

Gebakken rijst met tuinbonen & sojasaus
Dit gerecht bevat krachtige Aziatische smaken, dankzij Kikkoman Sojasaus. Gecombineerd met gochujangpasta en groentebouillon ontstaat een perfect gebalanceerd gerecht met aromatische diepte, ideaal voor veganisten en vegetariërs.
Ingrediënten
Voor de rijst:
Voor de groentesaus:
Voor garnering:
- 120 g rijst
- 200 g groentesaus
Voorbereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat vervolgens circa 25 minuten afkoelen.
Stap 2
Verhit 10 ml sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rijst circa 10 minuten.
Stap 3
Blancheer de tuinbonen 3 minuten in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen in koud water en verwijder de schillen.
Stap 4
Was en droog de paksoi- of radijsbladeren. Blancheer de sugarsnaps en taugé circa 10 seconden in kokend water en laat afkoelen in koud water.
Stap 5
Rooster de peperkorrels in een droge pan tot ze intens beginnen te geuren en maal vervolgens grof met een vijzel.
Stap 6
Verhit de overgebleven 10 ml sesamolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg gochujangpasta, peperkorrels, sesamzaad, chilivlokken en suiker toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de wijn en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en breng aan de kook. Voeg de groentebouillon, tuinbonen, erwten, paksoibladeren en taugé toe. Laat 5 minuten koken. Als de saus te dun is, kun je deze iets dikker maken met aardappelzetmeel.
Stap 7
Verwarm de gebakken rijst opnieuw, verdeel over kommen en giet de groentesaus eroverheen. Garneer met de kruiden en serveer direct.
Tip:
Je kunt alle soorten kiemen gebruiken voor dit gerecht, maar hoe pittiger de smaak, hoe beter.
Recept-ID F1093
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer