Gebakken rijst met tuinbonen & sojasaus
Gebakken rijst met tuinbonen & sojasaus

Gebakken rijst met tuinbonen & sojasaus

totale tijd 1 u.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Dit gerecht bevat krachtige Aziatische smaken, dankzij Kikkoman Sojasaus. Gecombineerd met gochujangpasta en groentebouillon ontstaat een perfect gebalanceerd gerecht met aromatische diepte, ideaal voor veganisten en vegetariërs. 

Ingrediënten

10 porties

Voor de rijst:

400 g
zilvervliesrijst
20 ml
sesamolie

Voor de groentesaus:

900 g
tuinbonen (eventueel bevroren)
2 g
zout
200 g
paksoi (of bietengroen / radijsblad)
500 g
sugarsnaps
120 g
taugé
5 g
zwartepeperkorrels
300 g
rode ui, gepeld en in lange partjes gesneden
25 g
knoflook, gepeld en gehakt
10 g
gochujangpasta
30 g
witte sesamzaadjes
6 g
chilivlokken
10 g
suiker
100 ml
droge rode wijn
400 ml
groentebouillon
5 g
aardappelzetmeel (optioneel)

Voor garnering:

5 g
verse kruiden voor garnering (bijv. koriander of peterselie)
Allergenen:
Soja en producten op sojabasis, sesamzaadjes en producten op sesambasis, zwaveldioxide en sulfiet (in de wijn)
Totale gewicht per portie:
320 g
Gewicht per ingrediënt:
  • 120 g rijst
  • 200 g groentesaus

Voorbereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat vervolgens circa 25 minuten afkoelen.

Stap 2

Verhit 10 ml sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rijst circa 10 minuten.

Stap 3

Blancheer de tuinbonen 3 minuten in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen in koud water en verwijder de schillen.

Stap 4

Was en droog de paksoi- of radijsbladeren. Blancheer de sugarsnaps en taugé circa 10 seconden in kokend water en laat afkoelen in koud water.

Stap 5

Rooster de peperkorrels in een droge pan tot ze intens beginnen te geuren en maal vervolgens grof met een vijzel.

Stap 6

Verhit de overgebleven 10 ml sesamolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg gochujangpasta, peperkorrels, sesamzaad, chilivlokken en suiker toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de wijn en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en breng aan de kook. Voeg de groentebouillon, tuinbonen, erwten, paksoibladeren en taugé toe. Laat 5 minuten koken. Als de saus te dun is, kun je deze iets dikker maken met aardappelzetmeel.

Stap 7

Verwarm de gebakken rijst opnieuw, verdeel over kommen en giet de groentesaus eroverheen. Garneer met de kruiden en serveer direct.

Tip:

Je kunt alle soorten kiemen gebruiken voor dit gerecht, maar hoe pittiger de smaak, hoe beter.

Recept-ID F1093

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.