

'Coq au Soy' met aardpeer en radijs
Een Franse klassieker, opnieuw uitgevonden. 'Coq au Soy' wordt gestoofd in een rijke bouillon bereid met Kikkoman Sojasaus Minder Zout voor een diepe, ronde smaak, geserveerd met nootachtige aardpeer en de frisse zuurheid van ingemaakte radijsjes.
Ingrediënten
Voor de kip:
Voor de radijsjes:
Voor de aardpeer:
Daarnaast:
- Vlees ca. 160 g
- Aardpeer ca. 100 g
- Saus ca. 80 g
- Radijsjes ca. 20 g
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Marineer de kipfilets en -dijen minimaal 1 uur of idealiter een hele nacht in de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Verhit de olie in een braadpan. Haal de stukken kip uit de marinade en bak ze aan alle kanten bruin. Haal het vlees eruit en zet het apart. Doe het spek, de champignons en de zilveruitjes in de braadpan en bak ze 4-5 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten. Blus af met de gezeefde resterende marinade, giet de kippenbouillon erbij en doe de stukken kip terug in de braadpan. Stoof ongeveer 60 minuten in de oven.
Stap 2
Breng ondertussen de azijn, suiker en water aan de kook met de peperkorrels, jeneverbessen en laurierblaadjes. Giet de hete pekelvloeistof over de radijsjes en laat minstens 1 uur trekken.
Stap 3
Smelt voor de aardperen de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de aardperen 5-6 minuten zonder ze te bruinen. Blus af met de witte wijn en voeg de groentebouillon toe. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en pureer ze grof met een staafmixer. Roer de dragon erdoor.
Stap 4
Haal de kip uit de braadpan. Meng de maïzena met een beetje water en roer dit door de saus om deze te binden. Voeg de kip toe aan de gebonden saus en verwarm opnieuw. Serveer per portie een stuk borst en een stuk dij op borden met de saus en garneer. Voeg de warme aardpeerpuree en de ingelegde radijsjes toe en werk af met de tuinkers.
Tip
Voor een gelijkmatige garing haalt u de kipfilets na 30 minuten uit de pan en zet u ze apart, omdat ze veel sneller gaar zijn dan de dijen. Doe ze terug in de braadpan om ze door te verwarmen nadat de saus is ingedikt.
Recept-ID F1101
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer






![[Translate to Niederländisch:] [Translate to Niederländisch:]](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)




