

Courgettebloemen met teriyakitomaten
Verfijnd en veelzijdig: dit gerecht bewijst dat courgette meer te bieden heeft dan je zou denken. Knapperige courgettebloemen worden gecombineerd met een heerlijke tomaten‑kikkererwtenmix, perfect aangevuld door Kikkoman Teriyaki Marinade.
Ingrediënten
Voor de courgettebloemen:
Voor het tomatenmengsel:
- Tomatenmix, circa 250 g
- Courgettebloemen, circa 210 g
- Pijnboompitten, circa 5 g
Voorbereiding
Stap 1
Breek de meeldraden in de courgettebloemen af. Gebruik een spuitzak om elke bloem te vullen met ongeveer 10 g hummus. Bereid het tempurabeslag volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de frituurpan tot 175 °C, doop de bloemen in het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Giet af en breng op smaak met het zeezout en de chilipoeder.
Stap 2
Bak de ui en knoflook met de kikkererwten en een beetje olijfolie 1-2 minuten in een pan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe aan de hete kikkererwten en meng voorzichtig. Meng de Kikkoman Teriyaki Marinade, mosterd, honing en olijfolie tot een vinaigrette en giet deze over de tomaten.
Stap 3
Verdeel het teriyaki-tomatenmengsel over borden, garneer met de basilicum en koriander en top elk bord af met drie gebakken bloemen en de geroosterde pijnboompitten.
Tip:
Als courgettebloemen niet beschikbaar zijn, dan werken dungesneden plakjes courgette net zo goed. De hummus kan dan als bijgerecht geserveerd worden.
Recept-ID F1070
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer