Corndog met citroenmayo in Koreaanse stijl
Corndog met citroenmayo in Koreaanse stijl

Corndog met citroenmayo in Koreaanse stijl

totale tijd78 min.
75 min.voorbereidingstijd
3 min.kooktijd

Corndog en fish and chips komen samen in dit gerecht met heerlijke kabeljauw en een verse dip. Kikkoman Poke Saus, met zijn rijke hartige smaak, is niet alleen geweldig als dip, maar ook in een beslag.

Ingrediënten

10 porties

Voor de vis:

1,7 kg
kabeljauw zonder vel
20 
sjaslikspiesjes

Voor de saus:

500 g
mayonaise
1 ½ g
citroenrasp
100 g
gesnipperde rode ui
2 g
gehakte bieslook
1 ½ g
chilipoeder

Voor het beslag:

200 g
tarwebloem, type 405
100 g
polenta
12 ½ g
suiker
3 ¾ g
bakpoeder
25 g
zout
375 ml
volle melk
250 g
cornflakes
200 g
rijstvlokken
2 l
frituurolie

Voor de garnering:

1 g
gehakte bieslook
10 g
zwarte sesamzaadjes
10 
citroenpartjes
Allergenen:
gluten, soja, melk, vis, ei, sesam, mosterd
Totale gewicht per portie:
290 g
Gewicht per ingrediënt:

2 corndogs, circa 115 g per stuk (in totaal 230 g, exclusief de spiezen) - Saus, circa 60 g - Garnering, circa 2 g

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de vis in evenredige blokjes (circa 4 x 4 cm). Marineer 15 minuten in een kom met Kikkoman Poke Saus. Rijg circa 85 g vis (3-4 stukjes) aan elke spies en leg tot gebruik in de koelkast.

Stap 2

Meng voor de dip Kikkoman Poke Saus, mayonaise, citroenrasp, ui, bieslook en chilipoeder en zet in de koelkast.

Stap 3

Meng voor het beslag bloem, polenta, suiker, bakpoeder en zout. Roer de melk erdoorheen voor een glad mengsel.

Stap 4

Doe de cornflakes in een diepvrieszak en maal grof met een deegroller. Doe de cornflakes in een lage schaal. 

Stap 5

Verhit de olie tot 175 °C. Dep de visspiesjes een beetje droog, dip in het beslag en bedek met de cornflakes. Frituur circa 3 minuten goudbruin in hete olie.

Stap 6

Serveer twee corndogs per bord, besprenkel met een beetje saus en garneer met bieslook, sesamzaadjes en citroenpartjes.

Tip:

Je kunt naar smaak verschillende specerijen aan het beslag toevoegen, zoals paprikapoeder, cayennepeper of yuzu.

Recept-ID F1036

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.