

Courgettecannelloni met bonen & erwten
Deze rolletjes kunnen gemaakt worden van courgette of komkommer, perfect als licht maar gebalanceerd voorgerecht of salade. Besprenkeld met Kikkoman Sojasaus worden de hartige noten versterkt, wat het nog smaakvoller maakt.
Ingrediënten
Voor de cannelloni:
Voor de pasta:
Voor de salsa:
- 70 g cannelloni
- 30 g bonenpasta
- 15 g garnering
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de courgette en komkommer in dunne reepjes met een dunschiller.
Stap 2
Doe de bonen in een blender. Voeg de olijfolie, tahin, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus, knoflook, citroensap en peper toe. Meng grondig tot een glad geheel.
Stap 3
Meng alle ingrediënten voor de salsa tot een glad geheel.
Stap 4
Leg 1-2 plakjes courgette naast elkaar en leg er 2-3 plakjes komkommer in de lengte bovenop. Verdeel de bereide bonenpasta over de plakjes, voeg de gewassen rucolablaadjes (of kiemen indien gewenst) toe en rol ze op tot rolletjes.
Stap 5
Verdeel de salsa over een bord en leg de cannelloni erop. Garneer met de gesneden radijsjes, olijven en kiemen.
Tip:
De cannelloni kan gevuld worden met bonenpasta of hummus. Je kunt een levendig effect bereiken door hummusvullingen in verschillende kleuren te gebruiken.
Deze groenterolletjes zien er elegant uit als ze verticaal worden opgestapeld, maar ook afzonderlijk in grotere porties.
De courgettes kunnen worden gegrild voordat ze worden opgerold om de smaak te versterken.
In plaats van courgette kun je aubergines gebruiken als deze van tevoren worden gegrild en gemarineerd in olie.
Recept-ID F1080
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer