'Coq au Soy' met aardpeer en radijs
'Coq au Soy' met aardpeer en radijs

'Coq au Soy' met aardpeer en radijs

totale tijd 2 u. 50 min.
1 u. voorbereidingstijd
1 u. 50 min. kooktijd
1 u. wachttijd

Een Franse klassieker, opnieuw uitgevonden. 'Coq au Soy' wordt gestoofd in een rijke bouillon bereid met Kikkoman Sojasaus Minder Zout voor een diepe, ronde smaak, geserveerd met nootachtige aardpeer en de frisse zuurheid van ingemaakte radijsjes.

Ingrediënten

10 porties

Voor de kip:

900 g
kipfilet (5 stuks, elk ca. 180 g), gehalveerd
1 ½ kg
kippendijen (5 stuks, elk ca. 300 g), gehalveerd
75 ml
plantaardige olie, om te bakken
200 g
spek, in plakjes
500 g
champignons, gehalveerd
500 g
zilveruitjes, gepeld
80 g
tomatenpuree
1 l
kippenbouillon
15 g
maïzena

Voor de radijsjes:

200 ml
witte balsamicoazijn
200 g
suiker
200 ml
water
7 g
peperkorrels
5 g
jeneverbessen
3 g
laurierblaadjes
200 g
radijsjes, schoongemaakt en gehalveerd

Voor de aardpeer:

100 g
boter
1 kg
aardperen, geschild en grof gesneden
200 ml
witte wijn
1 l
groentebouillon
15 g
dragon, fijngehakt
Zout

Daarnaast:

10 g
tuinkers voor garnering
Allergenen:
Gluten, knolselderij, soja, melk, sulfieten
Totale gewicht per portie:
360 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Vlees ca. 160 g
  • Aardpeer ca. 100 g
  • Saus ca. 80 g
  • Radijsjes ca. 20 g

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160°C. Marineer de kipfilets en -dijen minimaal 1 uur of idealiter een hele nacht in de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Verhit de olie in een braadpan. Haal de stukken kip uit de marinade en bak ze aan alle kanten bruin. Haal het vlees eruit en zet het apart. Doe het spek, de champignons en de zilveruitjes in de braadpan en bak ze 4-5 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten. Blus af met de gezeefde resterende marinade, giet de kippenbouillon erbij en doe de stukken kip terug in de braadpan. Stoof ongeveer 60 minuten in de oven.

Stap 2

Breng ondertussen de azijn, suiker en water aan de kook met de peperkorrels, jeneverbessen en laurierblaadjes. Giet de hete pekelvloeistof over de radijsjes en laat minstens 1 uur trekken.

Stap 3

Smelt voor de aardperen de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de aardperen 5-6 minuten zonder ze te bruinen. Blus af met de witte wijn en voeg de groentebouillon toe. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en pureer ze grof met een staafmixer. Roer de dragon erdoor.

Stap 4

Haal de kip uit de braadpan. Meng de maïzena met een beetje water en roer dit door de saus om deze te binden. Voeg de kip toe aan de gebonden saus en verwarm opnieuw. Serveer per portie een stuk borst en een stuk dij op borden met de saus en garneer. Voeg de warme aardpeerpuree en de ingelegde radijsjes toe en werk af met de tuinkers.

Tip

Voor een gelijkmatige garing haalt u de kipfilets na 30 minuten uit de pan en zet u ze apart, omdat ze veel sneller gaar zijn dan de dijen. Doe ze terug in de braadpan om ze door te verwarmen nadat de saus is ingedikt.

Recept-ID F1101

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.