Courgettecannelloni met bonen & erwten
Courgettecannelloni met bonen & erwten

Courgettecannelloni met bonen & erwten

totale tijd 1 u.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Deze rolletjes kunnen gemaakt worden van courgette of komkommer, perfect als licht maar gebalanceerd voorgerecht of salade. Besprenkeld met Kikkoman Sojasaus worden de hartige noten versterkt, wat het nog smaakvoller maakt.

Ingrediënten

10 porties

Voor de cannelloni:

500 g
courgettes
300 g
lange komkommers
250 g
rucola
50 g
kiemen (bijv. erwtenscheuten, radijsscheuten, broccolikiemen)
50 g
zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
50 g
radijsjes, in plakjes gesneden

Voor de pasta:

240 g
rode kidneybonen uit blik (uitgelekt)
20 ml
olijfolie
20 g
tahinpasta
3 g
knoflook
20 ml
citroensap
2 g
gemalen zwarte peper

Voor de salsa:

100 g
zongedroogde tomaten, uitgelekt
560 g
rijpe tomaten, gewassen en in vieren gesneden
10 ml
olijfolie
3 g
knoflook
5 g
gedroogde oregano
2 g
citroenrasp
2 g
gemalen zwarte peper
Allergenen:
Soja en producten op sojabasis, sesamzaad en producten op sesambasis
Totale gewicht per portie:
115 g
Gewicht per ingrediënt:
  • 70 g cannelloni
  • 30 g bonenpasta
  • 15 g garnering

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de courgette en komkommer in dunne reepjes met een dunschiller.

Stap 2

Doe de bonen in een blender. Voeg de olijfolie, tahin, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus, knoflook, citroensap en peper toe. Meng grondig tot een glad geheel.

Stap 3

Meng alle ingrediënten voor de salsa tot een glad geheel.

Stap 4

Leg 1-2 plakjes courgette naast elkaar en leg er 2-3 plakjes komkommer in de lengte bovenop. Verdeel de bereide bonenpasta over de plakjes, voeg de gewassen rucolablaadjes (of kiemen indien gewenst) toe en rol ze op tot rolletjes.

Stap 5

Verdeel de salsa over een bord en leg de cannelloni erop. Garneer met de gesneden radijsjes, olijven en kiemen.

Tip:

De cannelloni kan gevuld worden met bonenpasta of hummus. Je kunt een levendig effect bereiken door hummusvullingen in verschillende kleuren te gebruiken.

Deze groenterolletjes zien er elegant uit als ze verticaal worden opgestapeld, maar ook afzonderlijk in grotere porties.

De courgettes kunnen worden gegrild voordat ze worden opgerold om de smaak te versterken.
In plaats van courgette kun je aubergines gebruiken als deze van tevoren worden gegrild en gemarineerd in olie.

Recept-ID F1080

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.