

Aziatische baobroodjes met krabvlees
Deze gestoomde Chinese dumplings, waaraan hele trendy restaurantconcepten zijn gewijd in Europa, zijn gevuld met sappig krabvlees. Geserveerd met zelfgemaakte hoisinsaus zijn ze ronduit verrukkelijk!
Ingrediënten
Deeg:
Vulling:
Hoisin saus:
Voorbereiding
Deeg: Los gist en suiker op in water van 37 graden. Voeg bloem toe en kneed 10 minuten tot het deeg soepel en elastisch is. Laat 40 minuten rijzen op een warme plaats in een kom bedekt met huishoudfolie.
Vulling: Laat krabvlees uitlekken, voeg koriander, bieslook en gember toe, dan oestersaus, limoensap en sesamzaadjes.
Hoisinsaus: Verwarm Kikkoman Sojasaus Minder Zout en rijstazijn op laag vuur en roer om de bruine suiker op te lossen. Haal van het vuur en meng met sriracha, knoflook, pindakaas en zwarte peper tot een gladde saus.
Baobroodjes: Bestuif gerezen deeg met bloem op het werkvlak en kneed nogmaals. Rol het deeg vingerdik uit en snijd er cirkels van 10 cm doorsnee uit. Schep de vulling in het midden en rol het deeg tot kleine balletjes. Leg een klein stukje bakpapier onder elk afgewerkt broodje en stoom het 4 minuten in een bamboemandje of stoompan.
Serveren: Giet hoisinsaus in een apart schaaltje en serveer met gestoomde baobroodjes.
Recept-ID F1005
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer