

Bietenburger met aubergine en sesamsaus
Nu al een vegetarische streetfoodklassieker. In plaats van vlees op het broodje, presenteren we een bieten-gierstburger. De Kikkoman Sesamsaus voegt een oriëntaals-Aziatische noot toe.
Ingrediënten
Voor de burger:
Voor de toppings:
Voor de saus:
Bietenburger, approx. 110 g - Burgerbroodje (vegan), approx. 60 g - Aubergine, approx. 50 g - Rucola, approx. 10 g - Uienringen, approx. 10 g - Saus, approx. 40 g
Voorbereiding
Stap 1
Kook 100 g gierst 10 minuten in 500 ml water op medium vuur. Giet daarna af in een zeef. Haal de rode biet uit de verpakking en rasp grof. Meng de geraspte biet, gesnipperde ui, havervlokken, het gemalen lijnzaad, azijn, komijn, het zout en de gekookte gierst goed door elkaar en laat 10 minuten rusten. Verwarm ondertussen de (hetelucht)oven voor op 180 °C.
Stap 2
Vorm burgers met circa 130 g van het mengsel per burger. Leg deze op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Vorm de burgers met een uitsteekvorm (ø 11 cm).
Stap 3
Snijd de aubergine in plakjes van circa 4 mm met een mandoline, leg deze op een tweede bakplaat en marineer met azijn, ahornsiroop en olie.
Stap 4
Bak de burgers en aubergine circa 15 minuten in de oven.
Stap 5
Meng ondertussen Kikkoman Sesamsaus, chilipoeder, ahornsiroop, koriander en limoensap in een kom.
Stap 6
Maak de burger op door eerst een bietenburger op de onderste helft van de broodjes te leggen. Doe daar de aubergine, rucola, uienringen en saus op en eindig met de bovenste helft van het broodje. Serveer.
Tip:
De bietenburgers kunnen eenvoudig worden ingevroren na het bakken.
Recept-ID F1030
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer