit slechts vier pure ingrediënten gemaakt: sojabonen, tarwe, water en zout. De sojabonen komen uit Brazilië, Canada en de Verenigde Staten. Het tarwe groeit in Duitsland en zout en water komen uit Nederland. Alle ingrediënten zijn onderhevig aan strenge kwaliteitstests en we gebruiken uitsluitend GMO-vrije sojabonen. Sojabonen uit Brazilië worden alleen gekocht bij leveranciers die een ProTerra-certificering bezitten. De ProTerra Foundation is een NGO die zich inzet voor de duurzaamheid van de totale waardeketen van levens- en voedermiddelen.
Hier vindt u meer informatie over ProTerra: https://www.proterrafoundation.org/