

Gehaktballen met mangosalsa
Deze sappige gehaktballen, gemaakt van een mix van runder- en lamsgehakt, hebben een Griekse flair. De mangosalsa met Kikkoman Teriyaki Marinade geeft het gerecht een zoet-zout Thais tintje.
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
Voor de mangosalsa:
200 g gehaktballen (5 ballen van circa 40 g per stuk) - 100 g Salsa
Voorbereiding
Stap 1
Meng het gehakt met ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, oregano en Kikkoman Teriyaki Marinade. Vorm van dit mengsel ballen, ongeveer zo groot als een golfbal (circa 45 g per stuk) en plet lichtjes. Gril ze aan beide kanten circa 2 minuten bruin.
Stap 2
Doe mango, koriander, ui en chilipeper in een kom en meng met Kikkoman Teriyaki Marinade en limoensap.
Stap 3
Verdeel de salsa over de borden, leg de gehaktbal hierop en serveer.
Tip:
Gebruik een ijsschep om het gehaktmengsel in porties te verdelen voor uniforme gehaktballen.
Recept-ID F1028
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer