

Octopus-koolrabisalade met zure appel
Een fusiongerecht als geen ander: octopus komt samen met traditionele Europese ingrediënten - octopus en koolrabisalade met zure appel in een heerlijke dressing gemaakt van Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Ponzu Citroen. Dit frisse gerecht met een lekker zuurtje houdt je gasten zelfs op de warmste dagen koel.
Ingrediënten
Voor de salade:
Garnering:
Octopus approx. 100 g - Appel approx. 50 g - Koolrabi approx. 50 g - Dressing approx. 20 g - Garnering approx. 10 g
Voorbereiding
Stap 1
Breng gezouten water aan de kook in een grote sauspan. Voeg de octopus toe en kook 50-60 minuten totdat het mals is. Giet af en laat afkoelen.
Stap 2
Meng in een kleine kom Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Ponzu Citroen, rijstazijn, Kikkoman Sesamnolie, honing, knoflook en chili met een garde.
Stap 3
Snijd de afgekoelde octopus in kleine stukjes en doe in een grote mengkom. Voeg de zure appel, koolrabi, koriander en lente-ui toe. Giet de dressing eroverheen en meng goed.
Stap 4
Serveer de salade op borden en garneer met de geroosterde sesamzaadjes en korianderblaadjes.
Tip:
Voor evenredige porties kun je de octopus pas bij het serveren aan de salade toevoegen.
Recept-ID F1057
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer