Bietenburger met aubergine en sesamsaus
Bietenburger met aubergine en sesamsaus

Bietenburger met aubergine en sesamsaus

totale tijd35 min.
20 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
10 min.waiting time

Nu al een vegetarische streetfoodklassieker. In plaats van vlees op het broodje, presenteren we een bieten-gierstburger. De Kikkoman Sesamsaus voegt een oriëntaals-Aziatische noot toe.

Ingrediënten

10 porties

Voor de burger:

100 g
rauwe gierst
600 g
rode biet, voorgekookt, vacuüm verpakt
150 g
gesnipperde witte ui
100 g
havervlokken
60 g
gemalen lijnzaad
150 ml
balsamicoazijn
10 g
komijn
10 g
zout

Voor de toppings:

700 g
aubergine, gewassen
50 ml
balsamicoazijn
50 g
ahornsiroop
50 ml
raapzaadolie
10 
rustieke vegan burgerbroodjes, circa 60 g per stuk
100 g
rode ui, in ringen van circa 1 mm gesneden
100 g
rucola, gewassen

Voor de saus:

10 g
chilipoeder
15 g
ahornsiroop
5 g
gemalen koriander
30 ml
citroensap
Allergenen:
soja, gluten, sesam, sulfiet, ei
Totale gewicht per portie:
280 g
Gewicht per ingrediënt:

Bietenburger, approx. 110 g - Burgerbroodje (vegan), approx. 60 g - Aubergine, approx. 50 g - Rucola, approx. 10 g - Uienringen, approx. 10 g - Saus, approx. 40 g

Voorbereiding

Stap 1

Kook 100 g gierst 10 minuten in 500 ml water op medium vuur. Giet daarna af in een zeef. Haal de rode biet uit de verpakking en rasp grof. Meng de geraspte biet, gesnipperde ui, havervlokken, het gemalen lijnzaad, azijn, komijn, het zout en de gekookte gierst goed door elkaar en laat 10 minuten rusten. Verwarm ondertussen de (hetelucht)oven voor op 180 °C.

Stap 2

Vorm burgers met circa 130 g van het mengsel per burger. Leg deze op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Vorm de burgers met een uitsteekvorm (ø 11 cm).

Stap 3

Snijd de aubergine in plakjes van circa 4 mm met een mandoline, leg deze op een tweede bakplaat en marineer met azijn, ahornsiroop en olie.

Stap 4

Bak de burgers en aubergine circa 15 minuten in de oven.

Stap 5

Meng ondertussen Kikkoman Sesamsaus, chilipoeder, ahornsiroop, koriander en limoensap in een kom.

Stap 6

Maak de burger op door eerst een bietenburger op de onderste helft van de broodjes te leggen. Doe daar de aubergine, rucola, uienringen en saus op en eindig met de bovenste helft van het broodje. Serveer.

Tip:

De bietenburgers kunnen eenvoudig worden ingevroren na het bakken.

Recept-ID F1030

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.