

Corndog met citroenmayo in Koreaanse stijl
Corndog en fish and chips komen samen in dit gerecht met heerlijke kabeljauw en een verse dip. Kikkoman Poke Saus, met zijn rijke hartige smaak, is niet alleen geweldig als dip, maar ook in een beslag.
Ingrediënten
Voor de vis:
Voor de saus:
Voor het beslag:
Voor de garnering:
2 corndogs, circa 115 g per stuk (in totaal 230 g, exclusief de spiezen) - Saus, circa 60 g - Garnering, circa 2 g
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de vis in evenredige blokjes (circa 4 x 4 cm). Marineer 15 minuten in een kom met Kikkoman Poke Saus. Rijg circa 85 g vis (3-4 stukjes) aan elke spies en leg tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Meng voor de dip Kikkoman Poke Saus, mayonaise, citroenrasp, ui, bieslook en chilipoeder en zet in de koelkast.
Stap 3
Meng voor het beslag bloem, polenta, suiker, bakpoeder en zout. Roer de melk erdoorheen voor een glad mengsel.
Stap 4
Doe de cornflakes in een diepvrieszak en maal grof met een deegroller. Doe de cornflakes in een lage schaal.
Stap 5
Verhit de olie tot 175 °C. Dep de visspiesjes een beetje droog, dip in het beslag en bedek met de cornflakes. Frituur circa 3 minuten goudbruin in hete olie.
Stap 6
Serveer twee corndogs per bord, besprenkel met een beetje saus en garneer met bieslook, sesamzaadjes en citroenpartjes.
Tip:
Je kunt naar smaak verschillende specerijen aan het beslag toevoegen, zoals paprikapoeder, cayennepeper of yuzu.
Recept-ID F1036
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer